Test: AORUS X3 Plus V5

Bærbare d.  04. maj. 2016, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 24437 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 19999,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Sharkgaming.dk

Software

Fra start er der installeret standard programmer som Adobe Reader og utility til webcam. På skrivebordet ligger desuden en PDF-version af manualen. Her ud over er der nogle ikke-standard programmer, som jeg gennemgår i det følgende. 

Command & Control

Her har vi et stykke software, der giver adgang til en række indstillinger. Forbindelsen til GIGABYTE fornægter sig ikke, da Smart Manager, der findes på GIGABYTE-brandede laptops, er stort set identisk med Command & Control. 


 
 

Mange af indstillingerne behøver man faktisk ikke dette program til at ændre, f.eks. WiFi, strømstyring, skærmens lysstyrke med videre. Der er dog også et par ting, som man ellers ikke har adgang til at skrue på. Det er f.eks. her man kan sætte baggrundsbelysningen for tastaturet på auto eller man kan justere blæserhastigheden.



 

Indbygget er også "System Gauge", hvor man blandt andet kan holde øje med belastning, batteristatus, temperaturer og blæserhastighed. 
 
Alt i alt er Command & Control rimelig brugbart, og giver adgang til de vigtigste indstillinger og informationer et samlet sted. Der er dog nogle af indstillingerne (f.eks. lydstyrke og WiFi), som man ikke behøver indbygge i sådan et værktøj, og det orange og sorte farvetema er i mine øjne ikke det mest velvalgte.
 

MacroEngine

Som navnet antyder, er dette det stykke software, man bruger til at indstille makrotasternes funktion: 


 
 

Der er fem forskellige profiler at vælge imellem, som hver især indstilles individuelt. Hvis man har lyst kan man også via denne software helt slå makro-tasterne fra. Der er tre måder at give tasterne funktioner på. Den første er den mest enkle, hvor man kan vælge imellem en række pre-definerede funktioner som f.eks. åbne lommeregner, copy/paste, justere lydniveau osv. 


 
 

De to andre typer makroer giver lidt mere avancerede muligheder Den første er egentlige makroer, altså pre-definerede tastekombinationer. AORUS har på forhånd defineret en lang række som man kan vælge imellem, men man har selvfølgelig også muligheden for at optage sin egen personlige makro, og redigere den i detaljer efterfølgende. Til sidst har man også mulighed for, at indstille makro-tasterne til at være genveje til specifikke programmer. 
 

Drivers update

AORUS-versionen af GIGABYTES update-utility:



 

I værktøjet får man en fin oversigt over hvilke drivere der er installeret, og om der er kommet nye siden sidst. Med et klik kan man hente eventuelle nye drivere til chipset, grafik med videre, og man får endda mulighed for at vælge drivere i Beta-versioner hvis man har lyst. 
 
XSplit Gamecaster
 
Der er lidt gaming over sidste del af softwarepakken, da XSplit Gamecaster bruges til streaming og optagelse af når man spiller. 
 

 
 
Dette er ikke udviklet af AORUS/GIGABYTE men af en tredjepart. Der følger en 1 års premium-licens med, hvorefter man må have penge op af lommen, eller nøjes med den gratis version af programmet.