BIOS
På første menupunkt som hedder "main" vises den øjeblikkelige status for systemet; BIOS version, CPU type og cache. Længere nede ser vi RAM info for hver port.
Andet punkt på menulinjen foroven hedder "OC Tweaker" og det er her man rigtigt kan skrue og indstille på en masse parametre på CPU,chipset og RAM, så dem ser vi lidt nærmere på i det følgende.
Første linje på siden hedder OC Mode og det er her man vælger om man vil køre automisk eller manuelt. Trykker man på manuelt kommer der et billede frem hvor man med det samme kan vælge 4 foruddefinerede og optimerede OC indstillinger, og det er egentlig ganske brugbart til en slags grov OC hvis man ikke helt ved hvor man ender med et OC. Man kan også bare vælge at gøre det manuelt så går man et par linjer ned til CPU frekvens. Her foregår indstillingen i steps på 1 ad gangen så det er bare at prøve sig frem.
På dette billede slår man Turbo på CPU'en fra, til eller på auto. På det andet billede er vi nået ned til stedet hvor man kan sætte Turbo Boost hastighed.
På billedet er vi kommet ned til hvor man kan justere på CPU'ens spænding - altså Vcore. Det foregår i spring på 125 mV ad gangen. På billedet til højre er jeg inde og stille på nordbroens frekvens i 200 Mhz spring.
På linjen under finder vi stedet hvor man justerer på Nordbroens spænding i 125 mV spring. Til højre kan der aktiveres enten AMD AMP profilen eller XMP profilen for sine RAM. Det er selvfølgelig også muligt selv at definere Timings for de monterede RAM blokke hvis man mere er til det.
Under dette punkt indstilles yderligere muligheder under de respektive punkter såsom Cool ´n´ Quet, frontens HD Audio, SATA og USB konfiguration.
Det fjerde punkt på menuen foroven er værktøjskassen og der er faktisk en god portion af forskellige nyttige værktøjer som kan bruges til f.eks. at installere RAID og drivere på systemet. Det er også her man kan flash BIOS'en til en nyere version, enten ved at bruge en USB stick med BIOS filen eller flash direkte over internettet. Cirka midt på siden er der en knap hvor man kan koble affugteren til eller fra. Det er nu sjældent at den funktion bliver aktuel på vores breddegrader af verden, men i Asien kan høj luftfugtighed være et problem for elektronik.
Femte punkt på menulinjen er H/W monitor og her kan bundkortets blæsere styres og overvåges. Man får hurtigt et overblik over om alt kører som det skal, og CPU og bundkort temperaturen kan aflæses direkte i de første linjer på siden. Systemets spændinger fra PSU'en og CPU'ens vcore spænding ses midt i billedet.
På menulinjen hedder dette punkt Boot og vedrører opsætningen af systemets opstarts disk eller drev. Man sætter boot rækkefølgen i de 4 felter øverst på siden. På midten er der to ikoner der ligner mapper, det er henholdsvis Harddisk BBS og USB BBS. Inde i disse mapper kan der bestemmes hvilken harddisk eller USB stik der skal prioriteres først. Længere nede af siden kan man vælge boot til LAN og vælge om man ønsker billede på opstarten eller ej. Opstarts sikkerhed kan også slås til eller fra nederst på siden.
Vi er kommet frem til Security og her kan man bl.a. opsætte et password som skal indtastes når maskinen booter.
Så nåede vi helt frem til enden af menulinjen foroven og det er punktet Exit. Det kender vi nok alle i forvejen som stedet hvor man kan gemme de indstillinger der er lavet eller droppe det hele og bare gå ud. Der er også mulighed for at droppe ændringer og blive i BIOS. Sidste punkt er stedet hvor man kan loade standard indstillingerne hvis alt er gået galt, og man ønsker at starte forfra.