Test: Rainbow Trådløst Keyboard samt Mus

Styre-enheder d.  21. juni. 2006, skrevet af epi^zepto 2 Kommentarer.  Vist: 9858 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Midt Data
DK distributør: Midt Data

Tastaturet


Det er blevet tid til at vi skal se nærmere på tastaturet, der til forveksling kunne minde meget om en kopi Logitech diNovo. Det er nok heller ikke helt usandt og det er da heller ikke første gang, at man ser et redesign af et af Logitechs mange produkter.

Umiddelbart kan jeg godt lide designet. Rainbow har formået at holde tastaturet rimelig stilet og de nødvendige funktioner er medtaget og et gamer tastatur ville måske kun kræve lidt flere programmerbare taster og evt. et lille LCD-display.



Tastaturet er opbygget i sort og en grålig sølvmetallic plastik. Om man kan lide det aktuelle design er en smagssag, men det firkantede simple design er noget jeg mener, vil pynte på mange skriveborde, da det er så tyndt som det er.

Der findes mange små fikse ting ved tastaturet, bl.a. går scrollhjulet hele vejen igennem tastaturet så man også kan "skrue" på modsatte side, hvilket rent faktisk er ret så behageligt, hvis man altså står oprejst med keyboardet i hænderne. Står det på bordet er det ubrugeligt.

Under scrollhjulet sidder der fire genvejstaster til Explorer eller det browserprogram man nu engang anvender. Disse kan styre startsiden, email, opdater og favoritter, hvilket vel er de mest anvendte. Disse knapper går også igen på mange andre keyboards så det er altså ingen ny opfindelse.



I modsatte side (højre) finder vi yderligere nogle knapper med samme design som internetknapperne. I denne side kan de fire nederste styre medieprogrammer, hvor funktionerne 'start mediaafspiller', 'play/pause', 'stop' og 'mute' findes.



Under disse knapper finder man volumen op/ned og track +/-, hvor man altså igen retter mod multimedia.



De sidste tre knapper på tastaturets højre side er genveje til standby, 'Denne Computer' og lommeregneren i Windows.

Primært har vi altså med de samme funktoner som stort set alle andre normale desktopsæt i dag, så her formår Rainbow at klare sig ganske hæderligt. Til mit behov har jeg desuden ikke brug for mere, men det er selvfølgelig helt klart en smagssag.

Noget andet man bør bemærke er at tastaturets mellemrumstast er ret lille - ja faktisk på størrelse med tasten på en bærbar computer. Det er måske noget, der ikke vil behage alle når nu sættet er rettet mod officebrug, men personligt har jeg prøvet det der var mindre og her er det altså heller ikke noget problem.
Nu vi er ved bærbar'en kan jeg nævne at "Fn"-tasten også har fundet vej til dette tastatur.



På undersiden af tastaturet er der naturligvis de obligatoriske støtteben, hvilket der findes to af. Der er også en lille lem, hvorunder man montere batterierne til keyboardet og en lille knap er placeret ved siden af til når man skal forbinde tastaturet med modtagerenheden.




Tastaturet har seks programmerbare taster. De befinder sig alle i højre side af tastaturet og er de samme som mediatasterne. De kan programmeres i den medfølgende software. Mere herom følger.

Musen


Musen skal naturligvis også nævnes og i dette afsnit medtager jeg også modtagerenheden, da den hænger godt sammen med musen idet den har indbygget opladefunktion.



Begge ting er rimelig godt designet. De består ikke blot af grå plastik, men giver lidt mere liv ved at være lavet i henholdsvis samme grå plastik som tastaturet, men også den sorte og matcher altså direkte til keyboardet.
Musen og modtagerenheden er ret lette og der er ikke mulighed for at justere vægten på musen, som det er set ved andre muse på markedet. Den er lavet til højrehåndede personer da nogle af knapperne sidder på venstre side af musen, hvor man normalt placere tommeltotten.



Musen er dog synkron i begge sider, altså ens. Dvs. at den egentlig godt kunne bruges af venstrehåndede personer, men knapperne sidder formentlig mere i vejen end de gavner.

Under musen findes der en "connect" knap samt et optisk læseøje der kan klare 800 DPI, hvilket burde være rigeligt til officebrug. Om det er nok for gamere vil tiden vise.

Musen har desuden fem programmerbare knapper. Det snyder måske lidt at både højre og venstre musetast tæller ind herunder og ligeledes scrollhjulet. Så alt i alt er det reelt kun to taster tilbage der kan programmeres og de sidder på siden af musen.



Alle knapperne kan indstilles med det medfølgende software. Mere om det senere.
Cykelskur
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-06-2006 10:33:16
Svar/Indlæg:
151/10
Igen ville jeg gerne se noget om rækkevidde da det er interessant i forhold til HTPC brug... :)



epi^zepto
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-06-2006 15:06:56
Svar/Indlæg:
3329/182
#1 Jeg kan sagtens følge dig. Jeg kan oplyse dig om at den ikke er ret god. 1,5m er maks. så holder musen op med at virke. Det problem havde jeg nemlig da jeg sad i sofa'en ;)