Test: Cooler Master MasterKeys Pro L

Styre-enheder d.  15. marts. 2016, skrevet af Ronin2300 0 Kommentarer.  Vist: 17405 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Ronin2300
Oversættelse: Ronin2300

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1349,00
Produkt udlånt af: Coolermaster
DK distributør: Fourcom

Test

 

MasterKeys er blevet testet både i normalt desktop brug til bl.a. at skrive denne anmeldelse, men også alm. Internet brug osv. Så har jeg naturligvis også testet MasterKeys til gaming og primært med en MASSE The Division, men også smidt lidt andet i blanding blot for at teste det.
 
Grundlæggende er der jo ikke så meget nyt at sige om selve tasterne. Det er de velkendte CherryMX Red taster, og hvis man har prøvet en af de efterhånden mange keyboards derude, der er udstyret med dem så kender man dem. CherryMX har et velfortjent rygte for at leverer kvalitets mekaniske taster og CherryMX Reds, er i manges øjne den foretrukne til gaming. CherryMX tasterne skuffer da bestemt heller ikke i normalt brug på MasterKeys. Det er de velkendte og præcise taster, der yder godt. CoolerMaster lover 100% anti ghosting med N-key rollover på MasterKeys. Jeg oplevede på intet tidspunkt nogen problemer med tasterne, der altid registrerede mine inputs uden problemer. Tasterne har et lækkert feedback og føles utroligt behagelige i brug. Der er dog, som man kender det med de fleste mekaniske taster, lidt mere ”lyd” på tasterne, men her er MX Reds dog ikke de værste. 
 
En af de ting der fungerer som et stort salgspunkt på MasterKeys er naturligvis RGB LED lyset, som efterhånden er ved at være et standart element i high end udstyr til PC, hvad enten det er mus, keyboards eller bundkort. Her synes jeg at Cooler Master leverer en rigtig god løsning. De har efter eget udsagn redefineret RGB backligting, ved at gøre plads til større og kraftigere LED sammen med CherryMX tasterne. Selve CherryMX switchen er lavet i klar plastisk med en LED monteret i toppen. Dette er, sammen med den hvide baggrund under tasterne, med til at give nogle klare og veldefinerede farver, der giver en rigtigt god effekt. Som nævnt er fordelingen i selve keycappen dog ikke helt jævn, men det er et generelt problem med LED løsninger i CherryMX keys. 
 
 
 
 
Jeg oplever dog, som med de fleste andre RGB LED løsninger, at løbe ind i lidt problemer med at genskabe farverne helt tilfredsstillende. Specielt gule og orange nuancer er svære at ramme, uden at de ser tynde og udvaskede ud, eller der skinner for meget af grundfarverne igennem. Når det er sagt så er mulighederne med LED lyset på MasterKeys, dog uden tvivl nok til at kunne tilfredsstille de fleste. Der er mulighed for at opsætte hver enkelt tast individuelt, og lave forskellige opsætninger og effekter på de fire profiler alt efter hvad man skal bruge det til. Der er mulighed for at opsætte lyset via Software, hvilket vi gennemgår senere, men også direkte på keyboardet ved brug af FN tasterne. Her kan man ændre farverne ned til en enkelt tast af gangen, eller skifte imellem de forskellige modes der tilbydes. Det kræver dog lidt fingerfærdighed at få helt som man gerne vil, da det hele foregår ved genvejstaster. Jeg fandt det meget lettere at indstille lyset via softwaren, men muligheden for at lave en hurtig ændring, uden at skulle igennem software er dog et lækkert plus at have med.
 
 
 
 
Macro funktionerne på MasterKeys foregår dog 100 % via keyboardet alene, da der i softwaren ikke findes nogen mulighed for at indstille disse. Det har lidt en læringskurve at få på plads, da det kan føles lidt som at arbejde i blinde. Desuden er der ikke nogen mulighed for at få en oversigt over sine macro indstillinger bagefter, så man skal huske hvilke man har lavet hvor, hvilket godt kan være lidt en udfordring, hvis man fx har flere profiler til forskellige spil. Måden det fungerer på er, at man først vælger hvilken profil man ønsker macroen skal tilføjes og så trykker FN+F11 og så er man record mode. Alle taster der kan bruges lyser blå, og taster der evt. allerede har en macro tilknyttet lyser rødt. Så vælger man den ønskede tast, der så skifter til rød. Herefter indtaster man den tastekombination man ønsker at tilknytte, og afslutter så til sidst med vælge om den skal køre single, repeat loop eller infinate loop mode med tasterne, og så er den gemt. For at forlade record macro mode trykker man blot FN + ESC, og er så tilbage til den normale profil igen. Som sagt skal man lige lære metoden, men efter et par gange er det ret lige til. Ulempen her er at det optages direkte og derfor betyder det at evt. forsinkelser følger med. Så hvis du ikke er hurtigt til at køre din kombination ind, så er der de samme forsinkelser i macroen bagefter, hvilket ikke altid er en god ting. Dette er der ikke nogen mulighed for at ændre ved, da der som sagt ikke er mulighed for at redigerer i optagede macro taster via software. Det betyder altså at man kan løbe ind i begrænsninger eller komplikationer med at få tilpasset sine macro funktioner, hvis det er lidt mere end blot et par taster, der hurtigt skal kædes sammen. Jeg synes bestemt det er en lækker mulighed, at man hurtigt kan tilføje en macro når man fx er i et spil, uden at skulle ud og starte noget ekstra software op. Jeg synes dog også det er synd, at man ikke har muligheden for at tilføje nye og redigerer via software, da det alt andet lige giver mulighed for mere præcise macro funktioner. Samtidigt kan det være en udfordring at holde styr på de forskellige macro funktioner man har lavet. Via macro funktionen er det som sagt muligt at se på hvilke taster man har en macro programmeret ind, men det er ikke muligt at se hvad den gør, hvis man skulle have glemt dette. Det kan derfor hurtigt blive til en frustrerende opgave, hvis man fx vil ændre eller flytte sine macro funktioner. 
 
Fordelen ved det er naturligvis, at alt hvad man har tilføjet er gemt på den interne hukommelse, og man derfor altid har sine profiler og indstillinger med sig, hvis man har keyboardet med sig rundt. Hvis man primært bruger MasterKeys hjemme, og ikke har behov for at have det med rundt til forskellige computere, så synes jeg hurtigt, man kommer til at mangle en mulighed for at kunne redigerer via software. Synes det er synd muligheden ikke er der, og jeg håber at det er noget Cooler Master vil overveje at tilføje med tiden i deres software.

 
På næste sider tager vi et kig på den medfølgende software.