Test
Som sædvanlig er testen en kombination af dagligt brug, og en række benchmarks. Til hverdagsbrug og de fleste spil, er ydelsen fuldstændig som den skal være, og følelsen af en hurtig bærbar bliver selvfølgelig hjulpet godt på vej af at systemdisken er en hurtig M.2. SSD. Dog vil jeg sige, at kapaciteten på 128GB gør, at man skal tænke lidt over hvad man gemmer på systemdisken, og hvad man lægger på den 1TB store traditionelle harddisk.
Som beskrevet under design, er tastaturet ganske hæderligt, dog med en tendens til at flekse en smule. Det samme kan man sige om den generelle byggekvalitet der overordnet er rimelig, da metallet i låg og om tastaturet virker afstivende, men ved nærmere inspektion og lidt vred hist og her giver det lidt for meget efter.
Et stor plus for mig personligt er skærmen. Opløsningen er den lidt spøjse 2560x1440 pixels (QHD/3K), hvilket i visse programmer skaber lidt problemer med skaleringen - dog ikke i lige så høj grad som andre bærbare med endnu højere opløsning. Billedkvaliteten er rigtig fin, men det bedste er at den ikke som mange andre er "glossy/blank, hvilket stort set umuliggør udendørs brug, men mere mat i det - så tak for det GIGABYTE.
Som det var tilfældet med den nyligt testede Razer Blade, har P34W desværre et relativt højt støjniveau, når der kommer belastning på, så under gaming vil jeg absolut anbefale man gør det med headset. Under lav og medium belastning, er støjniveaut dog på et rimeligt niveau.
Benchmark
-
Programmer:
-
3DMark 03
-
3DMark 06
-
3DMark 11
-
3DMark 13
-
Cinebench 11,5
-
PC Mark 8 v2
-
Heaven Benchmark
-
SuperPI
-
Unigine Heaven
-
Battlefield 4
-
Metro Last Light
-
Tomb Raider 2013
Testmaskinen består af:
GIGABYTE P34Wv5
CPU: Core i7–6700HQ Quad-Core 2.6 GHz (Turbo: 3,1-3,5GHz) (Skylake)
Chipsæt: HM170
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 970M
RAM: 16 GB 2133 Mhz DDR4
SSD: M2 128GB
Styresystem: Windows 10
Til sammenligningen har jeg brugt følgende.
Razer Blade
CPU: Core i7-4720HQ 2,6 GHz (Turbo: 3,4-3,6GHz) (Haswell)
Chipsæt: HM87
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 970M
RAM: 16 GB 1600 Mhz DDR3
SSD: M2 256 GB
Styresystem: Windows 10
MSI GT80 SLI Titan
CPU: Core i7-4720HQ 2,6 GHz (Turbo: 3,4-3,6GHz) (Haswell)
Chipsæt: Intel HM87
Grafikkort: 2 x NVIDIA Geforce GTX 980M i SLI
RAM: Hynix 16 GB 1600 Mhz DDR3
SSD: 2 x Kingston 128GB i RAID
Harddisk: HGST 1TB
Styresystem: Windows 8.1 Pro
ASUS NX500
CPU: Core i7-4712HQ 2,3 GHz (Turbo: Max 3,3 GHz) (Haswell)
Chipsæt: HM87
Grafikkort: NVIDIA® GeForce® GTX850M
RAM: 16 GB 1600 MHz DDR3
SSD: Samsung 512 GB
Styresystem: Windows 8.1 Pro
CPU - SuperPI
Først ser vi på processorydelsen ved at udregne Pi med 1 million decimaler. Testen siger noget om, hvordan processoren yder i applikationer, som kun kan udnytte en kerne af gangen.
Selv om processoren i P34W er to generationer nyere end den i Razer Blade, yder de to præcis ens i denne test. De ligger også ret lige med MSI, der faktisk har samme processor som Razer. I turbo mode på en enkelt kerne, kommer I7-4720HQ processoren i Blade og MSI op på 3,6 GHz, mens 6700HQ i P34W kommer op på 3,5GHz. Alt i alt passer det rimeligt sammen, at Skylake lige yder en anelse mere per MHz.
CPU Cinebench
Med Cinebench testes ydelsen med flere kerner, og grafikken med en OpenGL-test.
Igen ser vi at processorydelsen er stort set den samme, i CPU-testen vinder P34W faktisk med et par points, selv om Razer/MSI igen har lidt ekstra MHz at gøre godt med i turbo mode. I OpenGL klarer P34W det fint, men der er selvfølgelig ikke noget at stille op over for MSI GT80, med dens SLI grafik.
PC Mark
PC Mark består af en række tests, der skal simulere ydelsen ved forskellige slags brug af maskinen. Home dækker blandt andet over "let gaming", Creative dækker billedbehandling og lignende mens Work er lettere opgaver og videochat. PC Mark 8 indeholder også en test af lagerdisken.
Igen ligger P34W og Razer mere eller mindre lige, dog med et lille plus til P34W i Creative og Work-testen og et lille minus på Home og Storage.
3Dmark
Så retter vi fokus mod grafikydelsen, der testes med tre versioner af 3DMark.
Lige som Razer slår P34W komfortabelt mellemklassegrafikken i ASUS NX500, mens MSI løber fra dem alle. Resultaterne er fine og som man kunne forvente.
Spil
Så kommer vi til til sjove del, lad os teste ydelsen i nogle spil:
I FullHD opløsning og høje detaljer kæmper P34W lidt, men klarer sig dog alligevel hæderligt. Når vi skruer lidt ned følger P34W rigtig fint med.
Igen følges vi ad med Razer, og i Battlefield 4 får vi en nogenlunde spilbar oplevelse med alt slået til i FullHD.
Billedet gentager sig i Metro - Last Light, der ikke får presset P34W helt i knæ, selv ikke på højeste indstillinger. Man skal dog huske at det er gennemsnitlig FPS der angives, så i højeste indstilling, er der passager med en (for) lav framerate.
Igen rigtig fin ydelse fra Gigabyte, og faktisk noget bedre end Razer i de laveste opløsninger. Dog er vi så højt oppe i framerate, at det faktisk ikke har nogen betydning.
Batterilevetid
Fordelen ved den nye generation af Intel processorer er, at det integrerede grafikkort er blevet stærkere og processoren er blevet mere energieffektiv. Lad os se hvad det betyder for batterilevetiden.
For en gaming bærbar er batterilevetiden glimrende, og med over 4,5 timers videoafspilning viser Skylake sit værd. Den tilsvarende Razer fik vi presset godt en time mindre ud af i den test, og det selv om den faktisk har højere kapacitet på batteriet. Ved mere intensivt brug falder levetiden en del, men det er rigtige fine tider synes jeg.