Nu da grafik sektoren var blevet "opdateret" gik der ikke længe før også ISA (forgængeren for PCI) blev opdateret, til hele 16bit's overførselshastighed.
I forbindelse med at der kom nye og bedre standarder, og at der var kommet et reelt spil marked, begyndte man også så småt at se grafikkort producenterne dukke op, bla PNY, nVidia og ATI kom frem, men også Gigabyte og Intel kom i gang med en seriøs forretning i 1985.
Intel lancerede sin 386 Cpu, med 275000 transistorer og hele 16Mhz.
Men disse mægtige kræfter var også nødvendige nu da Microsoft Windows 1.0 kom på gaden, og der for alvor blev åbnet op for brugervenlighed og underholdning i uanede mængder.
Computere solgte som aldrig før, og alene i USA var der nu over 30 millioner computere, det vil vel at mærke sige 3 gange så mange computere, på 4 år!
Gates vidste godt han havde fat i den lange ende, og annoncerede med at der snart ville komme en Windows 2.0, derefter begyndte han at sælge ud af firmaets aktier, til 21$ stykket.
Dette gjorde Bill Gates til en af de yngste milliadærer i verden...!
I løbet af de næste par år skete der ikke det helt store på software fronten, udover microsoft Windows 2.0 som kom på gaden i 1987.
Til gengæld skete der store ting på hardware delen, vi ser firmaer som VIA Technologies, Elitegroup og Creative Labs gøre store fremskridt.
Der begynder at komme de første forsøg på chipsets, som kommer i mange forskellige varrianter, og Creative kommer med deres første Soundblaster kort.
Også Abit, Asus, 3S og EpoX kommer på markedet.
Alt dette sker mens AMD og Intel kæmper en stille kamp om processor markedet, men også Motorola ønsker at komme ind på Processor markedet. De forsøger sig med deres 88000 processor, men kort efter er Intel på banen med 486DX, som rydder banen total, og man hører ikke mere til motorola.
I løbet af de år der gik, blev markedet selvfølgelig stormet med hundrede, og nok tusinde forskellige spil, og fik antallet af computere i USA til at stige til små 50 millioner.