Montering
Begge sider skal af kabinettet før man kan få bundkort-pladen ud, og altså kan installere sit hardware. Og da man alligevel skal ind og skrue sine 5,25" drev på plads, er dette ikke noget minus i sig selv. Da det hele også foregår med fingerskruer, er der ingen problemer.
På TJ09-versionen havde jeg store problemer med at få min strømforsyning på plads. Om det var fordi min NorthQ-strømforsyning er for stor på en eller anden led, eller om det var en fejl fra fabrikken, skal jeg lade stå usagt, men problemet var i hvert fald ikke til stede i denne omgang, så denne gang var der ingen problemer.
Harddiskene var lige til. Og så alligevel ikke. Grundet den specielle montage med gummi, skulle der bruges nogle mindre skruer end ellers. Disse var naturligvis lagt ved, men der stod absolut intet om dette i manualen, og det var kun fordi jeg har arbejdet med TJ09 at jeg vidste der skulle specielle skruer til. Derudover fungerer det rigtig godt.
Endnu engang viser mit bundkort dog fra sin værste side, og nægter mig, at have mit DVD-drev og min IDE-harddisk sat til samtidig, da der kun er en IDE-port, og de sidder for langt fra hinanden. Dette er dog ikke kabinettets skyld, og trækker ikke ned.
DVD-drev foregik på klassisk manér, med skruer. Dette er ikke et utroligt stort minus, men skinner er efterhånden standard, og letter installationen betydligt. Men da man alligevel har begge sider af, og sikkert har en skruetrækker ved hånden alligevel, er det begrænset hvor besværligt det er.
Her er det hele så installeret, og det gik legende let. Det største forbrug jeg havde af tid var at pille mit eget kabinet fra hinanden.
Her kan man virkelig se hvor meget plads der er i dette kabinet. Mit grafikkort er siden sidste test blevet opdateret til et 8800GTX, og som vi alle ved er det ikke hvad man på nogen måde kan kalde "småt". Kabinettet klarer dog dette, og mere til, med glans.
Test
Testen kommer til at foregå på en lidt speciel måde, da jeg i denne omgang, som med TJ09, vil koncentrere mig om grafikkortets temperatur, da det tydeligvis er denne kabinettet er designet omkring.
Desværre har jeg ingen direkte sammenlignings-grundlag, da jeg ikke har testet andre kabinetter i den tid jeg har haft mit 8800GTX.
Jeg vil dog stille det op mod mit Antec Plusview II, der som køling har 2 80mm blæsere i fronten (med det klassiske blæser->harddisk->grafikkort design), samt en i siden og en 120mm blæser bagtil. Derudover har det strømforsyningen i toppen.
Testen vil blive udført med følgende hardware:
Bundkort: MSI P965-Platinum
CPU: Intel Core2 Duo E6600, overclocket til 3,1GHz (345MHz*9)
Køler: Scythe Mine
RAM: 2GB (2x1) Corsair PC6400 Cas5 RAM, overclocket til 517MHz (1034Mhz DDR), timings 5-5-5-15
Grafikkort: Inno3D 8800GTX, overclocket til 620Mhz på kernen og 1900MHz på RAM
HDD: 1x160GB Hitachi DeskStar 8MB cache, 7200rpm
PSU: NorthQ 4775-500S 500w
Jeg vil i testen måle Idle og load-temperaturer for de to kabinetter. Idle måles i Windows, efter 10 minutter.
Load måles ved at køre programmet ATI-tools stress-test i 15 minutter. Herefter aflæses temperaturen. Temperaturen måles ligeledes igennem ATI-tool.
Som man kan se på grafen, falder temperaturen både i Idle og Load med helt op til 5 grader. Dog rykkes der ikke så meget ved forøgelsen i temperatur, hvilket nok har mere at gøre med, at grafikkortets køler trods alt ikke udskiftes, og at TJ10 ikke har nogen blæser i siden. Dog bringes temperaturen ned på et ganske behageligt niveau, specielt for et 8800GTX. Temperaturene er en anelse højere end de fleste er vant til, men 8800GTX bliver simpelthen bare små-lunt.
Støj
Der er ikke så meget at sige om kabinettet i støjsammenhænge. At det udelukkende er udstyret med 120mm blæsere sikrer et lavt støjniveau, og harddiskburenes gummi-lag forhindrer at harddiskenes vibrationer bæres over i kabinettet. Alt i alt en meget lydsvag løsning, der kun ville kunne forbedres ved at nedsætte spændingen til blæserne.
På en skala fra 1-5 vil jeg give det 2, da der trods alt opstår en susen.