Layout / Design
På design fronten holder ASUS farverne i sort, med få detaljer som logoer og skrift fremhævet i hvid. ROG kortene har traditionelt fulgt et jetfighter tema, men det nye kort vi tester i dag, har blandet lidt STRIX ind i designet. Den sorte farve gør at kortet passer ind i de fleste systemer, men det ser bestemt ikke kedeligt ud. Men ROG og STRIX er ikke bare fancy logoer og lyseffekter, hele kortet er bygget op fra bunden og kun chippen kommer fra Nvidia.
Vi tager den traditionelle gennemgang og starter med størrelsen. ASUS kortet er større end MSI modellen vi tidligere har testet og måler 29.8 x 13.4 x 4 centimeter. Altså kræves der et kabinet med masser af plads til høje grafikkort. Husk at PCI-E strømstikkene rager yderligere 1-2 cm ud.
Kølerskjoldet der dækker meget af heatsinken er lavet af plastik, ROG og STRIX logoerne på siden af kortet lyses op med RGB LEDs, det samme glæder de 6 gennemsigtige riller på skjoldet. Blæserne tæller i alt 3 styks og måler 8 cm, de er ganske almindelige, men flytter rigeligt med luft. Ved blæserne er der også belysning fra kortets LEDs, her er den dog en smule svagere hvilket passer godt ind.
Køleren er del af ASUS' DirectCU serie, det betyder at kølerens fem heatpipes rører direkte ved chippen, og er en velkendt måde at gøre varme overførslen mere effektiv. Strømforsyningen er også blevet opgraderet til ASUS Super Alloy Power II, i alt 10 faser leverer strømmen og forhåbentlig giver det mulighed for et højere overclock.
Bagsiden af kortet dækkes af en backplate i aluminium med huller til skruer og varme komponenter. ROG logoet lyser op i den farve, der er valgt i Aura softwaren, men vælger man at slukke belysningen vil det være mat hvidt ligesom resten af kortets detaljer.
I bagenden finder man noget usædvanligt to 4-pin blæserstik. Det er første gang jeg har hørt om denne ide, men helt dumt er det ikke, blæsere sat til her følger kortets egne dermed justeres hastigheden alt efter hvor varmt grafikkortet er, og slukker helt i idle. Normalt kræver det en dyr blæserstyring, hvis man vil justere blæserhastigheden i forhold til grafikkortets temperatur, desværre kan de eksterne blæsere ikke styres gennem software.
Her er kortet monteret i systemet med rødt lys, men alle farver kan vælges. Lyset er kraftigt og selv med kabinetlys kan det ses, noter dog at dioderne omkring ROG logoet lyser meget op omkring sig og altså ikke kun kortet.
GTX 1080 chippen er opgivet til at trække 180 watt TDP, og kommer standard med et 8-pin PCI-E strømsik. Med dette kort har ASUS skruet hastigheden op fra fabrikken, så strømforbruget vil være lidt højere. Entusiaster vil naturligvis overclocke og for at hjælpe dem har kortet fået et ekstra 6-pin strømstik, det giver mulighed for 250 watt og forhåbentlig et højere overclock.
High end kort som dette egner sig til systemer med flere skærme og VR. Der er derfor 5 udgange, som fordeler sig på to DisplayPort 1.4, to HDMI 2.0b og et Dual-Link DVI-D stik. Derfor understøtter kortet op til 4K opløsinger ved 120 Hz, 5K ved 60 Hz og 8K 60 Hz med to kabler. Der kan tilsluttes op til 4 skærme ad gangen, men forvent ikke god ydelse med tre 4K skærme.