Layout og design
Vi starter i cpu enden af boardet. ASUS har valgt en heatpipe løsning til at køle nordbroen og power mosfets, men sjovt nok ser det ud som om at det kun er den ene halvdel af transistorerne, der har fået monteret en køleprofil. Der sidder en hel stribe sorte lakridser ud mod kanten af boardet, der skriger på køling.
I bundleafsnittet viste jeg et billede af den lille ekstra køler, der bruges hvis man monterer passiv eller anden ikke-luftflow køling.
Her er så et billede af fyren i aktion. Den er meget nem at montere/afmontere, og lydniveauet er bestemt i den stille afdeling, så alle ens anstrengelser på at lave et lydløst vandkølet system er ikke spildt hvis man monterer den.
Ser vi på IO-panelet finder vi en COM port, og lige under den digitale udgange til lyd til både Coax og fiberoptisk. De to røde porte er FireWire hhv. ekstern SATA og ved siden af dem sidder de analoge ind/udgange til lyd.
To styk Gigabit netkort er der monteret, og for lige at toppe den af har ASUS inkluderet et trådløst 54Mbit WiFI kort.
I den anden ende af boardet sidder som vanligt sydbroen og de forskellige sokler. De to store PCIe sokler er x16 og x4 og altså ikke til dual gfx. Imellem dem sidder to gammeldags PCI sokler og en tredje er placeret i bunden af kortet. En enkelt PCIe x1 port er det også blevet til.
ASUS har ikke taget sydbroen med i deres heatpipe køling som vi har set det hos f.eks Gigabyte, men den monterede køleprofil er såmænd også rigelig til at holde chippen kølig. 6 SATA porte, og tilsammen 8 USB 2.0 porte styres herfra, og JMicron controlleren tager sig af ATA og floppy, og FireWire ( pink ) portene har også deres egen controller.
Som en kuriositet kan nævnes at ASUS logoet i bunden er lavet så det kan gennemlyses af to blå dioder på bagsiden - både ved tændt og i stand-by.
Til sidst et nærbillede af det trådløse netkort. Så slipper man da for at skulle investere i et kort selv, men selve implementeringen er måske en anelse kluntet i form af et printkort der er eftermonteret.