Test: Asus A68HM PLUS bundkort

Bundkort, AMD d.  17. april. 2015, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 12916 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 471,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

Testmaskinen består af :

Bundkort: ASUS A68HM-PLUS BIOS version: 704
CPU: AMD A10-7700K/A8-7650K
RAM: 8 GB AMD Radeon 1866 MHz
PSU: Chieftech Nitro 650 W
SSD: Kingston V300
Grafikkort:MSI R9 270 Gaming
OS: Windows 7 Home 64 Bit
 

Køling: Antec H2O 920 v4 - sponseret af ANTEC

 

Programmer:

3DMark
PCMark 8
AIDA 64 Cachemem
Cinebench R15
Basemark CL
CrystalDiskMark 64
WPrime

Da vi ikke tidligere har haft et A68H bundkort til test var jeg nødt til at køre en gang test mere med vores A10-7700K APU for at få lidt at sammenligne med, så bortset fra APU'en er systemet det samme i både normal clock og OC i de følgende grafer. Jeg har også medtaget et setup på A88X platformen for yderligere at se om der er en forskel i forhold til dette chipsæt dog brugte jeg et andet grafikkort, et AMD HD7770.

 

Overclocking


 

Det blev kun til 4,3 da A8-7650K ikke ville højere på CPU'en og for at være lidt fair valgte jeg så kun at køre A10-7700 op til samme frekvens. Det giver nok en del ubalance i forhold til A88X chipsættet da der er clocket højere, men det får være ved det.


3DMark fra 2013:
3Dmark 2013 er en test der automatisk kører igennem forskellige scenarier i flot og krævende grafik. Det leverer en score for hver kategori.



 

Vi lægger ud med 3DMark testen og her er det A10-7700K der stikker af med det hele især i overclocket tilstand. Det er især markant i Ice Storm testen, i de andre tests er forskellen ikke nær så markant.


PCMark 8:
I PCmark 8 gennemgår testen 3 forskellige moduler det første er sat sammen af diverse tests til hjemmebrug, den næste Creative er mere beregnet på professionel brug og den sidste er sammensat for at dække det normale behov for en arbejdsmaskine så som tekst behandling og regneark.



 

Faktisk ligger målingerne ganske tæt, det er dog rimelig interessant at se den lille A8-7650K gøre det bedre end sin storebroder A10-7700K faktisk i alle de ocerclockede tests.

AIDA Extreme 64 er en test der tester Læse/skrive hastigheder på RAMMEN.



 

Igen vinder den mindste APU, så et eller andet må ingeniørerne hos AMD virkelig have gjort rigtigt godt med A8 APU'en eller Chipsættet A68H. Der er desværre ikke taget tests på A88X bundkortet så derfor mangler de her.


Cinebench R15:
Cinebench R15 er en videreudvikling af Cinebench 11.5 som vi tidligere brugte. Testen er der dog ikke ændret meget i, det er stadig først en OpenGL test og derefter en ren CPU test der viser hvor hurtigt CPUen kan opbygge et billede.



 

Ja selv i OpenGL testen og efterfølgende CPUtesten er det igen den mindste der scorer en anelse højere over det hele stort set.


Basemark CL:
Dette er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar, samt håndterer forskellige former for video og billedbehandling. Resultatet leveres som en samlet score.



 

I denne test er det primært A10-7700K der folder sig rigtigt ud men den mindre APU er ikke langt efter og faktisk lidt foran i nogle tests. Eneste forklaring på at A88X falder helt bagud er til dels det anderledes grafikkort men sikkert også at APU'erne er optimeret for netop den teknologi som bruges i Basemark CL testen.


CrystalDiskMark:
Denne test måler ydelsen ved læsning og skrivning til og fra en SSD/Harddisk, som er tilsluttet et af SATA3 stikkene på bundkortet. Den afvikles ved at gennemløbe tests på foruddefinerede Skrive/læse blokke på henholdsvis 4K og 512K i fysisk størrelse.



 

I denne test ligger alle målingerne ret ens, det svinger dog lidt mellem de 2 APU'er hvem der scorer højest i de forskellige blokstørrelser og helt galt går det for A10-7700K i 4K SQ testen hvor den scorer meget lavt.


wPrime:
wPrime er en rigtig regnenød som sætter processoren på hårdt arbejde ved at beregne kvadratroden af de første 32 millioner heltal og kan også sættes til at gøre det samme for de første 1024 millioner heltal, der leveres en score for hver kategori.



 

Her er det et pudsigt resultat for ved 3,3 Ghz kommer A8-7650K APU'en ind som den sidste og når jeg så giver den en smule OC så er den pludselig gået hen og blevet hurtigst, ret imponerende.

 

Så er det tid til en konklusion.