Test: AData XPG STORM SSD RGB Heatsink

Køling d.  23. oktober. 2018, skrevet af Polarfar 2 Kommentarer.  Vist: 8485 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på  232,00
Produkt udlånt af: AData
DK distributør: n/a

Design

Køleren måler cirka det samme i længde bredde som en 2280 SSD, dvs 22 mm bred og 8 cm lang. Selve profilen er rødlilla, men det ses ikke når først den er monteret da den overskygges af den sorte plastikprofil der holder sammen på blæser og RGB lyset.

Blæseren måler omkring 20 mm og er en 12 V type med op til 16500 o/min. Så fik man lige flashback til serverrummet på jobbet med high-speed 40 mm blæsere der hylder som jetmotorer, men faktisk så siger den lille vifte ikke ret meget. Man kan høre en svag susen hvis man lægger øret til. Hvor længe den holder til de mange omdrejninger står der ikke noget om. Der er 1 års garanti fra fabrikken.

 

Installation

Nå men så er det jo bare at ploppe den i stikket og tænde for sin ekstra gejlede RGB udstyrede PC - nu med unik køler på SSD'en eller hva' ?

Første forhindrig var selve monteringen af SSD'en på køleren. Der er to små kroge for enden af køleprofilen der skal gribe fat i SSD'en. De er ikke isolerede, og så vidt jeg kunne se så tog den ene krog ikke fat i noget, mens den anden havde fat i en lille kondensator på printkortet på min SX6000 SSD. Så for at være sikker på at undgå kortslutninger viklede jeg to baner 5 mm kaptontape omkring endestykket på printkortet.

Jeg må med skam melde at det tog al min tålmodighed med ¤/&#%satan¤"%& forp((#/&%# små stik, pandelampe, magnetisk skruetrækker, kaptontape og hobbykniv at få monteret bæstet. Lad mig starte fra bunden. Jeg forsøgte først på mit ASUS ROG Z370 Gaming-E bundkort, der er vært for min nuværende arbejdsstation. Men pladsen er trang, og problem nummer et er, at der ikke er noget der holder køler og SSD sammen før du har monteret skruen der holder køler og SSD ned mod bundkortet. Så du skal holde styr på to løse enheder og en 2 mm skrue med en hånd samtidig med at du har skruetrækkeren i den anden. Det blev en tand for bøvlet at ligge med r*#en i vejret og bande under mit skrivebord, så jeg tog køleren over til mit testbæk. Et Gigabyte AORUS Z370 Gaming 7 må da være lige sagen for sådan en RGB køler - men AK !

 

Selve køleren er ikke 80 mm, men 81,4 mm, og det betyder at når Gigabyte monterer en M.2 sokkel der er beskyttet af metal hele vejen rundt og over, så er der 1,4 mm for meget køler til at skruen iden den anden ende kan nå at fange gevindet på bundkortet. Mere banden og svovlen........ nu var gode dyr rådne. 

I bunden af en skuffe fandt jeg et PCIE M.2 adapterkort fra en Toshiba RD400, så det blev løsningen. Testes det skulle den.

En meget vigtig detalje er hvordan RGB stikket til bundkort-headeren skal vende. Det står i bunden af den inderste æske som køleren ligger i, nederst. Sort stik, lillebitte sort pil vender mod 12 V pin - meget vigtigt ellers får du kortvarigt blå røg og en død køler.

Således monteret og klar til at teste.

 

Had
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-10-2018 19:44:20
Svar/Indlæg:
804/29

Flotte resultater. Men tror jeg venter på version 2 



McCleod
 
Superbruger
Tilføjet:
20-04-2019 20:08:33
Svar/Indlæg:
2470/41

Jeg springer over.