Test: ASUS RT-AC87U Router

Netværk d.  18. august. 2015, skrevet af martinta 3 Kommentarer.  Vist: 43199 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: martinta
Oversættelse: noXpert

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1569,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Software & Installation
 

Så er vi kommet til softwaren. Jeg vil her gerne starte med at spare alle jer som allerede ejer en ASUS router for 5 minutter af jeres tid. Brugerfladen ligner sig selv, hvilket betyder at alle som har en lidt ældre ASUS router vil kunne starte den nye op og genkende den med det samme. 

For de af jer som ikke kender til ASUS brugerflade, vil jeg lægge ud med at beskrive den som en af de mest simple på markedet, den er let at finde rundt i og passer faktisk fra standard opsætning stort set sig selv.

Der vil ikke være forfærdeligt meget tekst i dette afsnit, da billederne langt hen af vejen forklarer hvad der sker undervejs. Her på denne side gennemgår jeg de fleste hovedpunkter i routeren.

Men lad os komme i gang.

Dette billede møder os første gang vi starter routeren. For at lave den første opsætning kræver det 3 trin. Disse kan du se herunder.
 


Angiv den ønskede kode og brugernavn til routeren
 


Angiv navn til det trådløse netværk samt den kode som ønskes
 


Opdater til nyeste version
 


 


Og Bum! Så er vi kørende.

Det vi ser her er selve startsiden, når routeren er kommet op og køre. Siden er logisk bygget op, dvs. Menu i venstre side, undermenu i faner i toppen. Og så ellers de enkelte indstillingsmuligheder i midten og venstre side.
 


ASUS har gjort det muligt at oprette et gæstelogin. I denne funktion kan du oprette op til 6 gæster ad gangen (3 på 2,4 GHz og 3 på 5 GHz). Simpelt, og ganske brugbart hvis der kommer gæster.
 


Når der oprettes et gæste login, sker der rent praktisk det at routeren opretter et nyt SSID som en evt. gæst så skal forbinde til. 
 


ASUS har lavet et samarbejde med Trend Micro hvor du vha. routeren kan få skannet dit traffik mod nettet. Vi går de 2 funktioner igennem i de næste par billeder.
 


Netværksbeskyttelsen giver mulighed for at kunne blokere for hjemmesider med skadeligt indhold og diverse andre sikkerhedsfeatures. 

Af de funktioner der er tilgængelige her, er det selve SCAN knappen jeg personligt kunne få mest brug for, da den giver et OK billede af sikkerheden på selve routeren.
 


Her ses resultatet af min skanning. Jeg går ud fra at de jævnligt opdaterer den liste, stille og roligt, som understøttede funktioner erklæres som usikre.



Forældrekontrol giver os mulighed for at blokere for kategorier af hjemmesider. Det så ikke umiddelbart ud til det var muligt at blokere for specifikke hjemmesider.
 


Den klassiske hastighedsmåler viser med fine grafer og et speedometer hvor meget trafik der er på routeren, ligesom den har en mulighed for at lave ASUS egen version af QoS. Er det funktioner der er brugbare? Jah, måske. Jeg kan forestille mig scenarier hvor nettet kører langsomt, og man så gerne vil finde ud af om det er udbyderen eller ens egen router der er problemet.

QoS delen er jeg lidt skeptisk overfor. Det er ikke lykkedes mig personligt at finde ud af præcist hvad jeg skal bruge den til i hjemmet, men der kan naturligvis være steder hvor der rent faktisk er behov for at sætte proiritering på båndbredden.
 


 


USB enheder, som kan tilsluttes og styres, er heller ikke noget nyt fænomen, men rigtig mange mennesker benytter funktionen, specielt til deling af en USB harddisk eller til hjemmeprinteren, som så pludseligt kan tilgås fra netværket. 

De funktioner vi testede her virkede ganske udmærket.
 


Navnet siger lidt sig selv. Vi er gået ind i "cloudens" tidsalder, alt skal kunne tilgås alle steder fra, og her er ASUS naturligvis også med. Hvad den alt kan beskriver teksten ganske fint selv.
 


Der er naturligvis mulighed for at ændre det trådløse netværk til at køre med de indstillinger som der ønskes. Dette gælder både hvis man er tilhænger af MAC filter eller man ønsker at køre med Radius verificering. 
 


Konfigurering af det de fleste nok bruger deres router til, nemlig DHCP server og NAT. 
 


En af de mere spændende funktioner vil være muligheden for at kunne slutte en USB 3G/4G dongle til routeren og på den måde kunne benytte denne hvis ISP'en har et nedbrud. Godt tænkt og en billig måde for mindre virksomheder at få redundans på internettilslutningen.
 


Her er en af de funktioner, som jeg jævnligt savner hos Router producenterne. ASUS Routere er ikke længere begrænset til at køre med PPTP men virker nu også som OpenVPN server. 
 


Og sidst men ikke mindst, systemlogs. Er der noget der ikke virker, er det her fejlsøgningen starter. 
 

 

Lad os gå videre til en test af routeren.

kedde2007
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-08-2015 11:17:41
Svar/Indlæg:
704/19
Har svært ved at se hvad denne vilde model fra Asus kan ift. en svagere ac model fra asus...
Umiddelbart virker det også vanvittigt at give 1500 kr. for en router?


martinta
 
Senior Skribent
Tilføjet:
18-08-2015 12:17:24
Svar/Indlæg:
2826/100
#1

Eneste forskel der er på de enkelte ASUS modeller som de laver i øjeblikket er hvilken AC standard de understøtter, og derved hvilken trådløse hastighed du kan trække ud af dem.

Man må jo så give ASUS at den er blevet voldsomt hurtig på det trådløse, men det kræver jo at ens andre enheder rent faktisk også kan følge med 🙂


Valdimarsson
 
Overclocker
Tilføjet:
20-08-2015 10:02:40
Svar/Indlæg:
28/5
Ja de burde gå endnu mere op i hvordan de får de vilde hastigheder helt ud, hvor den næsten ikke kan række længere. Jeg skal enten stå i rummet eller i værelset ved siden af for at nå op over 1000. Og 1750 Mbps er noget nær umuligt selv med de enheder der understøtter, så høje hastigheder.