Produktet er venligst udlånt af: www.studiedata.dk
Produktet distribueres i DK af:www.studiedata.dk
Link til producentens website:www.zalmantech.com
Montering
Bestiller man vandkøling må man selvfølgelig forberede sig på en del monteringsarbejde. Når det er sagt, er Reserator 1 Plus systemet nok noget af det nærmeste man kommer på en light udgave, når det gælder monteringsarbejdet.
Her er Resovier, pumpe og radiator samlet i reserator enheden, og det eneste man skal koncentrere sig om er derfor kølehoveder, studser, slangetrækning og et par andre småting.
CPU kølehoved
Her er der lidt forskelligt at vælge mellem alt efter hvilken sokkelstandard man har brug for. Det hele er fint beskrevet i monteringsvejledning, og hvis det ikke skulle være nok, er Zalman faktisk ualmindeligt gode til at lave flashanimationer der beskriver monteringen super godt fra ende til anden. De er at finde på deres hjemmeside http://www.zalman.co.kr/ .
Til Socket 775 består monteringsløsningen både af en monteringsramme der skal monteres på bundkortet, og en monteringsløsning der presser kølehovedet fast vha. monteringsrammen.
Til monteringsrammen medfølger der en bagplade. Heldigvis har de været så fornuftige at lave gevind i selve bagpladen, så man ikke skal fedte rundt med en håndfuld spændeskiver og møtrikker.
Monteringen af monteringsrammen er derfor let og ligetil.
Til monteringen af selve kølehovedet skal der igen findes et par stumper.
Her afhænger stumperne igen lidt af sokkelstandarden, jf. monteringsvejledningen.
Det tager ikke mange sekunder at få kølehovedet på plads, og generelt er hele CPU systemet supernemt at installere.
Masser af plads at arbejde på.
GFX kølehoved
Til grafikkortet skal alle de medfølgende monteringsdele bruges uanset hvilket grafikkort man sidder med.
Monteringen af kølehovedet på grafikkortet er i sig selv meget nemt, men som man kan se på billedet bevirker monteringssystemet at den ene studs på kølehovedet kommer meget tæt på kondensatoren. Havde det bare været et par mm. mere, havde løsningen ikke fungeret til mit kort. Der skal jo stadigvæk også være plads til slangen.
Til grafikkort kølehovedet følger der ud over den universelle monteringsløsning, også nogle passive køleprofiler med til ramblokkene. Det er en fin detalje, da visse grafikkort kommer med en lufkølet køleløsning der indbefatter køling af ram. Disse kort vil naturligvis komme til at mangle den aktive køling af ram, så det er rart at se at Zalman i det mindste prøver at kompencere for det med en håndfuld passive køleprofiler.
Det bliver dog ikke aktuelt at montere dem i mit tilfælde da mit kort i forvejen er kølet passivt på ram.
Slanger
Så er det efterhånden blevet tid til at trække slangerne i systemet.
Egentligt er det jo op til en selv hvilken vej man vil have flowet i sit system. Her tænker jeg på om man vil have det nedkølede vand forbi sin CPU, eller forbi kernen på grafikkortet først.
På CPU'en foregår monteringen med klemmebøsninger, imens der på grafikkortet er plug in studser, og medfølgende slangeklemmer for en sikkerheds skyld.
På grafikkortet er der som beskrevet ikke meget plads til overs, men det går da lige med lidt vrikken.
Klemmerne er meget stramme, og her er det nødvendigt med en tang for at få dem åbnet tilstrækkeligt til at få dem presset ind over studser og slange.
Slangelængderne står man selv for at finde ud af, så her er det bare lige at måle op og klippe til.
Jeg valgte at gøre det som Zalman selv lægger op til i beskrivelsen, hvilket er forbi CPU'en først.
Begge slanger trækkes igennem det monterede I/O beslag.
Uanset hvad man bestemmer sig for, er det vigtigste i forbindelse med flowretningen af få vendt flowindikatoren rigtigt.
Til sidst monteres lynkoblingerne på slangeenderne, hvilket foregår ligesom på studserne til GFX kølehovedet.
Det komplette og færdigmonterede system, klar til noget wasserspühlung!.