Overclocking
Overclocking
Overclockning af CPU'en er ret nemt i AMD's RYZEN Master software. Det lykkes at få den til at køre 4150 MHz, selv med ret voldsom Vcore lykkedes det mig ikke at få den til at rende stærkere. Det er dog også en pæn OC som nok skal give sig lidt udslag i resultaterne selvom det kun er 150 MHz over XBoost clocken på 4 GHz
3DMark fra 2013:
3Dmark 2013 er en test der automatisk kører igennem forskellige scenarier i flot og krævende grafik. Det leverer en score for hver kategori.
Der er da heller ikke de store spring i scoren for denne RYZEN 5 1600X CPU. Den scorer dog bedst i Ice Storm af de testede RYZEN 7 CPU'er. i de 2 andre tests scorer den lidt under eller lige med RYZEN 7 CPU'erne.
Basemark CL:
Dette er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar, samt håndterer forskellige former for video og billedbehandling. Resultatet leveres som en samlet score og splittet op på de enkelte tests.
Basemark testen klarer 1600X helt suverænt helt på linje med de øvrige RYZEN 7 CPU'er eller lidt over mærkeligt at den scorer over 1800X da denne kører 4,1 GHz, 1600X kører selvfølgelig også 50 MHZ mere.
Cinebench R15:
Cinebench R15 er en videreudvikling af Cinebench 11.5 som vi tidligere brugte. Testen er der dog ikke ændret meget i, det er stadig først en OpenGL test og derefter en ren CPU test der viser hvor hurtigt CPUen kan opbygge et billede.
Også i OpenGL testen ligger 1600X på linje med de øvrige RYZEN 7 CPU'er, Det er kun i den rene CPU test at de otte kernede CPU'er virkelig viser deres overlegenhed.
AIDA EXTREME 64:
Denne test måler på Rammene og leverer en værdi i MB/s for henholdsvis læs, skriv og kopier til RAM, sidste værdi er Latency som skal være så lav som mulig, da det er i nanosekunder.
I denne test klarer klarer 350 chipsættet og CPU'en fint at køre RAMmene ved de 3200 MHz og det endda end tand bedre end X370 chipsættet.
PCMark 8:
I PCMark 8 gennemgår testen 3 forskellige moduler det første er sat sammen af diverse tests til hjemme brug, den næste Creative er mere beregnet på professionel brug og den sidste er sammensat for at dække det normale behov for en arbejdsmaskine så som tekstbehandling og regneark.
Samme tendens går igen i PCMark 8 testen igen yder 1600X CPU'en som de øvrige RYZEN CPU'er og så lige lidt til.
wPrime:
wPrime er en rigtig regnenød som sætter processoren på hårdt arbejde ved at beregne kvadratroden af de første 32 millioner heltal og kan også sættes til at gøre det samme for de første 1024 millioner heltal, der leveres en score for hver kategori.
Også i wPrime på 4 kerner formår 1600X på kun 150MHz OC at yde bedst af RYZEN CPU'erne. Selv i den lange 1024M test kommer den først ind efter i7-7700K.
7 Zip:
Med lidt OC på 7Zip testen vender billedet totalt, og her kan 1600X ikke rigtigt følge med i komprimering. Det hjælper dog en anelse på det i Dekomprimering hvor 1600X næsten når op til RYZEN 7 1700 CPU'en
Og sådan ligger temperaturerne ved både stock og OC på denne CPU. Jeg brugte den nye udgave af AMD RYZEN Master 1.01 til målingerne, den kan nu også vise korrekte temperaturer på X CPU'erne. Temperaturerne er målt under kørsel af Cinebench testen da den tager godt fat i CPU'en så den afgiver en masse varme.
Så mangler der kun en konklusion og den følger på næste side.