Software
Softwaren der styrer Geforce-kortene idag er enten nVidia Controlpanel eller deres gamle driver-styring. Man har mulighed for at vælge mellem dem, hvis man nu føler sig mere sikker på den gammeldags facon.
Når man starter controlpanel op, gøres det ved at højreklikke og trykke controlpanel. Herinde møder man 3 hoved-menuer, og muligheden for at indstille mellem avanceret og standard-visning. Funktionsmæssigt er der faktisk ingen forskel, der dukker nogle flere sub-menuer op med avanceret end med standard. I ATi's Controlcenter ser man til gengæld et helt andet design når man skifter mellem den normale og avancerede indstilling. Selve systemet minder meget om det almindelige kendte internet-explore-layout, hvor man kan bladre frem og tilbage mellem egenskaberne.
Herinde er der mulighed for at se hvad der sker med billedet når man ændre på indstillingerne. Ganske brugervenligt hvis man har svært ved at forstå deres funktioner. Stikker man dybere ved at klikke på avancerede 3D-indstillinger, kommer man ned til de nyeste Geforce8-indstillinger. Her finder man bl.a. Gammakorrigeret og transparency antialiasing og det nye CSAA.
Under 3D-indstillinger finder vi også muligheden for at overvåge temperaturer, dette kan især være praktisk hvis man oplever grafikfejl eller hvis man ønsker at overvåge grafikkortet efter overclocking. Har man installeret coolbits, finder man også Overclocking-menuen herunder.
Coolbits kan downloades her:
http://www.hwt.dk/download.asp?mode=show&id=391
Tilbage til hovedmenuerne finder vi også menuen for skærmindstillinger. Herinde er der en guide der kan hjælpe en et skidt videre til bedre forståelse og en korrekt indstilling af skærm.
Der er også flere undermenuer for opløsning, rotering af skærme med pivot, farveindstillinger og meget mere. I menuen til video-indstillinger kan man justere farverne specifikt til overlay. Dvs. hvis man ønsker andre farveindstillinger til videobrug. Ganske smart hvis man har flere typer skærme og fjernsyn tilsluttede.
Til sidst er der mulighed for at indstille for de mest simple indstillinger ved hjælp af proces-ikonet. Gøres ganske simpelt ved at klikke på det, og finde de indstillinger man ønsker at indstille.
ASUS leverer derudover en udvidet driver med, hvor der er mulighed for at styre farver og kontrast dynamisk i spil.
ASUS's udvidede pakke indeholder rigtig mange andre spændende ting, som f.eks. Smart-doctor, der giver mulighed for at overclocke, styre blæserne, se temperaturer samt meget andet sjovt med hardwaren. GameLiveShow giver mulighed for at puplicerer sine spil på nettet, hvor man bl.a. kan justerer opløsning og hz på billedekvaliteten.
Til sidst er der ASUS GameFaceMessenger, der giver mulighed for videokonferencer osv. Ser ud til at være noget lignende Microsoft messenger, men man kan også bruge det direkte gennem spil.
ASUS har lavet en virkelig spændende driver-CD, faktisk er CD'en også fyldt med drivere til bl.a. gamepads og rat. ASUS har udvidet pakken med en god bunke af deres egne programmer. Især smartdoctor er spændende, med overclocking og temperaturer og finder man ikke grafikkortet støjsvagt, har man også mulighed for at rette på det her.
ASUS fortjener 5point for drivere og tools til grafikkortet.