Test: Cooler Master MasterCase Pro 3

Kabinetter d.  10. oktober. 2016, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 14537 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 750,00
Produkt udlånt af: Cooler Master
DK distributør: Fourcom

Layout / Design



 

Sådan tager kabinettet sig ud skråt forfra. Det er i min optik egentlig et ganske nydeligt design. Det er et ret neutralt udtryk som Cooler Master har fået lagt ind i designet af dette kabinet. Om man lige er til det store vindue i siden må blive en personlig sag, jeg synes nu ikke det hæmmer udtrykket på nogen måde.



 

Her netop fra vinduessiden. Den klare akrylplade giver fint indsyn til al hardwaren indenfor eller som her et fint spejlbillede af omgivelserne.



 

Så kom sidepladen af og de sidder fast med 2 fingerskruer, de er ret nemme at skyde tilbage og fjerne. Så kom vi indenfor og det der lige springer i øjnene er den store (140 mm) blæser på bagsiden og at der er en skilleplade så PSU'en kan adskilles fra den øvrige hardware.
 



 

Ud over blæseren på bagsiden er der 5 PCI dækplader så totalt kan der monteres 2 stk. dual slot grafikkort. Der er 3 huller til at trække ledninger i og de har alle en gummitylle isat. I overkanten er der yderligere 3 huller med afrundet kant som også kan bruges til ledningstræk.



 

I højre side forneden ses buret til 2 stk. 3,5" harddiske. Hernede sidder kabinettets eneste frontblæser og det er en 120 mm Cooler Master blæser på 1200 omdr./min.



 

Her ses forneden PSUpladsen. Støttepunkterne til PSU'en er forsynet med skumgummiagtige klodser til dæmpning af eventuel resonans fra PSU'en. På selve skillepladen mellem bundkort og PSU afdeling sidder der 2 stk. holdere til SSD'er.



 

Holderen til SSD sidder fast med en enkelt fingerskrue og tages let af. SSD'en skal stadig spændes fast med 4 skruer i bunden. 3,5" harddiske lægges i holderen til venstre, det er typen der krænges ud over drevet. Fire stålstifter i en gummitylle holder så drevet på plads og hindrer resonans i at komme videre i kabinettet.



 

Fronten af kabinettet er lavet af en støbt plastikdel med et meshgitter på midten. Gitteret er monteret på en plastikdel med store sekskantede huller og fungerer samtidig som filter. Der sidder en lås som holder pladen på plads i underkanten gitteret og det fjernes let ved at trykke opad og trække i undersiden af pladen. Cooler Master logoet er placeret midt på lidt under midten af pladen.



 

Selve plastikdelen af fronten er monteret med 6 plastikclips som skal klikkes fra for at fjerne plastfronten. På billedet til højre er fronten fjernet og man kan nemt komme til de 4 fingerskruer som holder flangen til montering af radiatorer eller blæsere.



 

På den skrå plade på fronten finder man betjenings panelet og diverse stik. Fra venstre er det først en lille LED til aktivitet af harddisk/ssd aktivitet. På midten de to audiostik flankeret af to USB 3.0 stik. Helt til højre ses reset knappen. I næste række den noget større startknap.



 

I toppen af kabinettet ses til venstre top pladen monteret. Den er også af plastik og med et isat mesh gitter over, igen med de store sekskantede huller i plastdelen nedenunder. På billedet til højre er toppen fjernet ved at skyde den baglæns mod bagsiden af kabinettet. Det er her man skal ned hvis der skal installeres blæsere eller radiatorer. Flangen sidder også her fast med fire fingerskruer, men for at få den helt af er det nødvendigt også at fjerne den bagerste bøjle som sidder fast med fire almindelige skruer. Herefter kan flangen fjernes og blæsere/radiatorer monteres. Det er også her i toppen der kan tilkøbes et filter hvis det ønskes.



 

Så kom vi om på bagsiden af bundkorts pladen. Der er heromme, lige under det store hul til CPU backplaten, plads nok til en SSD, det er dog ekstra tilbehør hvis man vil have en holder til denne plads. Der er 3 ledningsholdere i velcroudgave til at holde de store ledninger på plads og de fungerer rigtigt godt og vil fint kunne holde tykke ledninger inde på plads da de lægges under velcrobåndet og strammes til. Hvis man vil trække ledninger en anden vej er der 8 fæstepunkter hist og her langs kanterne til plastikstrips.



 

Der sidder en plade med en masse huller helt til venstre i kabinettet og fjerner man skruerne i de gule ellipser kan pladen løftes op og flyttes hen til positionen med de røde firkanter. Det skal gøres hvis man ønsker at udbygge kabinettet med flere bure til harddiske, der er faktisk mulighed for at montere temmelig mange harddiske hvis det er et ønske. Igen er det ekstra udstyr der kan købes til senere.



 

Her har jeg flyttet harddisk buret fra bunden og op i toppen for at illustrere princippet og det er da faktisk ganske smart.




 

Så kom vi helt ned i bunden og kabinettet hviler på 2 kraftige stålbøjler der er skruet fast i kabinettet. Der er isat aflange gummiindlæg som sikrer at kabinettet står urokkeligt fast og at resonans dæmpes yderligere.



 

Her på bagsiden er der fra oven først det velkendte I/O hul og ved siden af et stort område med sekskantet meshgitter. Det er her 140 mm blæseren er monteret, hvor det også er mulighed for at udskifte med en 140 mm eller 120 mm blæser af eget valg. Blæserne monteres i aflange skruehuller, så man kan justere blæserne op eller ned som det nu passer med hardwaren indenfor. Så følger de 5 PCI dækplader og også over dem er der et større område med meshgitter som i toppen. Forneden ses hullet til PSU'en, og til at montere den er der også her en flange med 4 fingerskruer. Den skal fjernes og spændes på PSU'en og derefter kan det hele skubbes ind fra bagsiden og spændes fast med fingerskruerne.

Efter nu at have været godt omkring i kabinettet og håndteret diverse plader og holdere for enheder må jeg erkende at jeg synes dette kabinet fremstår i en lækker finish på alle malede flader og også plast delene matcher perfekt i farven som resten af kabinettet er malet i. Alle dele er godkendt herfra som værende i en udmærket kvalitet hele vejen gennem kabinettet.

 

På næste side isættes et system.