Design / Layout
Så nydeligt ser bundkortet ud. Det overordnede indtryk er sort med aluminiums profiler på alle tre steder hvor en M.2 SSD kan monteres. I overkanten ses de 2 stk. 8 pins stik til strømforsyningen. I under kanten ses Bl.a. de 2 kontakter man bruget til at skifte BIOS samt et 2 cifret LED display til udlæsning af eventuelle fejl.
Rundtomkring på bundkortet finder man alle disse stik og kontakter:
- 1 x 24-pin ATX main power connector
- 2 x 8-pin ATX 12V power connectors
- 1 x OC PEG power connector
- 1 x CPU fan header
- 1 x water cooling CPU fan header
- 3 x system fan headers
- 2 x system fan/water cooling pump headers
- 2 x digital(addressable) LED strip headers
- 2 x digital(addressable) LED strip power select jumpers
- 2 x RGB (RGBW) LED strip headers
- 3 x M.2 Socket 3 connectors
- 6 x SATA 6Gb/s connectors
- 1 x front panel header
- 1 x front panel audio header
- 1 x S/PDIF Out header
- 1 x USB Type-C™ port, with USB 3.1 Gen 2 support
- 2 x USB 3.1 Gen 1 headers
- 2 x USB 2.0/1.1 headers
- 1 x Trusted Platform Module (TPM) header (2x6 pin, for the GC-TPM2.0_S module only)
- 1 x BIOS switch
- 1 x DualBIOS™ switch
- 2 x temperature sensor headers
- 1 x Clear CMOS jumper
Bundkortet har 8 RAM sokler der alle er ekstra forstærket med forkromet stål ud over plastiksoklen.
AORUS X399 bundkortet har hele 3 pladser til M.2 SSD'er. Alle 3 sokler har en køler til selve SSD'en. Der kan monteres SSDer i første og sidste M.2 sokler med en max længde på 110mm og soklen i midten kan tage op til 80mm M.2 SSD'er. Bundkortet har plads til 4 grafikkort som hvis man monterer dem alle udnytter alle 48 lanes som CPU'en kan levere til grafikken. 2 stk. x16 og 2 stk.x8.
Audio afdelingen kan man ikke se meget til, men i venstre side ses 5 stk. højkvalitetets Audio kondensatorer og derudover består resten nærmest af chips, men de er skjult bag I/= dækslet.
Her har jeg afmonteret 2 af M.2 kølerne. Den nederste er monteret ovenpå Chipsætkøleren. De er alle forsynet med en kølepad så efter beskyttelsestapen er fjernet er de klar til brug. Man bruger her den medfølgende lille Unbraco nøgle til skruerne på Chipsæt køleren.
Bundkortet har 6 SATA 6 Gb/s stik i højre side. Til venstre for dem ses PEG stikket stabiliserer spændingen til SATA enhederne hvis der køres med 3 eller 4 grafikkort.
Til venstre for 24-pins ATX stikket ses et stik dedikeret til at få USB 3.1 på fronten af kabinettet. Derudover ses en masse stik til blæsere og LED Striber.
CPU strømforsyningen er opsat som en 10+3 fuld digital strømforsyning. Alle faser består af Infinion's 50A IR3578 MOSFET, hvilket betyder at CPU kernen kan hive op til 500A, og SOC kan hive op til 150A. Det er en stor strømforsyning der sørger for at selv den helt store 32 kernet kan få nok juice med et overclock. Jeg ville dog lige dobbelt tjekke tallene inden jeg ville smække den store 32 kernet på LN2 med dette bundkort. Bag I/O dækslet gemmer der sig 2 stk. 30mm blæsere som dog kun bliver hørbare når der belastes hårdt.
Bagsiden af bundkortet er udstyret med en kæmpestor stålplade som ifølge Gigabyte er belagt med et tyndt lag Nano carbon og denne plade er så med til yderligere at reducere temperaturen fra de varmeste steder på bundkortet ved at optage udstrålende varme med op til 10 %.
I I/O afdelingen finder man følgende stik. Bemærk de 3 LAN stik. Det røde er til 10G LAN. Ligesom det røde USB stik er til USB 3.1.Endvidere findes alle disse stik og knapper i I/O afdelingen.
- 1 x power/reset button
- 1 x Clear CMOS button
- 1 x USB Type-C™ port, with USB 3.1 Gen 2 support
- 1 x USB 3.1 Gen 2 Type-A port (red)
- 8 x USB 3.1 Gen 1 ports
- 3 x RJ-45 ports
- 2 x SMA antenna connectors (2T2R)
- 1 x optical S/PDIF Out connector
- 5 x audio jacks
Her et billede der viser alt det RGB LED lys som dette X399 bundkort er udstyret med og som via softwaren kan styres individuelt. Som det ses er der også LED'er langs den højre side så man kan få illumineret lys bag alle ledningerne til ATX stikket og SATA enheds ledningerne.
BIOS'en beskrives på næste side.