Diverse d. 27. juni. 2016, skrevet af Ronin2300 0 Kommentarer. Vist: 17536 gange.
Den medfølgende Arlo app kan hentes gratis og findes både til iOS, Android, FireOS, og i web browser som sidste mulighed. Jeg har testet den dels på iOS og via webinterface.
Før man kan bruge Arlo appen skal man logge ind med sine kontooplysninger. På iOS er det også muligt at logge ind via TouchID, hvilket gør det hele lidt lettere.
Det første man mødes af er en oversigt over de tilsluttede kameraer, hvilket i mit tilfælde kun er et enkelt. Hvis man havde flere ville de fremgå af listen her, og man kan selv bestemmer i hvilken rækkefølge de skal ligge. Herfra er det muligt at gå direkte til et tilsluttet kamera og se live billeder og lyd. Små ikoner over billedet fra et givent kamera, angiver om det er tilsluttet netværk og strøm og om det er sat til at registrer bevægelse og/eller lyd.
Neders i appen har vi mulighed for at vælge hvilken del af appen vi vil tilgå med ”Cameras”, ”Library”, ”Mode” og ”Settings”. Som sagt starter vi altid på ”Cameras”.
Hvis man vælger Library får man en dato oversigt, der går en uge tilbage, hvorfra det er muligt at gennemse evt. optagelser, der er blevet lagret i den pågældende periode. Hvis der er optagelser fra en dato er det angives med en grøn prik og fed skrift på datoen. Vælger man en dato får man en liste med optagelserne fra den dag, med den nyeste optagelse øverst. Alle optagelserne er praktisk angives med klokkeslæt, længde og så en angivelse af om det er bevægelser eller lyd der har været årsag til optagelsen er startet.
Vælger man et klip kan man naturligvis gennemse det, men får nederst i billeder også mulighed for at markerer klippet som favorit, dele, downloade eller slette klippet. Hvis man markerer det som favorit fremgår det i oversigtslisten med en stjerne. Hvis man vil dele får man en række muligheder for at dele klippet via fx mail, sms, messenger, YouTube osv. Vælger man at downloade klippet bliver det gemt på den enhed man sidder med, som i mit tilfælde var min iPhone, hvor klippet herefter kunne findes i min kamerarulle på telefonen.
Vigtigt er her at huske at klippene automatisk ligger gemt i skyen op til en uge, hvorefter de automatisk forsvinder og overskrives af nye. Så hvis man har noget der skal gemmes, så skal det gøres før det også selv om klippene er markeret som favoritter.
Under ”Mode” er det muligt at indstille, hvordan kameraet skal opføre sig. Det er jo ikke praktisk at kameraet hele tiden reagerer når man bevæger sig rundt i hjemmet, og derfor er det naturligvis muligt at slå kameraet til og fra, så det kun overvågner når det er nødvendigt. Det kan gøre på flere forskellige måder som standart er der fire forskellige måder at styre kameraet på:
Armed aktiverer kameraet så det begynder at optage når det registerer lyd og bevægelse.
Disarmed deaktiverer kameraet så det ikke optager ved lyd og bevægelse.
Schedule kan du angive i hvilke perioder kameraet skal aktiveres og deaktiveres. Det kan gøres for hver dag i ugen, og angives i lige så mange perioder som man har lyst til helt ned på minuttet. Her er altså mulighed for at sætte et program i forhold til dagligdagen og rytmen i husholdningen, så den automatisk aktiverer i de perioder man er på arbejde og slår fra når man kommer hjem.
Geofencing er netop tilføjet og er stadig i Beta test, som det også er angivet. Her er det muligt at lade systemet holde øje med, via din telefon, hvornår du er i nærheden, og så deaktiverer når man kommer hjem og aktiverer når man tager af sted. Det fungerer ved at man via GPS angiver en hjemmezone, hvor systemet er sat op, og så kan man angive hvad der skal ske med kameraet når man forlader området, og hvad der skal ske når man kommer tilbage til det. På den måde er det altså muligt at have et mere fleksibelt system, end opsætningen efter kalender fx tillader, og kan være rigtigt godt hvis man fx har skiftende arbejdstider eller bare ikke er helt så skema lagt. Det er under Geofencing muligt at tilføje flere telefoner så der holdes øje med dem alle. På den måde skal alle telefoner altså forlade hjemmezonen før kameraerne aktiveres, og det aktiveres igen hvis bare en af dem vender tilbage igen.
Alle de forskellige modes kan naturligvis tilpasses og ændres som man vil, og det er også muligt selv at tilføje flere, hvor man selv angiver hvad kameraet skal reagerer på og hvad der så skal ske efterfølgende. Har man flere kameraer tilsluttet kan det hele sættes op separat for hvert kamera. På den måde kan man have en indstilling for kameraet i stuen, der slår fra når man kommer hjem mens kameraet i garagen fx fortsætter med at være aktiveret hele tiden.
Det er også muligt at kæde tingene sammen, så man fx også kan aktiverer andre kameraer, hvis et af dem registrerer bevægelse eller lyd. Så hvis kameraet ved hoveddøren registrerer lyd eller bevægelse, så begynder kameraet indenfor døren også at optage.
Under settings har man mulighed for at ændre indstillingerne dels for appen, men også de enkelte kameraer.
For appen har du mulighed for at få oversigt over dit abonnement hos Netgear, hvilket som standart er deres gratis Basic. Man har også mulighed for at give andre adgang til systemet, så de kan tilgå det. Her kan man selv angive, om de bare skal have mulighed for at se med, eller om de også må have lov at ændre indstillinger osv.
Du har også mulighed for at ændre indstillingerne for hvert enkelt kamera. Det er fx her man har mulighed for at ændre navnet på kameraet, så det er let at se hvilket kamera der er tale om, hvis man har tilsluttet flere. Man kan slukke for statuslyset på kameraet, hvis man ønsker det eller ændre på både lyd og video indstillingerne. Under video har man mulighed for at vælge opløsningen fra 240p helt op til 1080p, hvilket kan være nyttigt hvis man fx har begrænset båndbrede på sit internet. Her er der også mulighed for at aktiverer night vision og roterer billedet, så du kan se det ordentligt selv om du måske har installeret kameraet på hovedet i loftet.
Det er også under video indstillingerne for kameraet, at man finder muligheden for at opsætte aktivitetszoner på kameraet. Det kan bruges hvis man fx har kameraet monteret et sted, hvor den fx har udsigt til en vindue, men man ikke ønsker notifikationer hver gang nogen går forbi vinduet eller træet i haven bevæger sig i vinden. Så er det her muligt at angive i hvilke områder af billedet kameraet skal registrerer bevægelse, og på samme måde hvilke områder som fx vinduet det skal se bort fra. Det er en rigtigt god funktion, der giver mulighed for god dækning uden hele tiden at få falske alarmer.
Jeg var imponeret over, hvor mange muligheder der var i Arlo appen, og graden af fleksibilitet gjorde det muligt at tilpasse systemet til stort set hvilken som helst situation. Jeg oplevede et par gange at appen gik ned eller hang fast, men ellers har appen været god og stabil under hele min test. Det er dog kun muligt at tilgå systemet et sted fra, så hvis man er logget ind på min telefon bliver man smidt af hvis en anden i husstanden logger ind et andet sted, hvilket er lidt synd, men i sidste ende en mindre ting.
Anmeld
Information