Maskinens opbygning
Vi starter ud med kabinettet. Det har to låger som dækker knapt halvdelen af fronten. De har ingen funktion andet end udseendet, og hjælper derfor ikke med til at reducere evt. støj fra optiske drev. Dækpladerne i fronten er lavet som et fint metalgitter med filter bagved. Det giver et godt airflow og gør at lyset fra blæsere etc. kan skinne ud gennem fronten.
Når vi bevæger os ind bag fronten finder vi en dualradiator til vandkølingssytemet monteret lodret, med yderligere to styk 120mm blæsere der skal klare arbejdet med at holde cpu'en kølig. Ikke en optimal placering da man herved kommer til blæse varm luft ind i kabinettet, så der skal flere blæsere til for at suge den varme luft ud af kassen i en fart. Derfor er der placeret to 120mm blæsere i ryggen af kabinettet, og blæseren i PSU'en trækker også i den rigtige retning. Luften fra de to blæsere i fronten suser forbi 4 harddiske og hen over bundkortet. I bunden af kabinettet er pumpen med reservoir monteret lige under harddiskene.
Kabinettet har plads til 7 diske ud for radiatoren. Så mange harddiske burde kunne tilfredsstille de fleste. Øverst er der DVD drevet samt floppy i et 5 1/4" drev der også rummer power og reset knapperne. Ovenpå kabinettet er der, som vist på billedet herunder, udvidelsesporte som er skjult af et dæksel.
I det øvre kammer finder vi også førnævnte strømforsyning som er placeret vertikalt.
Kabinettet har tommelskruer, afrundede kanter og fødder, alt sammen næsten standardiserede features.
Vandkølingen er næsten identisk med et thermaltake BigWater. Man undres måske lidt over hvor fx nordbro ikke er kølet i samme omgang, så man havde undgået den lille irriterende blæser. Det bliver spændende at se hvordan sættet klarer at køle CPU'en der jo ligger på den forkerte side af 200W effekt, i og med at den er overclocket ganske voldsomt.. Kabinettet kunne godt have brugt en blæser over de to grafikkort. De sluger jo op til 180w hver under load, så det ville helt sikkert ikke skade hvis kabinettet havde haft lidt airflow der.
Og nu vi er ved grafikkortene. Det ligner to standard 8800 kort, men sku ikke hunden på hårene. Kortene er nemlig overclokede med 620mhz på kernen og 1000mhz (2ghz effektivt) på rammene. Det giver ekstra meget skub i slæden, men det betyder samtidig at de bidrager væsenligt til temperaturen i kabinettet.
PSU'en er en Be Quiet! - Dark Power PRO 850W. På specifikationerne ser den god ud, 83% effektivitet, 850w, modulær og max 21db.
Desværre bliver den hurtigt så varm at blæseren spinner op, og det larmer ret meget i forhold til resten af systemet.
Det er lidt en skam, da de andre komponenter ikke larmer særlig meget, og intet er jo stærkere end det svageste led i kæden.
Harddiskene består af 2 x 74 GB raptor og 2 stk. 500gb Samsung Spinpoint T166 diske. Begge serier har høstet stor ros og man kan ikke sætte en finger på den opsætning.
Raptorne er sat op i raid-0, altså Striped. På den måde har man god ydelse på sit C drev og knapt 140gb plads. De to Samsung drev er sat op som to separate diske, dvs. to partitioner af 500gb og fungerer altså som lager. Man kunne argumenterer for at de også burde køre RAID, men det kan man jo altid selv lave om på.
Bundkortet er et BFG 680i Sli. Det er som grafikkortetne holdt i sort print, og det ser godt ud når alle kortene har samme grundfarve - det synes jeg i hvert fald :)
Bundkortet understøtter 2 grafikkort i SLi, QuadCore, og netop nForce 680i serien er kendt for dets gode muligher for overclocking. Ingen klager herfra.
Cpu'en er en Intel QX6700. Det er i princippet to styks E6700 lagt ned i samme s775 pakning. og en standard hastighed på 2.66GHz. I denne computer er den dog presset til 3.4GHz ved en multiplier på 12 og fsb på 284MHz. Vcore er sat til 1.475 Volt, svarende til 0.15V over standard. Her er måske et hint til hvorfor SHG har valgt at vandkøle cpu'en. Det bliver varmt når fire kerner skal clockes op til max.
Rammene er af typen Corsair XMS2 Dominator PC-8500. Disse ram har et meget avanceret print med en speciel 4-lags køleløsning, og de kan endda købes med et blæser til at montere henover. I denne maskine er de dog uden blæser. Dominator rammene udmærker sig også ved at have Enhanced Power Profile (EPP). Det betyder at bundkortet automatisk justerer timings og hastighed til bedste ydelse i forhold til den valgte fsb.
Samlet set har SHG.dk ganske enkelt taget de bedst ydende stumper på markedet lige nu og skruet dem sammen til en PC. Hvordan yder det her monstrum så? Få svaret på næste side....