Bærbare d. 04. maj. 2016, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer. Vist: 24436 gange.
Da der er tale om en bærbar med rigtig gode specifikationer, er ydelsen rigelig til at den ikke på noget tidspunkt føles langsom i diverse dagligdags opgaver. Generelt er jeg tilfreds med at arbejde med denne maskine, dog med det lille men, at man skal noget langt ud til siderne, for at højre/venstreknapperne under musepladen reagerer, hvilket har været et mindre irritationsmoment.
Ligesom Razer Blade er skærmen på X3 IZGO-baseret, hvilket bliver mere og mere almindeligt på høj-opløselige skærme, hvor prisen ikke er det primære. Faktisk er det præcis samme panel som i Razer Blade, og opløsningen er derfor den samme på hele 3200x1800, og det er billedkvaliteten også. Dog foretrækker jeg skærmen på denne AORUS, da den er af den matte type, og derfor anvendelig i sollys.
Det er lidt svært at bedømme blæserstøj, men under belastning forekommer det mig at den er en lille smule mindre larmende end de direkte konkurrenter. En lidt spøjs ting er dog, at blæserne selv når computeren står idle aldrig slukker helt eller kommer ned i et omdrejningstal så blæseren ikke kan høres. Under hård belastning bliver maskinen lidt varm omkring midten af tastaturet, da blæsere og heatpipes er koncentreret i siderne, men generlt virker kølingen til at være fin.
Benchmark
CPU - SuperPI
Først ser vi på processorydelsen ved at udregne Pi med 1 million decimaler. Testen siger noget om, hvordan processoren yder i applikationer, som kun kan udnytte en kerne af gangen.
Processorerne er stort set identiske og det afspejles tydeligt af resultaterne.
CPU Cinebench
Med Cinebench testes ydelsen med flere kerner, og grafikken med en OpenGL-test.
Ydelsen er som forventet næsten ens på CPU-fronten, og det er kun MSI-maskinen der skiller sig ud i OpenGL testen.
PC Mark
PC Mark består af en række tests, der skal simulere ydelsen ved forskellige slags brug af maskinen. Home dækker blandt andet over "let gaming", Creative dækker billedbehandling og lignende mens Work er lettere opgaver og videochat. PC Mark 8 indeholder også en test af systemdisken.
I Home-testen er AORUS en lille smule efter de andre, mens Samsung SSD'en i AORUS sikrer en sejr i SSD-testen. Den overordnede ydelse må siges at ligge helt på linje med de direkte konkurrenter.
3Dmark
Så retter vi fokus mod grafikydelsen, der testes med tre versioner af 3DMark.
Da AORUS ligesom GIGABYTE og Razer alle tre er baseret på en nVidia 970M-grafik, er ydelsen i 3DMark også stort set identisk.
Spil
Så kommer vi til til sjove del, lad os teste ydelsen i nogle spil:
Ved de testede indstillinger, lægger AOURUS sig faktisk i top, dog er forskellen så lille at de må betragtes som værende identiske.
I Unigine Heaven testen er AORUS igen et par FPS hurtigere end Razer og GIGABYTE, der er dog et godt stykke op til MSI.
Ligesom de direkte konkurrenter leverer AORUS en spilbar oplevelse over hele linjen. Her er forskellen til den kraftigere grafikløsning i MSI-maskinen noget mere markant end i Heaven.
I Tomb Raider er der en lille smule større forskel mellem de tre, men hovedsageligt i de lavere opløsninger/detaljer hvor vi er så højt oppe i FPS, at det ikke gør nogen forskel for spiloplevelsen.
Batterilevetid
Selv om det er en gaming bærbar, er den også kompakt og derfor bygget til at tage med sig rundt i verden, så lad os teste hvordan batterilevetiden er:
Over tre timer ved blandet brug og op til fem timers afspilning af film er helt klart godkendt for en bærbar af denne type. Optimus-teknologien der slår det dedikerede grafikkort fra, når det integrerede er tilstrækkeligt, hjælper selvfølgelig til at opnå dette resultat.
Anmeld
Information