BIOS En anden ting ASUS er kendt for, er deres meget overclockingvenlige og overskuelige BIOS. P5N32-SLI's BIOS skuffer da heller ikke i den henseende. Selv om det er et nForce chipset der er brugt, så ligner den det vi vant til fra Intel bundkort. Som vanligt sker alt sjove under ADVANCED menuen.
Her er adgang til at tweake cpu og ram. For cpu'ens vedkommende kan fsb hæves til max 400MHz. Lidt lidt kan man måske mene, især når vi har set nForce6 med 625fsb som max-værdi. Der er indbygget automatisk overclocking funktion kaldet AI N.O.S. der kan "mærke" når du har brug for lidt flere kræfter. Men jeg foretrækker at vide præcist hvad systemet foretager sig, så jeg vælger MANUAL mode.
Under PERFORMANCE OPTIONS kan man så dreje løs på knapperne. Max Vcore er sat til 1.7V. Det skulle være rigeligt til den E6300 der er installeret i vores testbænk, og for den sags skyld også større cpu'er.
Ram kan sættes til at fælges med fsb'en - LINKED. En AUTO funktion der bruger spd til at prøve at ramme en brugbar indstilling, og endelig kan man manuelt styre løjerne.
PCIe bussen kan også få lidt ekstra hertz. Op til 112.5MHz.
Der er ekstra spænding til rådighed for nordbro, sydbro og fsb niveau.
Software
Til at holde styr på de lækre features følger der to programmer med, med hver deres funktion.
ASUS PCprobe II Kendere af ASUS bundkort vil nok nikke genkendende til navnet. Version to har givet programmet en tiltrængt ansigtsløftning fra den gamle lidt 286 agtige brugerflade.
Om man så kan lide den nye brugerflade er nok en smagssag. Her er programmet vist med konfigureringsmenuen åben, men ellers er det kun den lille række metre i højre hjørne der er fremme ved normal brug, og PCprobe giver et fint overblik over temperaturer, spændinger og blæsere.
AI booster Det andet program er grundlæggende også et overvågningsprogram.
Her er der så lagt vægt på overclocking, og man har mulighed for at ændre settings for alle OC parametre. De fleste ændringer kræver dog en reboot af maskinen, og så synes jeg lige så godt man kan lære at OC'e i BIOS med det samme. Men til at overvåge resultatet at ens anstrengelser er AI booster aldeles udmærket, og ligeså præcist som f.eks CPU-Z.
Hvis ikke det er nok til den kræsne, så kan nvidias eget nTune program også fint bruges.
Sådan ser det ud. Det viste screenshot er ikke fra denne test.