Installation af hardware
Maskinen består af :
BUNDKORT: ASUS F1A75 I Mini ITX
CPU: AMD A8 3870
GFX: AMD HD 7770
RAM: 1x4 GB Corsair 1600 MHz
PSU: Silverstone SFX 450 W
SSD: Kingston 64 GB SSDnow V+ series
KØLING: Noctua NH L9a
Således endte hardwaren med at være monteret. ITX bundkortet, ja det giver sig selv, for det skal naturligvis monteres på de fire formonterede stag til formålet. I det hele taget er kabinettet ikke helt værktøjsfrit men når tingene (harddisk, SSD og blæsere) først er monteret med skruer, er de lette at få på plads i kabinettet.
Her har jeg så monteret de 2 drev som kabinettet giver mulighed for i alt. Her er det så en 3,5" harddisk til venstre og en 2,5" SSD til højre. Både harddisk og SSD er monteret i drevholderne med skruer i bunden. Som en ekstra sikkerhed klapper man lågen til højre ned og spænder en skrue for at låse den.
Her har jeg monteret en Antec 3 speedblæser, som jeg havde liggende, i skuffen som netop er til det formål. Når den er monteret med skruer i bunden, skubbes skuffen helt ind og skruen trykkes ind og spændes. Det er egentlig en ganske smart måde at installere en blæser på. Her var det nødvendigt at bruge en blæser med Molexstik for at ledningen var lang nok.
Under blæserskuffen og panelet med USB 3.0 stik samt audio og tænd/sluk knap sider der med 4 magneter et finmasket filter som let tages af og rengøres. Pladen, som magneterne tager fat i, er det eneste der er fremstillet af stål netop af hensyn til magneterne. Ellers er alt andet af 1,6 mm aluminium.
Og sådan ser herlighederne ud med glassiden monteret foran hardwaren. Det gråtonede glas gør, at man ikke får fuld adgang til at se det hele indenfor, men man er alligevel nødt til at arrangere ledningerne lidt pænt, for ses det kan de altså.
Her er vi kommet om på bagsiden af kabinettet, og her kan diverse ledninger trækkes fint efter behov, så længe de ikke bliver alt for tykke eller ligger ovenpå hinanden, for så får man problemer med at montere glaspladen, for så meget plads er der heller ikke. Heromme kunne jeg også lige få USB 3.0 ledningerne til det interne USB 3.0 stik til at nå og også SATA stikket til Slimline optisk drevbåsen i bunden af kabinettet.
Og sådan tager bagsiden sig ud med glaspladen monteret.
Ok, det her er vel egentlig det man vil kalde kabinettets bagside, for det er jo her vi kigger ind på I/O skjold og diverse ind og udgange fra bundkortet. Jeg har fjernet den aluminiumsplade som normalt dækker for den frie adgang til stik og grafikkort. Hvis man ønsker at montere en 90 mm blæser kan det gøres i det "store" hul ved siden af, eller skal vi sige over bundkortet. HD 7770 er monteret i de 2 stk. PCI-E pladser.
Hvis man ikke kan undvære et DVD drev, kan et Slimline DVD drev nemt monteres i en plads som er forberedt til det formål (jeg har desværre ikke lige et liggende). Man trækker blot den viste plade af, og så er der plads til at skyde et tyndt DVD drev ind i holderen som er forberedt med stik til strøm og SATA.
Så nåede vi gennem kabinettet og mangler bare at sætte lidt strøm til for at se lamperne lyse. Når der er tændt (det gør man på symbolet helt til højre under blæserskuffen med et let tryk) er man ikke i tvivl om hvem der har produceret kabinettet, for der er hvidt relativt kraftigt lys i firmalogoet på fronten. At der er strøm på systemet indikeres af en blå meget lille lysdiode, og harddisk/SSD aktivitet er vist ved en lille gul lysdiode til venstre for den blå diode.
Så er det blevet tid til en konklusion.