Specifikationer
AORUS X399 bundkortet er forsynet med Ultra Durable Armor som beskytter PCIe slottene mod tunge grafikkort.
Bundkortet har GIGABYTE's Ultra Durable Memory Armor som er en forstærkning af RAMsoklerne så man undgår at bundkortet bukker under monteringen af RAM stængerne.
AORUS X399 XTREME har et Realtek ALC1220-VB Codec som er suverænt til et hvilket som helst Headset med sin indbyggede forstærker. Signalstøjforholdet er blevet væsentligt forbedret i denne nye generation så det nu er oppe på 110dB mod 92 på tidligere generationer.
DAC'en er et ESS SABRE HIFI med nummeret ES 9118. Bundkortet har også højkvalitets kondensatorer. Ind- og udgange er forsynet med en guld belægning for optimal kontakt.
Bundkortets RGB LED'er er opdelt i Zoner som kan styres individuelt og Fusion har nu op til 17 indbyggede mønstre at vælge imellem. Bundkortets LED stribe stik understøtter RGBW LED striber og også UV LED striber.
Der er 10Gbps LAN netkort på dette bundkort og derudover 2 stk. 1Gbps LAN stik. Bundkortet har naturligvis også trådløst netkort som kører med AC 5GHz hastighed.
På dette bundkort er det lykkedes GIGABYTE at klemme hele 10 faser ind til regulering af spændingerne til CPU'en. Endvidere er Strømforsyningen udstyret med server level komponenter der øger pålidelighed og langtidsholdbarheden.
Under I/O dækslet gemmer der sig 2 små 30mm blæsere som skal hjælpe til med at køle Strømforsyningen til CPU'en. De er meget små men bliver først hørbare under load og ved OC load.
Bundkortet har også det GIGABYTE kalder Thermal Guide som er et system som overvåger de op til 3 NVMe M.2. SSDer. Hver af de 3 M.2 sokler er udstyret med en passiv køleprofil som hjælper godt til med at holde M.2 SSD'erne rimeligt kølige.
Bagsiden af bundkortet er nærmest helt dækket af sandsynligvis en stor aluminiumsplade som Gigabyte har fået coatet med et lag de kalder NanoCarbon Den er også med til at aftage især strålevarme fra VRM'erne og det skulle NanoCarbonlaget være rigtigt godt til at overføre, så det kan give omkring 10% lavere temperatur.
Blæserstikkene på bundkortet er af hybridtypen som selv kan detektere hvad type blæser, pumpe, vand flow detektor eller AIO man har tilsluttet og dermed om det er PWM-styret eller spændingsstyret.
Smart Fan 5 er programmet man bruger enten i BIOS eller softwareudgave for at få fuldkommen kontrol med alle systemets enheder.
På AORUS X399 XTREME er ATX stikket med de 24 ben og begge de 8-bens stik til bundkortets strøm tilslutninger forsynet med massive ben hele vejen, hvor det på det traditionelle design er mere sammensat af flere mindre stykker metal. Det giver totalt en bedre overførsel af strømmen via de enkelte ben.
Dette billede viser fint hele I/O afdelingens opbygning med de 2 30mm blæsere og selve kølerne til faserne og VRM'erne. Køleprofilerrne har mange tætsiddende tynde kølefinner. på billedet kan man også se selve I/O skjoldet som er blevet en fast integreret del af I/O afdelingen.
RAID er nu gratis til AORUS X399 XTREME og med op til 8 NVMe M.2 SSD'er samlet f.eks. i et RAID 10 så får man en høj grad af sikkerhed og ultrahøj ydelse. Det forudsætter dog at man selv tilkøber et par ekstra PCIe Gen3x4 og x16 indstikskort til de ekstra M.2 SSDer. RAID 0, 1, 10 er understøttet.
Dette bundkort understøtter også kørsel med op til 4 Grafikkort og det kan de gøre med en fart af op til 384 Gb/s på de 48 PCIe baner der er til rådighed. Mon ikke det burde være nok til at undgå lag og stutter på billedet?