Test
Testmaskinen består af :
MSI Z97M Gaming BIOS 1.22
Intel Core i7 4770K CPU
AMD HD 6950 grafikkort
16 GB Corsair Vengeance PRO 2400 MHz 10-12-12-31 RAM
Enermax Revolution87 750Watt PSU
Samsung 840 PRO 256GB SSD
Microsoft Windows 7 professional x64
Køling:
CPU er kølet af en Antec Kühler H20 920V4
Sponsoreret af Antec.com
http://www.antec.com/product.php?Per=144
Programmer:
3Dmark
BasemarkCL
Cinebench R15
CrystalDiskMark
Maxxmem2
PCmark8
wPrime
Jeg sammenligner med Gigabyte's spillebundkort Z97X-Gaming G1 WiFi-BK og et ASUS Z97-PRO bundkort.
3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.
MSI bundkortet viser sig fra den gode side til at starte med, og leverer den højeste ydelse både i Ice Storm og Fire Strike.
Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges Open CL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score.
Sammenlagt ligger MSI kortet sig i fronten, men det har lidt svært ved at følge med i Fractal kategorien.
Cinebench R15:
Tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test der til sidst viser gennemsnits FPS.
Her ligger GIgabyte og MSI meget tæt, med en lille fordel til MSI kortet i OpenGL, men i CPU testen er ydelsen identisk.
CrystalDiskMark 3.0.3 x64:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. Også selv om det i princippet foregår gennem det fysisk samme chipsæt på alle bundkortene.
I læsning ser det ganske fint ud for MSI kortet lige indtil der skal arbejdes med de helt små filer, men i 4K skrivning klare det sig noget bedre, men falder istedet bagud i 512K og stadig i 4K QD32.
Maxxmen2:
Tester ydelsen på de isatte RAM ved først at måle på ren kopiering, dernæst læs og skriv, og til sidst afsluttes testen med en forsinkelsesmåling.
I Maxxmem2 klare MSI kortet sig ganske fint, det falder dog lidt bagud i læsning.
PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks".
I første kategori leverer MSI kortet den bedste ydelse, men i Creative og Work går det ikke helt så godt.
wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde.
I 32M går det rigtig godt for MSI kortet, og det ligger sig tæt op ad Gigabyte kortet i 1024M.