Test: Netgear Arlo Q

Diverse d.  27. juni. 2016, skrevet af Ronin2300 0 Kommentarer.  Vist: 17541 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Ronin2300
Oversættelse: Ronin2300

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1580,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

 

Selve installationen af Arlo Q er relativt let, og Netgear siger selv det kan gøres på under 10 minutter. Man sætter strøm til kameraet og henter Arlo appen. Herefter sætter man kameraet sync mode via knappen på kameraet og angiver så i appen, hvilket trådløst netværk som Arlo Q skal benytte sig af og angiver kodeordet. Herefter får man en QR kode, som man holder op foran kameraet, som scanner og kvitterer med et bip, og herefter er man tilsluttet.

Når installationen er på plads styrer man resten via appen, enten på sit smart device eller webbrowser. Det er muligt at have helt op til 15 kameraer tilsluttet og styre den fra samme app, men alt over fem tilsluttede kameraer kræver dog en betalt service hos Netgear.

Via indstillingerne angiver man om man ønsker kameraet skal reagerer på lyd og bevægelse eller kun en enkelt af de to ting.
Jeg rykkede under min test kameraet lidt rundt i lejligheden for at få forskellige brugs indtryk. I første omgang satte jeg kameraet op i mit køkken, hvor den var rettet imod kattens madskål. På den måde kunne jeg se, hvor godt kameraet reagerede på bevægelse og samtidigt kunne jeg se, om jeg modtog notifikationer om aktivitet når jeg var ude af huset.

 

 

Mit lille eksperiment med overvågning af katten virkede fint, og jeg fik løbende hen over dagen og aftenen beskeder via appen når katten var i køkkenet, og jeg kunne uden problemer gå ind og se de lagrede optagelser, eller via appen relativt let og hurtigt gå ind og se køkkenet live fra min telefon, hvor end jeg måtte befinde mig.
Både optagelser i dagslys og mørke er gode og tydelige på Arlo Q kameraet, om end med et lidt fordrejet fisheye view på grund af den 130° vinkel, hvor fordelen jo så er at man dækker et noget større område, hvilket klart er at foretrække med et overvågningskamera.

 

  



Når man går ind og livestreamer fra kameraet oplevede jeg, at der var en ca. fem sekunders forsinkelse på billede og lyd. Hvis man benytter muligheden for at bruge den indbyggede højtaler til at sende lyd via appen til kameraet, så kommer den dog igennem hos kameraet med meget lidt forsinkelse, når først der er oprettet forbindelse. Det giver en lidt spøjs ekko effekt, fordi billede og lyd på via livestreamingen så først indhenter fem sekunder senere. Så hvis man skulle føre en samtale med nogen via Arlo Q kameraet skal man lige huske at medregne den forsinkelse.

Jeg afprøvede de forskellige muligheder i appen for at styre, hvornår kameraet skulle være aktiv og alle virkede fint. Den mest simple er naturligvis, at man manuelt selv sørger for at slå kameraet til og fra, alt efter hvornår der er brug for det, men det kræver naturligvis at man husker det. Det virkede dog ganske uden problemer når man logger på via appen, og den efter et øjeblik har etableret forbindelse til kameraet. Herefter vælger man så hurtigt, hvilken status kameraet skal have.

Indstillingerne af et skema, for hvilke tidspunkter kameraet er aktivt, er noget mere omstændigt, da dagene skal planlægges. Det kan gøres enten en dag af gangen eller flere dage, som så skal havde angivet hvornår kameraet skal være aktivt, og hvornår det ikke skal. Mit forsøg med det fungerede fint og kameraet var altid aktivt i de perioder jeg havde angivet det skulle være det. Ulempen her er naturligvis, at man mister fleksibiliteten og denne måde at sætte det op på fungerer selvfølgeligt bedst, hvis man har ret faste rutiner.

