Test
Stationær
Bærbar
-
RAM: 4048 MB DDR3-SDRAM
-
ASUS S300C
-
Samsung 840 Evo SSD
-
Intel Core i5-3337U @ 1800 MHz
-
Windows 8 64 bit
Router
-
ASUS RT-AC87U
-
Ubiquiti UAP-PRO
USB-Dongle:
-
ASUS USB-AC56
-
ASUS PCE-AC68
Testmetode
Alle benchmarks er kørt indtil de (i forlængelse af hinanden) har genereret tre ens resultater.
Til kopiering er der brugt Robocopy kørt fra en klient, som derefter skulle forbinde til et filshare på en Server 2012 R2. Serveren ligger på maskinen, som er defineret som stationær herover. Klientsiden er kørt fra den bærbare beskrevet ovenover, med en ASUS USB-AC56 dongle og ca. 3 meter fra routeren.
Serveren er koblet til routerens WAN port for at se hvor meget data den kan håndtere.
Derudover er der testet med en maskine med samme spec. som stationær har herover. Eneste forskel er, at der i denne er monteret et ASUS PCE-AC68 wireless kort.
Denne test er delt op. Vi prøver først at teste med det lille AC56 USB kort og derefter med den større AC68 PCI-E kort. Forskellen på de to er, at AC68 er et AC1900 kort, hvorimod AC56 er et AC1300 kort. Så i teorien skulle vi altså kunne se en mærkbar forskel på hastigheden i de to test.
Vi tester rent praktisk på 3 måder i denne test. Fælles for alle måder er at vi kopierer 4 mapper/filer, 3 gange fra server til klient via ASUS routeren. Gennemsnittet er så det som er sat ind i grafen herunder.
4096 filer a 4 KB = 16 MB
1024 filer a 64 KB = 64 MB
200 filer a 10 MB = 2 GB
1 fil a 2 GB
Men lad os da springe direkte videre til resultaterne.
Hvad vi ser i nedenstående diagram er et Ubiquiti AP som kører 5 GHz, men kun N standarden, imod en router fra ASUS som kører AC. En af de ting som undrer mig i denne test er den lille forskel på hastigheden i overførslen imellem de to, men her tror jeg at vi rammer det praktisk limit af den lille AC56 pind.
Herfra prøver vi så at springe direkte videre til testen med det kratigere AC-1900 kort.
Og bum, så kan vi ellers se, at der sker noget på hastigheden. Faktisk kommer hastigheden ned og ligge virkelig tæt på den hastighed vi ellers ville forvente med et kablet net.
Så fra et testsynspunkt leverer denne router fra ASUS virkelig en hastighed der vil noget. Den er stadig lidt under hastigheden fra et kablet net, men det begynder da at hjælpe på det.
Nu har denne router jo en del flere funktioner end det jeg kan smide ind i et diagram, så her kommer min generelle oplevelse.
I hele test perioden har jeg oplevet routeren som værende meget stabil. Den har en rigtig god rækkevidde som har vist sig noget bedre end mit normale Ubiquiti Access Point. Det skal lige siges, at jeg bor i en betonklods. Alle mure er af beton, så kan den få signal igennem her, så fortjener den ros.
For at følge Tatoo's testmåde, lavede jeg en sammenligning imellem mit normale AP og denne ASUS router, hvor jeg gik udenfor bygningen og holdt øje med hvor langt væk jeg kunne få et ordentligt signal.
Igen skal det huskes at det er betonbyggeri. Derudover bor jeg på første sal, så signalet skal vandre ret langt for at nå de ca. 15 meter den klarer i denne test.
Sidst men ikke mindst har vi de ekstra funktioner som streaming fra USB 3 port samt printerdeling, og disse virker også ganske upåklageligt og som forventet.
Men alt i alt en rigtig god router med en virkelig fornuftig rækkevidde. Det eneste som skuffede var AC hastigheden, men her kan det som sagt være USB donglen som er den skyldige.
Vi bevæger os over til konklusionen.