Software:
Asus PC Probe 2: PC Probe 2 bruges til at overvåge spændinger, blæserhastigheder og temperaturer i Windows. Derudover kan det vise forskellig info via DMI, PCI, WMI og Usage knapperne. Der kan selvfølgelig aktiveres en alarm, hvis en overvåget parameter skulle overstige en fastsat tærskel.
Under Config kan man vælge hvilke parametre, der skal overvåges og ændre på generelle indstillinger.
Asus Update: Asus har som de fleste også et program til at opdatere BIOS fra Windows. Personligt synes jeg Asus' er et af de bedre.
Asus Cool'n'Quiet: Lidt Cool'n'Quiet software supplerer Asus også - det kan dog ikke bruges til andet end at overvåge CPU hastigheden og CPU spændingen. Om Cool'n'Quiet skal være aktiveret eller ej klares i BIOS.
Norton Internet Security 2006: Nortons Internet Security er efterhånden en obligatorisk del af software til bundkort. Antivirus scanner, firewall og antispyware klarer det fint, så det burde de fleste kunne bruge.
Asus Music Alarm: Asus tilbyder en morgenvækning i form af afspilning af CD gennem Music Alarm. Music Alarm er en lille fiks funktion, som holder til i BIOS, men som ved hjælp af det viste program, også kan indstilles fra Windows.
Derudover kunne man på software CD'en finde InterVideo DVD Copy 5 og Corel Snapfire 11 SE - jeg vil dog nøjes med kun at nævne disse, da det kun er trial udgaver og derfor ikke noget, man før særlig megen glæder af som køber.
BIOS
Asus har udstyret deres M2A-VM HDMI med en Phoenix Award BIOS med det, for Asus, sædvanlige layout. I modsætning til de fleste andre bundkortproducenter, sætter Asus deres eget præg på BIOS, ved at give denne et andet layout. Til irritation for nogle mens andre synes det er ganske godt. Indholdet af de fleste menuer er dog det samme og ændrer sig kun lidt afhængigt af specifikationerne for det pågældende bundkorte, hvorfor jeg ikke vil gennemgå alle menuerne.
Det meste af det spændende finder man dog i Advanced hovedmenuen, der indeholder undermenuer for både perifere enheder, chipsæt, CPU osv.
I JumperFree Configuration gemmer Asus de fleste indstillinger, som bruges i forbindelse med overclocking. Dette gælder både reference clocken, CPU-, chipsæt- og RAM spænding samt CPU multiplier.
Går man et skridt tilbage kan man gå ind i undermenuen CPU Configuration og slå AMD Live! og Cool'n'Quiet til eller fra.
Tager man samme tur en gang til, ender man i Chipset undermenuen. Her har man adgang til HyperTransport og RAM undermenuerne og indstillinger for det integrerede grafikkort, bl.a. hvor meget shared RAM det skal benytte.
De før omtalte undermenuer er i denne omgang særdeles kedelige, da man ved HyperTransport kun kan indstille multiplieren og ved RAM kun kan indstille divideren. Det er muligt, at det er et VM bundkort, men det må kunne gøres bedre!
Noget langt mere spændende finder man i Tools hovedmenuen, hvor vi her har fat i den før omtalte Music Alarm funktion.
Yderligere kan man i tools hovedmenuen få adgang til Asus O.C. Profile, hvor man kan gemme eller hente op til 2 sæt BIOS indstillinger. En rigtig god mulighed at have, hvis man er ved at prøve lidt ting af og ikke gider ændre alt tilbage manuelt. Kan også anbefales efter en BIOS reset.
Den sidste menu vi skal kigge på, er HardWare Monitor, som man finder under Power hovedmenuen. I denne kan man overvåge temperaturer, spændinger og blæserhastigheder samt indstille blæserkontrol for CPU- og kabinetblæsere.
For at opsummere indstillingsmulighederne, har jeg sammensat ovenstående skema. Som man kan se dominerer N/A skemaet og det skal da ikke være nogen hemmelighed, at indstillingsmulighederne for en tweaker er særdeles begrænsede. Det er muligt, at bundkortet ikke er rettet mod entusiaster, men at udelade selv indstillinger for RAM timings, det er alligevel for meget at skære væk. Man kan undre sig over, hvordan der kan blive plads til O.C. Profiles, når der ikke er voldsommere udvalg af indstillingsmuligheder.