Bundkort, Intel d. 04. oktober. 2016, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer. Vist: 20979 gange.
Testmaskinen består af:
Følgende programmer blev brugt til test:
3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.
Da alle bundkort har samme chipsæt burde resultaterne generelt ligge rimelig tæt, og det gør de da også i 2 af testene. Kun i Ice Storm falder Sabertooth lidt bagud.
PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks".
Også her i PCMark er ASUS Sabertooth en smule efter de andre i Home og Creative. I work testen er Sabertooth bedre end Asrock bundkortet.
Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges Open CL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score.
I denne test ser vi Sabertooth klare testene rigtigt godt og det er kun i Fractal testen det sakker en anelse bagud.
Cinebench R15:
Tester, hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS.
Cinebench klarer Sabertooth perfekt i OpenGL og CPU renderings testen. Det er faktisk imponerende FPS det formår i forhold til de 2 andre bundkort.
Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der levere resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency.
Her skiller ASUS Sabertooth sig markant ud fra de andre og det er fordi jeg til testen har brugt andre RAM klodser som er en anelse hurtigere end dem de 2 andre bundkort er testet med.
wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde.
Også denne test klarer Sabertooth bundkortet ganske flot og alle bundkort ligger næsten på linje her.
CrystalDiskMark:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. Også selv om det i princippet foregår gennem det fysisk samme chipsæt på alle bundkortene.
Sabertooth klarer sig generelt også helt fint i denne test. Det falder dog markant bagud i 4K testene.
Så giver jeg CPU'en lidt havre på næste side.
Anmeld
Information