Software
Bortset fra de nødvendige drivere følger der faktisk ikke noget som helst software med på den CD, der følger med til bundkortet - de ovenstående billeder viser alt, hvad der er. Det er bestemt ikke, som vi er vant til med high-end bundkort, og det virker ærlig talt lidt amatøragtigt. En lille detalje er også, at linket til Inno3D.com i nederste højre hjørne på første billede rent faktisk linker til Club-3D.com! Jeg ved ikke, om de to firmaer har noget med hinanden at gøre, men der er i hvert fald ingen bundkort på Club-3D.com.
Da det er et nForce-bundkort, kan man selvfølgelig downloade og bruge nTune, som man stort set kan styre BIOS med. Manualen nævner da også, at der på den medfølgende CD findes blandt andet NVIDIA nTune, Adobe Acrobat Reader og Norton Internet Security - men det passer simpelt hen ikke, der er ikke andet end drivere på CD'en. Inno3D har tydeligvis lavet deres egen CD til NVIDIA's bundkort, men ikke deres egen manual - og det betyder altså, at manualen i dette tilfælde siger noget forkert. Igen synes jeg, det virker amatøragtigt.
Og lige en ting til: Det er ikke lykkedes mig at finde en måde at opdatere BIOS på - der er ikke noget på CD'en, og der er heller ikke noget at finde på Inno3D's hjemmeside.
BIOS
BIOS på Inno3D nForce 680i SLI er af Award typen, og den ligner umiddelbart andre til forveksling. Men under et par af menuerne er der rigtig mange indstillinger at finde rundt i, og her er det, det er rigtig lækkert med en udførlig manual, hvis man er i tvivl om noget. Heldigvis er manualen til dette bundkort udmærket.
Første menupunkt hedder Standard, og her finder man kun dato og tid, og ikke meget andet.
Næste punkt er Advanced BIOS Features, hvor man kan indstille de forskellige "småting", der har med boot at gøre - heriblandt rækkefølgen af Boot Devices, og om man fx vil have et logo eller den klassiske post-screen, når man starter computeren.
Herefter står den på Advanced Chipset Features, som i den grad er advanced. Hovedmenuen byder ikke på så meget, her kan man gemme sine indstillinger i 3 forskellige profiler, og man kan slå Linkboost til eller fra, som sørger for at overclocke grafikporten, når et understøttet NVIDIA grafikkort er sat i.
Første undermenu er System Clocks, hvor man kan ændre multiplier på CPU, og man kan indstille frekvensen individuelt på de tre PCI Express x16 porte (som man kan se, er den første overclocket, fordi Linkboost er aktiveret). Derudover kan man ændre på HT, som er transporten mellem Northbridge og Southbridge, og til sidst Spread Spectrum.
Næste punkt er FSB & Memory Config, som er noget særligt for nForce 680i SLI. Først og fremmest kan man selvfølgelig ændre FSB (QDR), og her betyder QDR altså, at det er den firdobbelte (Quad) FSB, der er tale om - som Intel også selv bruger, men som normalt ikke ses i BIOS. Det vil sige, at når man vil have en FSB på 266, skal man her sætte den til 1066. Og de maksimale 2500 svarer altså til en FSB på 625MHz.
FSB - Memory Clock Mode kan sættes til Auto, Linked og Unlinked - og det er Unlinked, der er specielt for nForce. Hvis man vælger Unlinked, kan man sætte hastigheden på RAM til lige præcis det, man har lyst til mellem 400 og 1400MHz, uafhængigt af FSB - og det betyder, at RAM ikke behøver være en begrænsning for den CPU hastighed, man kan opnå.
Hvis man i stedet vælger Linked, fungerer det som normalt, hvor man kan sætte RAM:FSB med divider. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at hvis man vil køre dem ved samme hastighed, skal de sættes til 1:1, og ikke Sync Mode - Sync Mode går ud fra den førnævnte Quad FSB, så en FSB på 1066 giver en RAM hastighed 1066MHz - og det kan flertallet af RAM-blokke ikke klare.
FSB & Memory Config har en undermenu ved navn Memory Timing Setting, som ser meget normal ud - bortset fra, at man kan ændre Command Rate (Command Per Clock), som kan sættes til 1T eller 2T. Det er meget normalt på AMD systemer, men ikke på Intel.
Og så er det i det hele taget rart i denne BIOS, at man hele tiden kan se, hvad de aktuelle indstillinger er.
Næste undermenu er CPU Configuration, hvor man kan slå de forskellige funktioner i processoren fra og til. Men det er ikke noget, de fleste har brug for at rode med, da de vigtige egenskaber er slået til som standard, fx Virtualization Technology. En speciel feature er her, at man kan slå den ene kerne i processoren fra.
Sidste undermenu i Advanced Chipset Features er System Voltages, hvor man kan ændre spændingen til CPU, RAM og selve bundkortet. CPU Vcore kan få op til 1,8V, hvilket skulle være rigeligt, og det samme gælder spændingen til RAM, som kan få op til 2,5V. De andre maksimale værdier er vist på andet billede, og de er knap så farlige - her skulle maksimum ikke være farligt, hvis kølingen er i orden.
Næste punkt er Integrated Peripherals, hvor man stiller på de ting, der har med de onboard funktioner at gøre. I hovedmenuen er det blandt andet lyd og Firewire, det drejer sig om.
Denne menu indeholder fem underpunkter:
De første to underpunkter er IDE Function Setup og RAID Config, hvor man styrer IDE-porten og SATA-portene.
USB Config styrer selvfølgelig USB, mens MAC Config styrer de to netværksstik.
Sidste underpunkt er eSATA Config, hvor man kan vælge, om nogle af SATA-portene skal være eksterne - men som tidligere nævnt, følger der ikke brackets med til dette.
Næste menupunkt er Power Management Setup, hvor man stiller på alt det, der har med tænd og sluk af computeren at gøre.
PnP/PCI Configurations er, som navnet siger, stedet hvor man stiller på det, der har at gøre med Plug&Play (altså ressourcer/IRQ), og om det primære grafikkort er PCI Express eller PCI (Init Display First).
Sidste menupunkt er System Monitor, som ganske enkelt overvåger spændinger, temperaturer og blæsere.
Den har undermenuen Dynamic Fan Control, hvor man kan enten kan styre blæserne manuelt, eller man kan lade dem være styret af temperaturen.