Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2586,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

 

Test maskinen består af følgende hardware :

  • Bundkort: ASROCK X399 TAICHI BIOS P1.50
  • CPU: AMD Threadripper 1950XX @ 3,4 GHz
  • PSU: Cooler Master G750M
  • RAM: 4x8 Corsair Dominator Platinum DDR4 2666MHz
  • Grafikkort: ASUS STRIX GTX1080 11Gb
  • SSD: Samsung 960 M.2. 500 GB
  • Køling: NZXT Kraken X61
  • OS: Windows 10 Pro

Til sammenligning:

  • Bundkort: GIGABYTE Aorus X299 GAMING 7 BIOS: F7d
  • CPU: Intel i9-7900X @ 3,3 GHz
  • PSU: Cooler Master G750M
  • RAM: 4x8 Corsair Dominator Platinum DDR4 2666MHz
  • Grafikkort: ASUS STRIX GTX1080 11Gb
  • SSD: OCZ Vector 180 256 GB
  • Køling: NZXT Kraken X61
  • OS: Windows 10 Pro

 

Jeg sammenligner også med det setup som vi testede intel i9 7900X CPU'en i. Det er selvfølgelig en anden teknologi og hardware men det er det der kommer tættest på noget man kan sammenligne ASROCK X399 og AMD Threadripper med.

 

 

Programmer:

3DMark
Basemark CL
Cinebench R15
AIDA EXTREME 64
wPrime
CrystalDiskMark
PCMark 10
 

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC-systemer.

 



 

I 3DMark er ASROCK Bundkortet faktisk en anelse bagefter AORUS som var det første X399 Bundkort jeg testede. Det er dog kun i Ice Storm og Cloud Gate testene at der scores lavere end i9-7900X.

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges OpenCL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score.



 

I Basemark testen går det ikke rigtigt godt for ASROCK bundkortet og det er faktisk kun i Billede testen at ASROCK X399 scorer højere end AORUS. I Fraktal testen falder det virkelig langt ned.

Cinebench R15:
Tester, hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS.



 

Så er vi nået til Cinebench testen og her klarer ASROCK X399 sig virkelig fint og scorer højest af de 2 testede bundkort.

Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der leverer resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency.



 

ASROCK X399 skal også have ros for sin håndtering af RAM. her scorer ASROCK igen højest af de 2 sammenlignede bundkort, selvom Latency'en er lidt vel høj.

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde.



 

wPrime testen er åbenbart grov kost for ASROCK X399 som scorer lavest i begge tests. I den lange 1024M test er det dog ikke engang et sekund der adskiller de 2 bundkort. Så i den virkelige verden er det ikke noget der på nogen måde vil kunne mærkes.

CrystalDiskMark 3.0.3 x64:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. Også selv om det i princippet foregår gennem det fysisk samme chipsæt på alle bundkortene.



 

Her er forskellene på de 2 testede bundkort ikke vildt voldsom, det er dog imponerende som ASROCK X399 trækker fra i læse testene Q32TI og Seq. I alle andre tests scorer ASROCK en anelse under AORUS X399 bundkortet.

PCMark 10:
Dette er en ny og opdateret version som i princippet tester på samme måde som Version 8 blot med nyere programmer.



 

PCMark 10 klarer ASROCK X399 helt forrygende og scorer i alle testene bedst af alle.

 

På næste side får CPU'en lidt OC.