Design & Layout
Inno3D nForce 680i SLI er i sort PCB, og der er en del forskellige farver på de forskellige porte, så det er nemt at se forskel. Kortet virker umiddelbart velindrettet og overskueligt, på trods af de mange porte og connectors. Men som tidligere nævnt er det fuldstændig magen til en del andre nForce 680i SLI bundkort.
Vi starter med udvidelsesportene. Fra syd mod nord drejer det sig om 1 PCI-port, 1 PCI Express x16, igen 1 PCI, 1 PCI Express x16, 1 PCI Express x1, endnu 1 PCI Express x16, og øverst 1 PCI Express x1. Her ses også stikket til blæseren til chipsettet.
Det er klart, at pladsen kan blive lidt trang, når der er så mange porte. Men da det er de to sorte PCI Express x16 porte, der skal bruges til SLI, vil der være masser af plads mellem disse - hvis der også skal et stort kort i den midterste blå x16 port (som kun er x8 elektrisk), kniber det nok mere med pladsen.
RAM-soklerne kommer ikke i vejen for et langt grafikkort. Til gengæld er der ikke ret langt fra det øverste grafikkort til chipset-køleren, så de kan godt risikere at varme hinanden op.
Southbridgen er passivt kølet, og lav nok til ikke at komme i vejen for noget. Til højre for denne findes Floppy-porten og 2 SATA-porte, begge vendt væk fra kortet. Syd for southbridgen findes de to USB2.0 connectors og et LED-display med to tal, der kan give en kode, hvis der er noget galt med systemet - ligesom mange af os kender det fra de gode gamle Epox 8RDA3+.
Nederst på kortet har vi en række connectors. Yderst til venstre er det Audio, og til højre for dem er der knapper til Reset og Power, samt en lille højttaler. Længere til højre er der en connector, hvor en sensor kan tilsluttes til at fortælle, om kabinettet er åbent. Til højre for den er reset-CMOS jumperen, og en seriel connector.
Den røde connector under den øverste PCI port er til Firewire.
De fire RAM-sokler er farvekodede efter den sædvanlige logik: Hvis man skal have to RAM-blokke til at køre dualchannel, skal de sættes i porte af samme farve. Ved siden af RAM-soklerne findes IDE-porten, 4 SATA-porte, et 24-pins ATX-stik til strøm, og et 4-pin Molex stik til ekstra strøm til grafikkortene. Det er også her, vi finder frontpanel-connectors, som plejer at sidde i bunden af et grafikkort.
Northbridge-køleren er passiv og forbundet med Southbridgen med en heatpipe, som vi er vant til med high-end bundkort. Køleren er lidt lille i forhold til visse andre køleløsninger til nForce 680i SLI chipsettet, og den bliver meget varm under brug, også uden overclocking. Der følger da også en blæser med, som larmer en del, men som heldigvis kan styres fra BIOS.
8-pins ATX-stikket findes på den anden side af cpu-soklen, bag I/O-portene.
Der er ikke voldsomt meget plads omkring CPU-soklen. Der er køleprofiler på komponenterne rundt om, hvilket er en fin ting, og de er da heller ikke det største problem - det er mere chipset-køleren, der kommer til at sidde meget tæt på CPU-køleren. Det er dog på bagsiden, vi finder det helt store problem ang. montering af køler.
Bagsiden af bundkortet ser ikke speciel ud, men der er altså et par dimser, der ikke plejer at sidde sådan på andre bundkort - og på grund af dem var det umuligt at montere bagpladen på min Zalman CNPS9500, og dermed kan den køler ikke bruges til dette bundkort. Det samme vil nok være gældende for mange andre kølere med bagplade.
Til sidst I/O-portene, der som nævnt i specifikationerne er:
2 stk. PS/2 porte. 1 stk. IEEE 1394a port (Firewire). 2 stk. USB2.0 porte. 1 stk. Optisk S/PDIF port. 6 stk. Lydstik. 4 stk. USB2.0 porte. 2 stk. RJ45 LAN porte.