Test: Antec P9 Window.

Kabinetter d.  20. juni. 2016, skrevet af Renissen2 6 Kommentarer.  Vist: 15138 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 804,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design

 


 

Så stilfuldt tager P9 Window sig ud sådan lidt fra siden og det er jo unægtelig et totalt "rent" design som ikke har noget som helst der stikker ud nogen steder overhovedet. Det er faktisk lige et design efter mit personlige hoved. Kabinettet leveres også i en udgave uden vindue hvis man bedre kan lide det.



 

Vinduet er meget stort så der er intet af hardwaren indenfor der på nogen måde er skjult. Akrylvinduet er i plan med sidepladen og jeg synes det ser ganske nydeligt ud. Sidepladerne holdes på plads af 2 fingerskruer i hver side.



 

Akrylpladen holdes på plads af 14 udstansede hakker i stålpladen som er stukket igennem akrylpladen og bukket ned igen på indersiden, det er da faktisk en ret god løsning på monterings problemet med sådan en akrylplade.
 


 

Her lidt tættere på ombukkene der holder vinduet., de bukkes ned omkring en styretap i akrylpladen og holder dermed fint på vinduet.
 


 

Nu da sidepladen er taget af er interiøret blevet blotlagt. I højresiden ses de 8 harddisk pladser, ovenover dem er der 3 stk. 5,25" pladser til optiske drev eller lignende. Der er godt nok installeret 6 stag til bundkortet, men det er mig lidt uforståeligt hvorfor man ikke har monteret 3 mere i højre side, så man var fri for at skulle montere flere stag inden man f.eks. vil isætte et Asrock bundkort som det jeg bruger i dette build. Jeg formoder faktisk at det vel er de færreste der vil isætte et M-ITX eller et M-ATX i dette ATX kabinet. 
 


 

Hvis der skal isættes et DVD drev er der 2 låse/skruer til hvert drev på de 2 af pladserne. Skruen der skal låse drevet er monteret i en holder der sidder fast på indersiden af drevpladsen med en lille plastikflade. I den er der monteret en fjeder så fingerskruen holdes ude medens man isætter drevet og så er det bare at fange hullerne i drevet ved at trykke ind på selve fingerskruen og spænde den fast i drevet. Der skal dog spændes godt til for at drevet holdes fast. PSU pladsen er forneden i dette kabinet og der er lavet et par vinkler, hvor der er monteret et par skumgummiagtige strimler, som PSU'en kan hvile på. De er nok tænkt som en slags dæmpning af eventuel brum/resonans fra PSU'en.
 


 

Kabinettet er udstyret med 2 harddiskbure hver med plads til 4 drev. på billedet til højre ses de 8 PCI dækplader, så totalt er der altså 8 udvidelses pladser. De er fremstillet i meshgitter og skal jeg være meget kritisk så er de egentlig ikke særlig kønne i udformningen, men ok, de fleste af dem skal jo nok fjernes og gemmes af vejen når der er monteret hardware så det er måske lidt ligegyldigt.
 


 

Her har jeg monteret en 3,5" harddisk i en af holderne. De er af typen man krænger ud over harddisken. I holderen er der lavet huller til montering af 2,5" enheder. Man kan så selv montere de medfølgende gummityller på holderens sider eller i bunden for at dæmpe eventuelt resonans fra harddisken.
 


 

Harddiskburene kan udtages, så der bliver plads til grafikkort helt op til 430 mm. Det er supernemt at fjerne det øverste bur, da man simpelthen bruger et par fingre til at trykke ned på den øverste og op på den nederste låsetap og herefter glider buret let ud. I hjørnerne af burene er der monteret et gummi indlæg så burene ikke står og rasler mod hinanden. Det er selvfølgelig også en finesse der er med til at dæmpe resonans yderligere. Desværre er låsetappen knækket af i transporten, men man kan da tydeligt se hvor den har været nemlig i midten af den tap/flap som man vil trykke på da den stikker lidt frem på buret. På billedet til højre ses hullet efter buret i midten og i højre side ses den ene af kabinettets 2 frontblæsere fra Antec. Det nederste bur er spændt fast med 4 skruer og det kan flyttes til venstre for at give plads til en radiator i fronten. Det er lidt fnidret og dårligt beskrevet med micro tegninger men det skulle altså kunne lade sig gøre.
 


