Test: Fractal Design ARC XL

Kabinetter d.  18. december. 2013, skrevet af martinta 2 Kommentarer.  Vist: 8160 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: martinta
Oversættelse: noXpert

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 875,00
Produkt udlånt af: Fractal Design
DK distributør: Computersalg

Layout / Design

Så er vi kommet til design delen. Som altid er design en smagssag, men jeg vil her forsøge at give en beskrivelse af hvilke funktioner vi får med kabinetter samt den generelle kvalitet.
 
Men lad os begynde fra en ende af. 
 

Fronten er holdt ret clean, der er et støvfilter som beskytter blæserne samt 4 5,25” bays, derudover er der et lille Fractal Design logo i bunden. Fronten er lavet i ren plastik men er børstet, så den har et alu look. Dette kan dog være ret svært at se på billederne. 

Støvfilteret kan løsnes ved at trykke i begge de øverste to hjørner, herefter slipper den taget i kabinettet. Sætter vi det til siden, kommer det karakteristiske Fractal Design Sort Hvid design frem. Der er i fronten plads til at montere 2 stk. 140 mm eller 120 mm blæsere. Fra fabrikken er der monteret én enkelt 140 mm, som burde være nok til de fleste menneskers behov. 

 

Hvis vi tager et kig på toppen af kabinettet, har vi her adgang til en bunke stik. Vi tager dem lige hurtigt fra venstre mod højre:
 
I venstre side har vi blæserstyringen. Den kan sættes på 3 niveauer og angiver egentlig bare hvor meget strøm den skal smide ud til blæserne. Derefter har vi 2 jackstik til Mikrofon og Højtaler. I midten har vi tænd knappen, i denne knap sidder også dioden der viser om PCen er tændt. Til højre for tænd knappen sidder genstart knappen. Derefter har vi 4 USB porte, 2 af disse er USB 2.0 og 2 stk. er 3.0.
 

Hvis vi kigger på siderne, er højre side helt plan, der er blot en metalplade uden noget særligt. Venstre side består af et vindue til de der gerne vil lave noget lir inde i kabinettet. Begge siderne er lavet af en metalplade uden videre. Der er ikke nogen former for støjdæmpning på siderne. Siderne skrues af vha. 2 fingerskruer bag på kabinettet.

 
Kigger vi på bagsiden af kabinettet, har vi igen de klassiske Fractal Design farver. Dette vil sige, at alt der sidder fast er sort, hvorimod alt der kan pilles ud er vist med hvid. Igen giver dette en fin kontrast, ligesom det er let at se hvad man må pille ved og hvad man ikke må.
 
Kabinettet er beregnet til at have PSU’en i bunden, derudover er der plads til 9 PCI-E porte samt én 140 mm blæser.  Til venstre for blæseren er der plads til bundkortets IO shield. 
 
Øverst er der en lille sprække til luft.
 
Det kan undre lidt, at der ikke er lavet nogen huller til evt. vandkøling, men det kan muligvis hænge sammen med at kabinettet er så stort, at de fleste vil kunne have alt deres vandkøling inde i kabinettet.
 

I bunden af bagsiden er der en lille ”skuffe”. Hernede gemmer der sig et støvfilter for at forhindre støv og andet skidt i at komme ind i kabinettet samt PSU den vej.

 

Hvis vi kigger på toppen af kabinettet ligger der ét stort støvfilter på, støvfilteret kan pilles af ved at fjerne to fingerskruer i bagenden af kabinettet.
 
Toppen giver rig mulighed for enten at placere 3 120-140 mm blæsere eller evt. en radiator.

Selve støvfilteret er her stik imod de øvrige steder isoleret med noget der både kan tage støv og støj.

Vi går videre til at pille siden af kabinettet og i den forbindelse tage et kig indenfor.
 
Lad os begynde fra venstre mod højre. Bemærk i øvrigt at alt løs inventar som altid er lavet i hvid. Dette skaber en fornuftig kontrast og gør det let at se hvad der kan pilles ud. I venstre side sidder beslagene til PCI portene, nederst er der plads til PSU. Bemærk i øvrigt den lille gummiliste ved åbningen samt de 2 små ”ben” som PSU’en skal stå på. Begge dele er lavet af gummi for at forhindre rystelser i kabinettet herfra. Kigger vi i toppen, kan vi se den forudmonterede blæser. I bunden er der mulighed for udover den faste PSU at installere en blæser, så den kommer til at trække luft ind fra midten af kabinettet. I højre side er der i bunden placeret 2 harddiskbure med plads til 4 disk i hver. Holderne understøtter både 3,5” og 2,5” diske. 
 
Øverst har vi plads til at kunne montere 4 5,25” enheder. Bemærk her, at der skal bruges skruer til monteringen, en detalje der er lidt synd, da kabinettet ellers langt hen ad vejen er gennemført.
 
På bagsiden er der lavet 7 huller med gummibelægning til at føre kabler igennem. Dette burde give rig mulighed for at gemme diverse kabler væk. 
 

   
Vi har mulighed for at fjerne den øverste harddiskskuffe med lethed. Der er desuden mulighed for at dreje den, hvis man hellere vil have diskene monteret på den led. Udfra designet ligner det, at den også kan bruges som en ”tragt” til at skubbe luften hen på grafikkortet ved at pille selve harddiskskufferne ud.
 
Den nederste skuffe kan også pilles ud, dog kræver det her noget mere arbejde end blot at fjerne et par fingerskruer, derudover vil det være de færreste, som faktisk er interesseret i at miste sin sidste harddiskhylde.
 

Kigger vi på bagsiden af kabinettet kan vi se, at der er lavet fornuftig med plads til at trække kablerne rundt. Der er desuden lavet små holdere, hvor der kan trækkes strips igennem for at fiksere kabeltrækningen. De 2 diske i højre side er til montering af ekstra SSD’er, hvor de her sidder i en lille speciallavet skuffe. 

De 2 SSD-skuffer er monteret med 2 små skruer og er forholdsvis lette at montere og afmontere efter behov.
 
 
 
 
Det var enden på vores gennemgang af selve kabinettet. Vi prøver at montere noget hardware i kabinettet.
 

 

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
18-12-2013 09:10:33
Svar/Indlæg:
4295/306
Der kan lige være et mITX i det kabinet. 🙂


martinta
 
Senior Skribent
Tilføjet:
18-12-2013 09:45:01
Svar/Indlæg:
2826/100
#1

Så skal du godt nok også mase det ind da 😎 😛

Havde faktisk lidt problemer med at finde et bundkort der var stort nok, plejer at købe m-atx bundkort 🙂

@All
Havde glemt at skrive hvilket bundkort der blev brugt i testen, den er nu tilføjet.