Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: freak_master

Pristjek på  2331,00
Produkt udlånt af: Asrock
DK distributør: Komplett.dk

Overclocking




Valideringslink: https://valid.x86.fr/af86uz


Jeg må indrømme at jeg er imponeret af dette bundkort når det kommer til overclocking. Jeg kom ikke længere end de 5.6GHz på min 8600K CPU, men tilgengæld fik jeg hevet 100MHz ekstra ud af CPU'ens cache, så den nu kører 5.4GHz der. Jeg kunne BOOT systemet med 5.7GHz kerne hastighed, og køre nogle få benchmarks, men systemet var ikke til at få stabil ved den hastighed. Men der hvor jeg er utrolig imponeret er RAM overclocking, hvilket er hvor man virkelig kan se forskel hos de forskellige producenter.

Jeg kunne bare ikke komme over de 3200MHz RAM hastighed, men til gengæld kunne jeg virkelig stramme timings til, så meget at jeg slet ikke kunne forstå at jeg kunne blive ved, og dette er det meste jeg nogensinde har kunnet stramme timings på de RAM jeg bruger. Jeg kom fra 16-18-18-36 2T til 12-16-16-28 1T. Jeg har aldrig kunnet få dette RAM sæt ned på 1T, men dette bundkort klarede det bare uden at brokke sig, desuden er en tRAS på 28 det absolut mindste jeg kan sætte i BIOS. Derudover fik jeg strammet tRFC ned til 550 samt en del sekundære og tertiære timings blev presset imponerende ned.
 

3Dmark:
 


I Ice Storm kan ASRock ikke helt følge med, men det imponerer især i Cloud Gate og Time Spy.

 

Aida Extreme:
 


ASUS bundkortet kunne overclock RAM til 3600MHz, men XMP timings som er 16-18-18-36, og Gigabyte kortet kunne overclock RAM til 3400MHz med 15-16-16-30, og som tidligere nævnt kom ASRock bundkortet her ikke længere end 3200MHz, men til gengæld med meget stramme 12-16-16-28. Så her tegner sig et billede af at timings er lige så vigtige som hastighed, og vi ser også her ASRock kortet lægge sig øverst i faktisk det hele.

 

Cinebench R15:
 


Men RAM hastighed kan kun gøre så meget, og en benchmark der ikke rigtig bruger RAM ser vi ASRock bundkortet være en smule bagud.

 

CrystalDiskMark 6.0:
 


Generelt så ser vi at de lidt dårlige resultater fra ASRock bundkortet har hævet sig en smule, men der er stadig steder hvor det ikke helt kan følge med.

 

PCmark8:
 


Her lægger resultaterne lidt forskelligt, hvor ASRock er lidt foran nogle steder, men bagud andre steder.

 

PCmark10:
 


Her lægger ASRock sig i midten som ved standard hastighed.

 

SuperPI:
 


SuperPI er en benchmark der godt kan lide hurtige RAM, og det gælder ikke kun hastighed, men også timings. Her ser vi ASRock bundkortet klare sig ganske godt, især i 1M hvor det er hurtigst, og lægger sig næsten lige i midten.

 

wPrime:
 


wPrime vil gerne have at kernerne kan snakke hurtigt sammen, og her ser vi ASRock være en smule bagud, men ikke meget.