Den sidste måde med Geofencing er klart den mest fleksible løsning, og sørger for automatisk at tænde og slukke kameraet, alt efter om man er hjemme eller ej. Opsætningen er ret let, hvor man i appen angiver hvor kameraet befinder sig, og så vælger man størrelsen på et område omkring. Herefter så aktiveres kameraet automatisk når de tilmeldte telefoner bevæger sig ud af området, og slukker igen når man bevæger sig tilbage igen. Jeg brugte denne metode i en uges tid og det fungerede på trods af, fortsat at være i beta, upåklageligt. Jeg testede det dog kun med en telefon, og skal ikke kunne sige om det ville være anderledes når der er to eller flere telefoner den skal forholde sig til.

 



Fælles for alle indstillingerne er dog, at man på ethvert tidspunkt via appen kan skifte imellem dem, så hvis man kommer tidligt hjem en dag, så kan man manuelt deaktiverer systemet hvis det kører på kalender indstillingen. De forskellige måder giver gode muligheder for at finde den indstilling der passer bedst.

Under mit ophold i Taiwan i forbindelse med Computex, havde jeg også Arlo Q systemet kørende, for at se om jeg uden problemer ville modtage notifikationer osv. på min telefon, selv om jeg befandt mig langt væk og på et udenlandsk net. Under tiden i Taiwan havde jeg købt et tidsbegrænset simkort, så jeg var på deres lokale datanet med en lokal udbyder. Jeg havde nogen til at passe planter i lejligheden, så der ville jævnligt være ting der ville udløse bevægelsessensoren.

Selv under de forhold fungerede systemet fint, og jeg modtog notifikationer når mine planter blev vandet derhjemme, og kunne uden de store problemer tilgå systemet og se live fra lejligheden. Jeg prøvede også at bruge funktionen, hvor jeg via appen kunne tale med dem hjemme i lejligheden. Det meste af tiden virkede det uden problemer, men dog med en vis forsinkelse i forhold til lyd og billede, som nævnt tidligere og det virkede ikke som om den forsinkelse var anderledes, end da jeg var på dansk net. Jeg oplevede dog et par gange ikke at kunne få forbindelse til tale funktionen, men det tilskriver jeg mere en ustabilitet på det Taiwanesiske datanet på tidspunktet end problemer med Arlo Q systemet.

Mulighederne med Arlo Q er ret brede. Netgear angiver selv i deres markedsføring, at Arlo Q kan benyttes både som alm. overvågning af hjemmet når man er ude, men også til at holde øje med kæledyrene eller sine børn, når man ikke er hjemme og endda som babyalarm. Det er naturligvis alle sammen muligheder, og hvilke af dem man vælger at benytte sig af er naturligvis op til en selv.

I sin kerne forestiller jeg mig, at de fleste vælger at købe et produkt som Arlo Q, primært som overvågning af hjemmet i forbindelse med indbrud eller lign., og her synes jeg at Arlo Q rammer ret godt den målgruppe, som Netgear selv siger de sigter efter. Systemet er simpelt og let både at installerer og bruge efterfølgende, og medmindre man har brug for 24/7 optagelse og mere end fem kameraer tilsluttet, så koster det ikke mere end prisen for kameraerne, da der ikke er noget løbende abonnement man skal betale.

De fleste normale husholdninger har som regel ikke brug for, at der er kontinuerlig 24/7 optagelser fra hjemmet, og hvis man af den ene eller anden grund skulle have det, giver Netgear dig muligheden for at betale sig fra det ved siden af. Min gennemgang af evt. behov for overvågning af min husholdning, bliver fint dækket af de muligheder der ligger i Arlo Q systemet, og jeg forestiller mig det er gældende for mange andre.

Fordelen ved et system som Arlo Q, er at alle dine optagelser gemmes i skyen og derfor at sikrede selv om nogen skulle ødelægge kameraet eller lignende. Så længe der er strøm og netværksforbindelse så fungerer Arlo Q uden problemer. Svagheden er så, at der uden forbindelse til nettet ikke er mulighed for optagelse. Netgear har dog lanceret deres Arlo Q Plus kamera, som ud over alle de samme muligheder som Arlo Q, også giver mulighed for at installerer et SD kort så man er sikret, at der stadig optages selv om netforbindelsen skulle forsvinde for at give den ekstra sikkerhed.

På næste side samler vi sammen til en konklusion.