Software
Softwaren er et kapitel for sig selv. Asus reklamerer med at opsætningen af denne model routere kan opsættes på mindre end 1 minut - og det passer. Det ved jeg fra opsætningen af den mindre model RT-AC56U, som jeg netop har testet. De første illustrationer stammer fra testen af AC56U routeren, for jeg har ikke fået driver-CD'en med i testpakken fra Asus. Opsætningen er dog identisk, så jeg håber at I tilgiver.
Du tilslutter din router til dit modem og PC samt strøm, ind med CD'en og installér:
Du kan sætte din CD (som følger med din nye router) i dit CD-drev eller blot logge på din router på adressen: 192.168.1.1 (Standardadressen) og billedet fremkommer nedenfor:
Her indtaster du det navn, som du ønsker at dit trådløse netværk skal hedde samt koden, som du vil have. Klik "Anvend" og det virker. Enkelt, ikke.
Du har nok lidt kendskab til en router og opsætningen af denne, så jeg indsætter skærmbilleder af opsætningsmulighederne herunder. Routeren er dejligt enkel, på dansk og hjælpefunktionen er i top / forklarer på et klart sprog hvad de forskellige muligheder indebærer. Det vil fylde virkeligt meget at udspecificere alle muligheder i denne artikel, så jeg lader billederne tale for sig selv:
Herunder er vist brug af USB-harddisk eller andet USB udstyr:
Herunder er et billede af min harddisk set på den adresse, som Asus giver mig gratis på nettet. Herigennem kan du hente og dele filer på nettet. En herlig detalje:
Herunder ses FTP-delingen, som er mulig i skyen også:
AI-Cloud passer til Iphone og Android samt AppleTV. Det spiller fint med mit eget AppleTV og det var en glædelig overraskelse. Se herunder:
Dette var en ordentlig mundfuld at sluge så lad os komme til testen på næste side: