Bundkort, Intel d. 22. januar. 2019, skrevet af freak_master 0 Kommentarer. Vist: 11455 gange.
Testmaskinen består af:
ASRock Z390 Taichi Ultimate BIOS 1.9
Intel Core i5 8600K
Gigabyte GeForce RTX 2070 Gaming OC 8G
16GB Corsair Vengeance LED 3200MHz DDR4
Silverstone Strider Gold 1500Watt strømforsyning
Samsung 840 PRO 256GB SSD
Microsoft Windows 10 professional x64
Køling:
Desværre er monteringen til min Antec køler til denne platform gået i stykker, hvilket betyder at den eneste mulighed jeg har for at køle CPU'en faktisk er min modificeret Mach II GT. Køleren er faktisk en fryser der er ombygget til at koncentrer hele dens kølekapacitet kun til et lille område der monteres på CPU'en. Det betyder at vi nemt ser minus grader på CPU'en. BIOS skrev konstant -11 grader, hvilket betyder at temperatur målerne på bundkortet ikke længere kan følge med. Dette ændre ikke resultaterne på denne side, men det vil hjælpe mig med overclocking.
Programmer:
3Dmark
Aida Extreme
Cinebench R15
CrystalDiskMark 6.0
PCmark8
PCmark10
Superpi
wPrime
Til sammenligning har jeg valgt at bruge Gigabyte's Z390 AORUS Master, og ASUS's Maximus X Formula, da disse er i cirka samme klasse.
3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.
ASRock lægger sig lidt i midten her, med undtagelse for Time Spy og Fire Strike, hvor det lægger sig i bunden.
Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der levere resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency.
Her ser det ud til at ASRock kortet klare sig ganske fint når det kommer til RAM hastighed. Det lægger sig i toppen i læsning, og har den laveste forsinkelse.
Cinebench R15:
Tester, hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS.
Her ser vi lidt underlige resultater, hvor ASRock lægger sig i midten i OpenGL, og både Gigabyte og ASRock lægger sig under ASUS kortet i CPU.
CrystalDiskMark 6.0:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på.
Generelt ser vi ASRock kortet lægger sig i bunden.
PCMark8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point.
Endnu en gang ser vi ASRock ikke helt kan følge med, men forskellene er ikke ret store.
PCMark10:
Nyeste udgave af PCmark er ikke inddelt i kategorier, men man får istedet en samlet score.
Igen ser vi ASRock i bunden.
SuperPI:
SuperPI er et program, der sætter CPU'en til at udregne tallet PI. PI kender vi fra matematikkens verden, hvor man bruger PI i udregning af cirkler. Tallet PI er formodet at være uendeligt. Rekorden blev lavet i december 2002, hvor Yasumasa Kanada fra Tokyo Universitet fik udregnet over en billion (1.241.100.000.000). Det vil naturligvis tage en rigtig voldsom supercomputer at udregne dette, og programmet her går "kun" til 32 millioner.
I 1M ser vi ASRock kortet være hurtigst, men i 32M lægger det sig i midten.
wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde.
Her ser vi ASRock kortet lægge sig godt i midten.
Anmeld
Information