Test: SilverStone LC11M

Kabinetter d.  26. september. 2006, skrevet af B@NG 3 Kommentarer.  Vist: 21615 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: SilverStone
DK distributør: InterData

Ydre Design


Designet på HTPC kabinetter er ofte en afgørende faktor for sådan et system, og ikke mindre er det her, hvor det er sværest at få alle sine krav opfyldt.
Den skal stå i stuen, hvilket også betyder at den skal være flot, stilet og sikkert samtidigt anonym. De fleste kabinetter til HTPC i dag er pæne nok, men der er altid noget der giver problemer.
De skal helst være så små som muligt, men der er en gylden grænse for hvornår de bliver så små, at de ikke er til at arbejde med.
Men hvad vil man have? Design eller plads at arbejde på? Har man en af det modsatte køn boende på samme adresse, er det slet ikke sikkert at man har muligheden for at vælge her. Og så er det først at problemerne kommer.



Jeg har tidligere testet SilverStone's LC14, som er nem at arbejde med. Der er masser af muligheder både for micro-ATX men også de almindelige ATX bundkort. Ydermere har man mulighed for to optiske drev, 3 harddiske (4 med lidt god vilje) og der er stadig plads at boltre sig på.
Desværre lider denne maskine af en design-brist. Jeg var imponeret over designet af den, og den er skam flot at se på. Men når den har stået i et TV-bord gennem nogen tid, opdager man hvor kolo-enorm den egentlig er. Den er 4-5 gange så høj som en DVD afspiller fra Bilka, hvilket faktisk ikke er særlig "stilet" i en stue.

Så det skulle være spændende at se lidt på forskellene over til den ny-modtagne LC11, som er betragtelig lavere.





LC11MM er udført delvist i alu. Desværre kun delvist, men alligevel er det fronten som der er kælet for. Her finder vi noget der igen minder om en massiv alu-front, som har en lækker børstet finish. Fronten er meget lige og stilet, kun afbrudt af en midter-plade som buler en smule indad. En lækker detalje som giver kabinettet et lidt specielt præg.



I venstre side finder vi det indbyggede display som er et 2x20 liniers display med mørk baggrund og svagt grønne tegn. Under displayet findes 4 USB porte som er placeret ved siden af hinanden. Igen har SilverStone intet gjort for at skjule disse USB porte, men har i stedet valgt at lade dem indgå i designet på bedste vis. Det er da også lykkedes dem, selvom jeg til enhver tid vil mene at kabinettet ville være flottere uden.



Lige rundt om hjørnet fra venstre side, finder man det der lige mangles til fronten, nemlig FireWire og lyd/mik tilslutninger. Man kan undre sig over at USB ikke også sidder her (ligesom på LC14), men sådan er det nok bare.



I højre side ser man et dæksel og en knap. Herunder gemmes DVD drevet naturligvis. Ideen med "skjuleren" er genial, og selvom det ikke er revolutionerende, så er der alligevel noget lidt specielt ved SilverStones. Det er nemlig sådan, at når drevet kører ind igen, lukkes klappen meget meget forsigtigt. Næsten som var den styret af hydraulik - en lækker detalje.



Drejer vi kabinettet lidt, kan man se en blæser i den ene side igennem alle hullerne. Jeg kan afsløre allerede nu, at blæseren her er placeret lige ved siden af CPU køleren, så den kan hjælpe det lille kabinet af med den store varme som afvikles her. Det er den eneste blæser man kan se udefra, jeg havde egentlig forventet at se en i den anden side.



På bagsiden af kabinettet, kan man i venstre side se den lille strømforsyning som følger med. Det er altså ikke her man smider sin almindelige ATX strømforsyning i.
Ved siden af PSU'en findes brackets til grafikkort og PCI kort. Hov, de ligger jo ned de porte. Ja, det kom som et chok for mig, da jeg faktisk havde set det super smarte i at anskaffe et lav-profil HDMI grafikkort og et Lav-profil TV kort. Det kunne pludselig ikke bruges til noget som helst, da monteringen så ikke passede mere. Altså, der skal bruges almindelige PCI og AGP/PCI-E kort her.



For at montere disse kort, er en "riser" så påkrævet. Den fås både som PCI-E eller AGP, alt afhængig af hvilket bundkort man har.
Jeg var i den heldige situation at stå med en AGP riser og et PCI-E bundkort. Heldigvis skulle jeg ikke have monteret grafikkort (endnu), da jeg havde dette onboard. Men en PCI port skulle jeg bruge til mit Hauppauge 500 dual TV-kort. Men mere om det under monteringen.



Det sidste interessante på bagsiden er nemlig pladsen til IO portene. Og det er sikkert ikke kun mig der synes den plads er en anelse højt oppe fra bunden, vel?
Det kræver vist et kig indeni, så lad os få kabinettet skilt ad. Og hov, en overraskelse mere - det er bunden der skal skrues af her, og ikke toppen som normalt.
Kigger vi på bunden, ser man et stort filter, hvor det altså er muligt at trække luft ind fra. Et lidt usædvanligt sted at have dette, men alt er lavet med en mening. Lad os få bunden af, så vi kan se os lidt omkring inde i dyret.



Coctail
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-09-2006 22:42:54
Svar/Indlæg:
2353/24
god test!
jeg går ud af fra af det er W.A.F (Wife Accept Factor) godkendt :D

Hvis jeg skulle bygge en htpc ville dette kabinet klart være med i overvejelserne, da man kan få det til en fornuftig pris og kvaliteten er god.



B@NG
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-09-2006 00:11:38
Svar/Indlæg:
3640/1231
Det er i hvert fald WAF godkendt :e

En vigtig betydning for hjemmet, og det her er altså virkelig flot. Mine billeder retfærdiggør slet ikke designet på dette kabinet :r

Dog kan man se nogle flotte billeder på:
http://silverstonetek.com/prod...

- samt en "demonstration" på det lidt "anderledes" indvendige design, der forbedrer køleevnen ;)

Og tak! :D




Xcalibur
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-10-2006 17:38:09
Svar/Indlæg:
109/11
Driver til display er vel kun til Windows, right?
Har nemlig en linux server med et micro ATX bundkort, så dette ligner en rigtigt lække mulighed for et kabi, da serveren også kører MythTV som media center..