BIOS En af de ting der kendetegner et godt motherboard er en BIOS hvor alle kan være med, uden at skulle bruge de mørke vintermåneder på at sætte sig ind i alskens mærkværdige fremmedord og vendinger, og ASUS slipper ganske godt fra denne del også.
ASUS benytter AMI som leverandør af BIOS software, og er man hjemme i ASUS bundkort vil man nikke genkendende til P5B's BIOS. Under Advanced menuen finder vi alle muligheder for at tweake. Der er både automatisk overclocking, en serie forud definerede settings og naturligvis muligheden for manuelt at rode med indstillingerne.
Overclock profile laver en serie faste profiler med optimale settings op til 30% OC. Rigtig smart hvis man ikke lige har helt styr på de forskellige parametre, eller er for doven til at læse sig igennem diverse OC fora for at finde råd og vejledning.
AI N.O.S indstillingen er en dynamisk OC feature, der automatisk tilpasser hastigheden til mængden af arbejdsopgaver, lidt i stil med MSI's corecell teknik. Igen en smart feature hvis ikke man har mod på at overclocke selv.
Går vi i manuel mode må man lidt skuffende konstatere at max fsb er sat til 400MHz. De Core 2 Duo chips vi har haft fingrene i indtil videre har alle været i stand til at passere 400fsb grænsen, så det lader ikke til at ASUS regner med P5B som deres nye kongeboard.
Det til trods kan Vcore justeres til hele 1.7Volt, så det hænger ikke rigtig sammen.
På ramsiden kan vi justere spænding, hastighed og timing, hvad mere kan man forlange.
Der er også mulighed for at tweake på nordbro, sydbro og fsb termination spændingerne.
Alt i alt ser det fornuftigt ud, bortset fra den lidt skuffende 400fsb grænse. Vi har set andre P965 boards med højere fsb grænse, så det er kun et spørgsmål om ASUS vil hæve grænsen i forbindelse med en BIOS opdatering.
Software
Til at holde styr på de lækre features følger der to programmer med, med hver deres funktion.
ASUS PCprobe II Kendere af ASUS bundkort vil nok nikke genkendende til navnet. Version to har givet programmet en tiltrængt ansigtsløftning fra den gamle lidt 286 agtige brugerflade.
Om man så kan lide den nye brugerflade er nok en smagssag. Her er programmet vist med konfigureringsmenuen åben, men ellers er det kun den lille række metre i højre hjørne der er fremme ved normal brug, og PCprobe giver et fint overblik over temperaturer, spændinger og blæsere.
AI booster Det andet program er grundlæggende også et overvågningsprogram.
Her er der så lagt vægt på overclocking, og man har mulighed for at ændre settings for alle OC parametre. De fleste ændringer kræver dog en reboot af maskinen, og så synes jeg lige så godt man kan lære at OC'e i BIOS med det samme. Men til at overvåge resultatet at ens anstrengelser er AI booster aldeles udmærket, og ligeså præcist som f.eks CPU-Z.