Layout / Design
I en tid hvor grafikkort holder sig til sort, med detaljer i rød og orange har Palit valgt nogle andre farver. Mest iøjnefaldende er den hvide, der dækker det meste af kortet og som er lavet i plastik. I bunden er GameRock logoet som har fået egen baggrund, denne gang i grå plastik. Toppen derimod er udført i aluminium og fastgjort til resten af kortet med skruer. Det mest specielle er den blå farve, der har samme effekt som en metallak, dog vil de færreste nok lægge mærke til det på afstand.
Køleren er en 3 slots affære og fylder derfor godt til i kabinettet. Dette er hovedsagligt grundet den enorme heatsink, der måler 3 cm i højden. Hele kortet er 285mm langt og den store køler stikker også op over den almindelige udvidelsesport, med sine 133mm, derfor vejer kortet også 1200 gram. Blæserne er 100mm og flytter store mængder luft under belastning, men slukker helt i idle da den store heatsink let kan holde chippen kold når kortet ikke arbejder.
En usædvanlig feature for et Nvidia kort er Dual BIOS, så kortet kan overclockes helt til ekstremerne uden større risiko. Knappen til denne funktion sidder ved bagpladen og er så lille, at jeg overså den i første omgang. Med GameRock kortets vægt hjælper bagpladen her finder vi endnu engang GameRock logoet.
Her er kortet monteret med dioderne tændt.
Ligesom alt andet i hardware i dag, har GameRock kortet også fået en omgang RGB dioder monteret. Omkring Palit logoet, sidder programmerbare dioder som også lyser gennemsigtigt plastik op omkring sig. Noget meget usædvanligt ved belysningen er at den også lyser op, når computeren er slukket og stikket trukket ud af væggen. Der er ingen fusk med i spillet, derimod trækker dioderne strøm fra skærmen gennem DisplayPorten. For nogle er dette nok værd at tage i mente, hvis du sover i samme lokale som din computer.
Palit kortet giver ikke helt det samme kvalitetsindtryk som konkurrerende kort fra MSI og ASUS, havde de brugt mere metal på kølerskjoldet ville det have hjulpet, men nu nærmer vi os flueknepperi.
GTX 1070 kortet nøjes med et enkelt 8-pin PCI-E strømstik, det begrænser kortet til 225 watt hvilket til GTX 1070 chippen er nok også hvis man vil overclocke.
High end kort egner sig til systemer med flere skærme og VR. Der er 4 udgange fordelt på tre DisplayPort 1.4, en HDMI 2.0b og et Dual-Link DVI-D stik. Derfor understøtter kortet op til 4K opløsninger ved 120 Hz, 5K ved 60 Hz og 8K 60 Hz med to kabler. Der kan tilsluttes op til 4 skærme ad gangen og 3 i surround.