Test: Cooler Master MasterKeys Pro L

Styre-enheder d.  15. marts. 2016, skrevet af Ronin2300 0 Kommentarer.  Vist: 17395 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Ronin2300
Oversættelse: Ronin2300

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1349,00
Produkt udlånt af: Coolermaster
DK distributør: Fourcom

Layout / Design

 

Ved første øjekast ser MasterKeys ikke ud af meget. Det hele er holdt i et minimalistisk design, uden en masse ekstra designvalg, som ellers ofte kan ses på produkter rettet mod en gaming marked. Dette har Cooler Master gjort helt bevidst, og det er faktisk rart at se et gaming produkt, der ikke samtidigt ligner noget fra en Michael Bay film.
 
 
 
 
MasterKeys føles solidt og velbygget og hverken knirker eller giver sig ved vrid, hvilket nok skyldes at Cooler Master har valgt at forstærke keyboardets ydre plastiskskal med en indvendig metalplade. Tasterne er rated til minimum 50 millioner anslag, hvilket naturligvis er en del, og burde kunne holde til selv hardcore gaming og desktop brug, men æren for det tilfalder mere CherryMX end Cooler Master.
 
MasterKeys er udstyret med aftagelig Micro-USB stof kabel. På undersiden af keyboardet sættes kablet i, og her er desuden flere kabelriller, så det er muligt at føre kablet på flere måder og sikre mindst mulig kabelrod på bordet. Undersiden er desuden udstyret med fire solide gummifødder, der sikre god stabilitet på bordet. Desuden er der naturligvis også to ben, der kan slås ud hvis man ønsker at ændre vinkelen på MasterKeys. 
 
 
 
 
Der er dog ikke nogen håndledsstøtte på MasterKeys, hvilket sikkert er et designvalg fra Cooler Masters side, for at holde minimalismen helt stramt. Jeg synes dog det er synd, da det for mig er en god komfort ved længere tids brug, hvis der er en.  
 
Når der kommer strøm og derned lys i MasterKeys, begynder de forskellige andre sider af keyboardet at stikke næsen frem. Selve tastaturet er lavet i sort plastik med en UV coating, men under alle tasterne ligger der en hvid baggrund, der sørger for at skabe en refleksion som er med til at få de valgte farver til at træde ekstra meget frem. Det er altså ikke kun tegnene på de enkelte taster der lyser op, men også området under. Som set før i CherryMX taster med LED lys, er LED dioden placeret i toppen af selve CherryMX skallen under tasten. Det betyder at lyset ikke fordeles helt jævnt. Det ses tydeligst på taster, hvor der er tegn både i toppen og bunden af tasten. Her er det tydeligt at den nederste del ikke får ret stor del af lyset. På billeder herunder kan det fx. ses på nummertasterne eller Cooler Master logoet der er mørkere i bunden.
 
 
 
 
CoolerMaster har valgt at sætte deres eget logo på Windows tasten så man aldrig bliver i tvivl om hvem der har leveret keyboardet. På højre side ved CTRL tasten finder vi en funktionstast (FN), som man kender det fra mange bærbare computeren. Ved hjælp af den kan man aktiverer alle de ekstra funktioner, som er indbygget i MasterKeys. Det er bl.a. mediefunktioner, ændring af lyset, optagelse af macro funktioner osv. For at holde det meget minimalistiske design helt stramt, er der altså ingen dedikerede medietaster eller andet som vi ellers ofte ser på dyrere keyboards. Yderst til højre over NUM paddet finder vi dog fire taster til valg af profil. 
 
 
 
 
Ved brug af FN tasten giver F1 til F4 tasterne mulighed for at ændre lysopsætningen. F5 til F8 ændre hvor hurtigt dine taster skal gentages. F9 til F12 giver mulighed for at låse Windowstasten, Optage LED og Macro funktioner. Endeligt ligger mediefunktionerne som play/pause, volumen osv. på funktionstasterne over piletasterne.
 
 
 
 
På næste side kaster vi os direkte ud i testen af MasterKeys.