Test
Testmaskinen består af :
- Bundkort: AORUS X570 PRO BIOS F34
- CPU: AMD RYZEN 7 5800X 3,7 GHz
- PSU: Cooler Master 850W
- RAM: 2x8 GB Cruiser Ballistix 3600 MHz
- Grafikkort: ASUS ROG STRIX GEFORCE RTX 2070 OC 8GB.
- SSD: GIGABYTE AORUS NVMe Gen4 SSD 1TB
- Køler Aerocool Mirage 5
- OS: Windows 10 Pro
- Zalman Z9 Iceberg Kabinet
Til sammenligning:
Samme setup med en Noctua NH-D15
Testprogrammer:
- CPU-Z Stresstest.
- APPen "lydmåler"
- RYZEN Master og Core Temp til temperaturmåling.
Vi starter med stock, som er 3,8 GHz.
Som forventet ligger AeroCool køleren en del højere end Noctua, men der er også en meget stor forskel på selv kølearealet og ikke mindst har Noctua et varmeafledningsrør mere end Aerocool.
Når jeg lægger Load på AeroCool køleren ser vi at den har problemer med at holde Ryzen 7 5800X CPU'en tilpas kølig. Faktisk ryger temperaturen helt op på 90 grader som er absolut max. for 5800 CPU'en, så at køre CPU'en på denne temperatur i længere tid er sikkert ikke særlig sundt for den. Til gengæld er den en anelse mere støjende end Noctua køleren og den når op på 28,7 dB mod Noctua's 27 dB.
Overclocking:
Her ses resultaterne ved OC. Det er ikke muligt at få CPU'en til at rende stærkere end 4,8 GHz med alle kerner i gang på samme tid. Det er så det der normalt kan lade sig gøre, men med denne AeroCool Mirage 5 var det slet ikke muligt at køre CPU'en ved OC/UC overhovedet systemet gik i sort efter meget kort tid.
Temperaturen ved idle er ikke steget nævneværdigt og heler ikke støjen.
Det gik helt galt da jeg lagde load på 5800 CPU'en ved dette OC for systemet gik direkte i sort og genstartede, så temperaturmæssigt kunne AeroCool køleren desværre slet ikke følge med. Så har man en Ryzen 5800X er denne køler altså ikke at foretrække, men til en 5600 er den måske bedre egnet.
Konklusionen på denne AeroCool Mirage 5 luftkøler følger på næste side.