Test: Rainbow Trådløst Keyboard samt Mus

Styre-enheder d.  21. juni. 2006, skrevet af epi^zepto 2 Kommentarer.  Vist: 9855 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Midt Data
DK distributør: Midt Data

Software og installation


Tastaturet og musen er nemt nok at tilslutte. Modtagerenheden skal faktisk blot tilsluttes en USB-port og efterfølgende trykker man "Connect" på alle tre enheder, hvorefter de forbindes ret hurtigt.
Driveren kan nu installeres for at give mulighed for de sidste funktioner der er tilgængelige samt de programmerbare knapper og taster.

Alt i alt en super nem installation, så brugervenligheden er helt i top.

Efter endt installation er der blevet installeret driver samt to mindre programmer til at håndtere de programmerbare taster, et til mus og et til tastatur.

Startes de op ser de sådan ud, museprogrammet til venstre og tastaturprogrammet til højre:



Museprogrammet er det som vi kender fra Windows og er altså ikke nyskabende. Tastaturprogrammet er blot et vindue med en grafisk visning af syv taster, heraf er de seks programmerbare. Der er ingen tekst overhovedet.

Trykker man på en af knapperne kommer følgende vindue:



Alt i alt fungere softwaren fint nok, men det havde været rart, hvis den havde været en smule mere brugervenlig på tastatursiden. Lidt forklarende tekst havde ikke været en ulempe.

I brug


Tastaturet er ganske okay at bruge. Det er nok en fordel at man kender lidt til brugen af et bærbar tastatur da mange af tasterne er lidt små og tasterne er desuden i en højde der ca. er en mellemting mellem et bærbart tastatur og et almindeligt tastatur.

En ting jeg til gengæld ikke bryder mig om er tasternes 'klik'-lyd. Det er ikke ekstremt, men mange af jer kender formentlig fænomenet fra de helt gamle keyboards bl.a. til IBM. Der er til gengæld også mennesker der sværger til sådanne keyboards og det er altså derfor lidt en smagssag, men personligt kan jeg bedst lide når et tastatur ikke siger en lyd så man ikke sidder og bliver lettere irriteret over det.

Genvejstasterne fungere fint, efter at jeg havde installeret driveren fandt den faktisk selv ud af at når jeg trykker på 'start mediaplayer' knappen, så skal den starte FooBar2000 og ikke alt mulig andet, men det har formentlig noget med favoritafspiller i Windows at gøre.
Det er dog alligevel dejligt, at det ikke bare er en direkte genvej til Windows Media Player.



Jeg vil ikke sige at keyboardet er specielt egnet til en specifik arbejdsgruppe. Jeg har prøvet tastaturet både til tekstbehandling, billedbehandling og gaming og jeg syntes keyboardet udarter sig ens i alle kategorierne.

Det er præcist og hurtigt nok - piletasterne er måske lidt dårligt placeret, men i dag anvender man næsten aldrig andet end A - W - S - D alligevel, så det betyder ikke så meget.
Det er dog alligevel rart når det hele bare er i orden, så det trækker nu alligevel lidt ned.

Kvaliteten af keyboardet er okay og minder meget af det der ellers findes på markedet. Designet er måske lidt en anden sag, men diNovo er i hvert fald tæt på.

Bevæger vi os derimod over til musen er der store problemer. For det første virker standeren ikke særlig gennemtænkt. Den vejer intet og tager man fat i musen og løfter den følger standeren blot med, og man er nødt til at skille det hele ad med begge hænder.

En anden ting er at musen køre meget skidt på de fleste overflader og kræver en uhyre ensfarvet musemåtte før den køre bare en lille smule okay. Ellers er du garanteret en 'hakket' bevægelse hen over skærmen. Musen tager op til 800 DPI og er som sådan også præcis nok. Jeg har i hvert fald ikke problemer med den i billedbehandling, men musen er en smule for let til gaming og man kommer nemt til at flyve rundt med den. Microsoft IntelliMouse 3.0/4.0 samt Logitech MX5xx serien er i hvert fald generationer bedre, men det var egentlig også, hvad jeg havde forventet.



Musen ligger dog forholdsvis godt i hånden. Det er klart en mus til højrehåndede pga. knappernes placering, som giver lidt bonus da de kan være en fordel til gaming og de sidder ret godt placeret.

Alt i alt er sættes som man kan forvente til prisen. Derfor er jeg egentlig ikke særlig overrasket over resultatet. Men alligevel får man ret meget for pengene og er man blot ude for at investere i et billigt setup er dette sæt rent faktisk ganske tilforladeligt.
Ved man med det samme at man skal game skal man ikke se efter dette sæt medmindre man har en rigtig god musemåtte eller skal købe en med.
Cykelskur
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-06-2006 10:33:16
Svar/Indlæg:
151/10
Igen ville jeg gerne se noget om rækkevidde da det er interessant i forhold til HTPC brug... :)



epi^zepto
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-06-2006 15:06:56
Svar/Indlæg:
3329/182
#1 Jeg kan sagtens følge dig. Jeg kan oplyse dig om at den ikke er ret god. 1,5m er maks. så holder musen op med at virke. Det problem havde jeg nemlig da jeg sad i sofa'en ;)