Design
Vi tager en af ramklodserne ud til nærmere inspektion. Der er helt tydeligt gods i køleløsningen. Man har en klar fornemmelse af vægt når man løfter XLC modulet op.
Køleprofilen er en kombination af en kraftig ALU-køleprofil og et kobberrør med to 6.5mm ID studser ( ¼ tomme ). Målt med et skydelære så er der 8mm på studsens bredeste sted, og hullet er 5.2mm, så den opgivne værdi må siges at været et gennemsnit.
Det betyder - heldigvis - at jeg kan bruge mit eksisterende 10/8mm vandkølesystem uden at skulle investere i slangekonvertere, y-stykker eller ekstra fittings.
Her er et diagram over opbygning og virkemåde af XLC køleprofilen. Det er i princippet en almindelig alu-profil hvor der er boret et hul i på langs, og tilføjet et kobberrør og to studser til at lede vand igennem toppen af modulet.
Meningen er så at varmen fra de enkelte ramchips afsættes i aluprofilen, der kan køles af det tilstedeværende luftflow i kabinettet. Eller man kan gøre det modulerne er lavet til, nemlig smide en gang koldt vand igennem køleren mens man clocker skidtet til max.
Det er jo næsten givet på forhånd at disse ramklodser ikke er lavet til mormors Word-editor / netbank maskine. Der skal vindueskit, UV-lys og farvet vand til når man har sådan et kit i maskinen. Blæreeffekten skal man ikke tage fejl af, og det er da lækkert med lidt blingbling på sine ram også, i stedet for et par anonyme Value-ram.
Om det så ender i rent blær, eller der også er noget ydelse at hente skal vi se på i næste afsnit.