Test og overclocking
I de to foregående tests af DDR2 ram har jeg benyttet bundkort med nForce 680i chipset. Det giver mulighed for at køre asynkront med cpu og ram, og letter arbejdet en del. Til denne test bruger jeg et eVGA nForce 680i reference bundkort. Jeg har valgt at låse min E6300 cpu på 465fsb (3.25GHz) for at få mest muligt ud af båndbredden på rammene. Det giver samtidig mulighed for at sammenligne resultater.
Rammene køles af en Hydor L20 pumpe og en BlackIce Extreme 120mm radiator monteret med 10/8mm slange og fittings.
Første test er kørt ved den opgivne hastighed på 400MHz og dermed en multiplier der er lavere end 1:1. Det er ikke det mest optimale da man mister båndbredde på den konto, men jeg var nysgerrig.
Det lader heller ikke til at påvirke OCZ Flex XLC rammene synderligt at være clocket lavere end cpu'en. Ydelsen ligger på linine med tilsvarende Kingston ram, mens Dominator trækker fra land med supertimings og 1T Command rate.
Men det er jo ikke sjovt med mindre man kan få sine ram op på 1:1 divider, og her kommer OCZ i knibe. Ved CL4 var det ikke muligt at få dem til at rende hurtigere end 430MHz, svarende til 7.5% overclock. Ikke ligefrem et overvældende resultat. Så blev vandkølingen monteret, men det gav ikke noget ekstra. Timings blev derfor slækket til 5-5-5-15 2T. Det gjorde rammene stabile ved 465MHz. Ved 480MHz crashede den ene af to kørende Prime95 efter 28min, så jeg tillader mig at kalde 465 for maks overclock, svarende til DDR2-930 CL5. Heldigt nok er det lige præcis 1:1 med vores cpu
Her ligger OCZ Flex XLC rammene bag efter, men det var forventet med den lavere CL5 timing. Her har du også muligheden for at se forskellen på båndbredde mellem 3-3-3, 4-4-4 og 5-5-5 timings. Der er tydelig forskel, desværre også på prisen. Alt i alt yder OCZ rammene som et sæt standard CL4 ram, hvad det i bund og grund også er. Så er det op til dig selv om du vil give lidt ekstra for køleløsningen.