 

Set forfra ser kabinettet ganske stilfuldt ud og der er intet til at skæmme billedet. I toppen ses Antec's logo og det er ellers det.



 

Fronten fjernes let ved at tage fat i bunden af frontpladen og der finder man også nemt plads til fingrene i hakket forneden på pladen. Selve pladen sidder fast med 8 klik plastiklåse. De ses tydeligt på billedet til højre. I venstre side ses de 3 frontfilter holdere som er monteret på selve frontens metalplade. Filtrene skydes let ind og ud og da de er af plast kan de let rengøres under den lune hane. Jeg har her fjernet det øverste filter så man kan se en af frontens blæsere.
 


 

Her ses filtrene udtrukket lidt fra deres pladser. Det er en fin løsning som jeg synes fungerer rigtigt godt.



 

På billedet til venstre ses den ramme med meshgitter som udgør en del af toppen i kabinettet. Skal man montere radiatorer i toppen så skal gitteret fjernes og det sidder kun fast med et par simple låse i kanten mod fronten. Man trykker let ned på de 2 punkter der er markeret med en pil på billedet og det udløser låsene. Derefter kan det løftes væk. Så ser det faktisk ud som på billedet til højre. Der er en stor plade og 2 mindre. Afhængigt af hvor stor en radiator man vil isætte skal disse plader fjernes. Den store fjernes let ved at trykke indad på de 2 låsepaler som vender mod bagsiden af kabinettet. De mindre sidder bedre fast og der skal man nærmest bukke dem lidt på midten for at få dem til at slippe låsehakkerne som til forveksling ligner dem på fronten til afdækning af 5,25" pladserne. Disse er dog mærket A, B og C.



 

Her er den store plade fjernet og så er det muligt at isætte 240/280 mm radiator. På billedet til højre er alle plader fjernet og så er der faktisk plads til en 360 mm radiator.



 

Dækpladerne som er i plastik, er på indersiden udstyret med støjdæmpning for at reducere hvad der slipper ud af støj i toppen når pladerne er på plads.



 

På selve toppen helt fremme mod frontpladen sidder styrepanelet. Øverst ses en blæserstyring til toppens og bagsidens blæsere, dernæst er det 2 stk. USB 3.0 stik og igen en blæser styring til frontens og eventuelt bundens blæsere. Begge styringer er fuldt integreret i kabinettet og ledningerne er trukket til de blæsere der nu er fabriksmonteret. I næste række er det først en lille firkantet Blå LED til indikering af at der er tændt for systemet. Dernæst den noget større tænd/sluk knap, så følger et USB 2.0 stik, de 2 audiostik og igen et USB 2.0 stik inden vi helt til højre har en stor reset knap med et præget stort R i knappen og til højre for den en lille firkantet rød LED der indikerer harddisk aktivitet. Der er monteret gummipropper over alle stikkene på panelet og det er jo ganske rart så ikke og støv ikke akkumulerer sig i stikkene over tid. 



 

Så kom vi om på bagsiden af bundkorts pladen og der er et pænt stort hul til en CPU kølers bagplade. På midten samler man stort set alle kabinettets ledninger i de 3 store velcrobånd som på billedet kun holder på de i forvejen trukne ledninger. Bundkortet sidder nærmest i en forsænkning i pladen som gør at der ikke kan trækkes alt for tykke ledninger bag bundkortet. Nederst er der et stort aflangt hul som man vil trække PSU'ens ledninger igennem. Gennem ledningerne på midten ved velcrobåndene kan man ane de 3 aflange huller som skal bruges til at trække diverse ledninger til bundkort og grafikkort. 



 

På højre side af kabinettet er der kun en sideplade i stål og som man kan se på billedet er den belagt med et støjreducerende plastik folie lag. Pladen lægges ned i sine låse huller og skydes så på plads det sidste stykke, det virker meget stabilt.



 

Blæserstyringerne har hver tre stik I henholdsvist toppen og bunden af kabinettet og de er tydeligt afmærket med hvortil de forskellige stik skal bruges ved isætning af flere blæsere.



