Layout / Design
Designet ligner på ydersiden de fleste andre strømforsyninger på markedet. Mørke farver og meget neutral fremtoning, med et stiliseret logo/modelnummer som det eneste afbræk. Til forskel fra 750 watt modellen, så har RM1000i fået en større og kraftigere tænd/sluk knap, der kan håndtere de ekstra ampere.
På billedet herunder ses knappen tydeligere. Der er også optimeret lidt på designet, så RMi serien har flade hjørner i stedet for det sædvanlige 90 graders buk.
Der er tilføjet et par ekstra stik på udgangen i forhold til de mindre RMi modeller. Med 1000 watt til rådighed kan du trække temmelig meget hardware, så derfor er der kabler med til 4 PCIE grafikkort, to gange EPS 12V til CPU og 6 periferikabler til SATA og andre enheder. Ude til venstre sidder tilslutningerne til Corsair LINK systemet. Du kan både bruge en eksisterende LINK boks eller koble direkte til en USB pin-header på dit bundkort.
Lige under de to LINK stik sidder en lysdiode og under den en lille knap. Den kan du bruge til at kontrollere om blæseren virker. Hvorfor nu det ? Jo, RM1000i er nemlig delvist passivt kølet. Det betyder at blæseren ikke begynder at køre før du overskrider en hvis temperatur, og her snakker vi om ret mange watt der skal trækkes før den aktiveres. Derfor er det meget rart at kunne teste om kredsløbet virker, hvis nu man bliver nervøs over tilsyneladende manglende køling. Denne type passiv køling finder vi også på Corsairs HXi og AXi modeller. Man har været så flinke at sætte en lille oplysningsnote på PSU'en, hvoraf det fremgår at blæseren ikke kører ved lav til moderat belastning.
Blæseren er den samme som vi finder i HXi serien. Det er Corsairs egen avl med modelnummeret NR135P. Flydende lejer med lang levetid og en vifte der er optimeret til maksimal luftgennemstrømning ved lave omdrejninger. Det virker efter hensigten - den er stort set lydløs.
Jeg har åbnet ned til herlighederne og taget et par billeder. Det kan være svært at se forskel på 750 og 1000 watt versionen, men der er altså brugt lidt kraftigere komponenter i storebror for at kunne håndtere ekstra 20 ampere. Den grundlæggende platform er den samme som på HXi serien, og det lader altså til at Corsair har fundet en virkelig stabil en af slagsen, og ikke har kunnet dy sig for at lave både en 80+ Gold og en 80+ Platinum serie ud af den.
Kraftige ledninger leder strømmen, og samlekvaliteten har fået et nyk opad sammenlignet med RM modellerne.
Kondensatorer fra japanske Nippon ChemiCon. Det er absolut topklasse. Hele opbygningen oser af professionelt design, og der er ikke noget OEM supply over det. Det er iøvrigt firmaet CWT (Channel Well) der har stået for produktionen.
På næste side sætter jeg strøm til og tester i bund.