Layout / Design
Sådan tager toppen af denne MEDION erazer sig ud.. eller rettere sådan ser det ud for alle andre når du sidder med skærmen slået op. Ganske flot ser toppen da ud med den halvblanke finish og de runde lækre kanter og bløde hjørner samt de mere kantede hjørner på fronten. Det ser og rigtigt godt ud med de forsænkede dele af den støbte letmetaltop hvor hængslerne er monteret og skjult af et par plastdækplader. Ingen kan vist være i tvivl om at der her er tale om MEDIONs erazer serie og logoet på midten fremhæves ligesom lidt af de to blå striber som på en måde indrammer det.
Her ser vi så på den bærbare som en bruger ville gøre med skærmen lukket ned. Det er da et ret stilfuldt design i mine øjne.
Sådan tager MEDIONen sig ud når man sidder med den åben og her er masser af blåt LED lys ved touch knapperne foroven og højttalerne, samt en blå stribe på touch pad'en. Det ser nu ganske lækkert ud og lyset er ikke på nogen måde for kraftigt eller i øvrigt generende. Her ser vi også at piletasterne (begge sæt) og WASD tasterne er markeret med rødt, meget praktisk at disse meget brugte taster er fremhævet på denne måde. Touch pad'en er monteret i en støbt aluminiums- eller anden form for letvægts metaldel og den har et lækkert letbørstet udseende, dog stadig lækkert og glat at røre ved. I det hele taget føles tasterne rimelig lækre at sidde og skrive på, da der er en tilpas modstand i nedtrykket af hver enkelt tast. Der er selvfølgelig også et hav af funktioner fremhævet på tasterne med blåt; de kræver at man trykker på Fn knappen samtidig for at virke. Det vil være for meget at nævne alle, men det er bl.a. til at hæve/sænke lysstyrken, hæve/sænke lydstyrken, tænde og slukke for touchpad'en og f.eks. vælge hvilken forud defineret tilstand skærmen skal køre i. Der er 5 indstillinger at vælge imellem film, præsentation, spil, kontor og sidste er strømsparefunktion frakoblet.
Erazeren ser faktisk ret fræk ud med de 2 x 3 stk. blå lysdioder som sidder og lyser konstant nedeunder den skrå underdel, når der er tændt for den bærbare. Desværre er de næsten gemt for meget af vejen, men OK, de giver da et kraftigt indirekte lys på bordet foran en når man sidder med den. Lysdioderne på fronten af underdelen tager vi lige fra venstre, det er først en Bluetooth indikator, WLAN indikator, opladningsindikator (som er grøn når der lades), dvaletilstandsindikator og endelig harddiskaktivitet i den yderst til højre. Skærmen er også fin at sidde ved. Der kan komme rigeligt LED baglys og selve skærmen er halvmat at se på, når den er slukket.
Her er det bunden der kigges på. Den er fremstillet i plast og med masser af ventilationshuller til at hive kold luft ind til de ting der nu skal køles. Hernede ses også de fire kraftige gummifødder som erazeren står på.
På højre side ses 2 stk. USB 2.0 stik og et Blu-ray drev i højre side. Personligt synes jeg ikke at det mønster der er støbt på drevets endeplade er særlig lækkert, for det kniber med at finde selve knappen til at åbne drevet, når man leder med en finger.
I Venstre side ses fra venstre et mega stort udblæsningshul. Det er her hardwaren slipper af med overskudsvarmen. Så følger 2 stk. USB 3.0 en multikortlæser, nok et USB 3.0 stik og endelig de fire audio stik som kan konfigureres med software afhængig af anvendelsen.
På hver side af startknappen sidder der 4 touchknapper med følgende funktioner: fra venstre P1 = programmerbar tast, så er det en knap som skulle aktivere/deaktivere Cinema Pro men den åbner i stedet en app til xbox hvor du også kan købe musik. Den tredje giver et ekstra boost til blæseren, og den fjerde tænder og slukker for CAMeraet. På højre side er der først igen en programmerbar knap P2, derefter knappen til at sætte systemet i flytilstand (slukker for Wi-Fi), så følger knappen til at tænde og slukke for skærmen og til sidst knappen til åbning lukning af Blu-ray drevet.
Her er det stikkene på bagsiden af erazeren. Igen fra venstre er det første stik til Kensington låsen, så ladestikket, LAN-stikket, VGA-stikket, mini DisplayPort-stikket og endelig HDMI-stikket.
Vi runder af med endnu et kig på bagsiden af skærmen i lidt mere dæmpet belysning. Erazer logoet og de tilhørende striber fremstår når den bærbare er tændt med LED lys i en blå farve som vel ser meget godt ud, hvis man er til den slags effekter.
På næste side er det softwaren vi kigger nærmere på.