 

Der er 2 dedikerede pladser til SSD drev og de befinder sig i pladen bag PSU'en. Pladen som er af plastik afmonteres ved at fjerne 2 skruer og en SSD isættes med 2 eller 4 skruer alt efter temperament.



 

På bagsiden af kabinettet ses fra oven til venstre det velkendte hul til I/O skjoldet, dernæst 4 blændede huller til at trække vandkølings slanger igennem. blænd dækslerne kan knækkes af hvis man skal bruge hullerne. Under dem finder vi 120 mm blæseren som er kabinettets udblæsning. Så følger de 8 PCI pladser med deres afdækningsplader og til højre for dem et større område med meget grovmasket meshgitter. I bunden ses hullet til PSU'en.



 

Så nåede vi atter bunden og hernede finder vi plastikfiltre til PSU'en og en eventuel ekstra blæser monteret i bunden, de trækkes let ud for rengøring og kan som frontens filtre tåle en tur under vandhanen. Kabinettets fødder/støttepunkter er nogle aflange plastik klodser som er skruet fast. Mellem de forreste klodser ses de aflange slidser som skruerne der holder det nederste harddiskbur på plads er monteret igennem.



 

På fødderne er der monteret selvklæbende gummilister i forkant og bagkant på plastikfoden. Det er en god ting da det vil bidrage til at kabinettet står urokkeligt fast på underlaget og det dæmper samtidig eventuel resonans fra den monterede hardware.

 

Så sætter jeg hardware i kabinettet på næste side.

 

Zero_x
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-06-2016 22:53:25
Svar/Indlæg:
306/54
Jeg er nu ikke synderligt imponeret. Indvendige design ligner en gentagelse fra snart 10 år siden.. 8x3.5" og 3x5¼"

Jeg vil faktisk påstå at mit tudsegamle p180 var mere smart indrettet.

Vi lever i en tidsalder hvor 99% af alle programmer leveres som download (ellers kan de i hvert fald findes som download også) så hvorfor man vælge 3x 5¼" drev forstår jeg slet ikke og jeg kender INGEN der sætter 8 mekaniske diske i deres stationære.
Hvis jeg skal ud i den mængde drev ville jeg vælge en NAS i stedet for, det samme ville de fleste andre der tænker i 8 drev.
Så har man for at "gøre det moderne" indsat en billig klips til montering af SSD bag bundkortet og vupti, så er det smart?
Jeg syntes helt ærligt at en pris på 800 er 2-300 for meget i forhold til konkurrencen.
eksempelvis Phanteks Eclipse P400 syntes jeg personligt giver meget mere design og funktion, og så kan det få's for 550 kr, hvilket jeg mener er en fantastisk pris.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
22-06-2016 00:28:04
Svar/Indlæg:
2045/273
#1

Jamen det var så din mening. 🙂


Blackwater
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-07-2016 10:13:36
Svar/Indlæg:
869/100
God test! Og også en test der bekræfter hvad #1 skriver. Er på jagt efter nyt kabinet og fik hurtigt udelukket dette.
Kabinettet er "plain boring"


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
20-07-2016 10:18:28
Svar/Indlæg:
2045/273
#3

Ja her i Danevang har vi andre krav til et kabinet, men det er da muligt at der ude i den store verden er et potentiale for kabinettet ellers havde Antec sikkert ikke satset på det. 😀


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
20-07-2016 15:00:51
Svar/Indlæg:
15982/637
Lækkert kabinet, men jeg har aldrig forstået hvorfor så mange har kopieret Fractals design med at lukke front blæserne inde bag en solid væg hvor intet airflow kommer igennem - og det der kommer fra siderne er yderst begrænset.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
20-07-2016 23:27:39
Svar/Indlæg:
2045/273
#5

Ah det fungerer nu rimeligt på Define S og på dette Antec P9, men har lige erfaret fra mit eget setup at der skal en seriøs blæser til at levere frisk luft nok til GPU'en da det ellers bliver 81 grader ved gaming i 2560x1440 😀 . Den medfølgende frontblæser til Define S virker dog fint og nu er temperaturen faldet til 76 så det er forsvarligt nok.