Design / Layout
Det er noget af et specielt design NVIDIA er kommet op med, og minder derfor ikke som andre bokse på markedet. Der er dog ingen tvivl om, at det ser ganske nydeligt ud på mit skrivebord.
NVIDIA SHIELD TV
På nedenstående billede ses et billede af selve NVIDIA SHIELD TV'et. Man bemærker hurtigt trekanter, og hvordan de alle er i forskellige niveauer. Den er ej heller helt flad, men hælder nedad fra venstre mod højre. Det betyder ligeledes, at man ikke kan stille noget oven på den.
Der er en grøn streg under en af trekanterne, hvor dette er indikatoren der viser om enheden er i dvale eller tændt.
Bagsiden byder på 2 stk. USB, 1 stk. HDMI, et stk. ethernet og til sidst strømstikket. Selvom det ligner en micro USB port så er dette ikke tilfældet, man kan nemlig kun bruge den medfulgte strømadapter. Her kan man desuden bedre se, hvordan hældningen er.
Undersiden byder på et stykke med blødt plastik der sørger for, at enheden står solidt placeret og derfor ikke skøjter rundt.
For at få en idé om, hvor stor sådan en NVIDIA SHIELD TV egentligt er, så er her et billede med en iPad Air 2 og en LG G6.
Remote
Udseendet ligner noget vi kender fra AppleTV, og det gør absolut ingenting.
Hvad der specielt ved denne remote er, at fordybningen nederst bruges til at skrue op og ned for volumen, men kan samtidigt også pause hvad der afspilles på TV'et.
Den runde ring i toppen fungerer på samme måde som AppleTV's remote, altså op/ned, venstre/højre samt OK. Knapperne under er ligesom vi kender det fra en android telefon, hvor den runde er hjem-knappen og den anden tilbage-knap. Nederste knap bruges, hvis man gerne vil benytte Google Assistant.
Det er altså en ganske simpel remote man får med, og lige så fin den ser ud, lige så fin er den også at bruge. Jeg har ingen kritik at knytte til remoten, for den fungerer bare skønt.
Gamepad
NVIDIA SHIELD TV kan mere end at streame, hvilket er derfor, at man kan købe en controller specielt designet til enheden. Ligesom selve boksen, så er controlleren også bygget op af trekanter, og har derfor ingen runde kanter, men er kantet hele vejen rundt.
Layoutet er ligesom de fleste andre controllers på markedet. Her er en D-pad ude til venstre, to joystick og de fire knapper ude til højre. Ydermere er der tre knapper i bunden, hvor de fra venstre til højre kan: Gå tilbage, pause/afspil, hjem-knap. Ligesom med remoten, så har controllerne også en fordybning hvor man kan skrue op og ned. Det grønne NVIDIA logo er knappen der åbner Google Assistant.
Bagerst på controlleren ses de fire knapper, L1/L2 og R1/R2, samt en micro USB port til opladning af controlleren.
Som nævnt tidligere, så er controlleren bygget op af trekanter, hvilket tydeligt kan ses på nedestående billede. Formen de tilsammen giver en noget der minder om en XBOX ONE controller, dog i et lidt mere kantet design.
Det er ret subjektivt, hvordan man foretrækker sin controller, i sær hvis man spiller i flere timer af gangen. Har man lidt større hænder, ligesom undertegnede, så vil man komme ind i lidt problemer, da jeg personligt ikke selv synes designet tillader større hænder. De to joypads sidder for tæt mod hinanden, hvilket betyder, at mine to tykke tommeltotter rammer mod hinanden. For at holde ordentligt føler jeg, at jeg skal bøje mine fingrer for meget til, at det vil være behageligt i længere tids brug. Alt det blanke plastik man ser på controlleren føles lidt for billigt, og bliver derfor ret hurtigt fedtede. Alt i alt er det en ganske fin controller, og selv med de besynderlige trekanter, så holder man fint på den, og fungerer fint.
Vi kigger videre på softwaren på næste side...