Test
Testmaskinen består af :
Asus N4L-VM DH
Intel Core Duo - T2700
Asus 8600GT
2 x 512mb Buffalo Value PC2-4200
Antec Earthwatt 430
Seagate Barracuda 7200.7 120Gb P-ata
- Intet overclocket
Som man kan se er der god plads over bundkortet. Da billede blev taget sad grafikkortet IKKE i (Kan du jo nok godt se).
Jeg undrede mig lidt over hvad den der luft leder til højre for CPU skulle til for, men da jeg kiggede på Antecs side kunne jeg se at grunden var for at luften ikke skulle smutte forbi, men igennem CPU køleren, meget smart og MEGET simpelt. I kan jo selv vurdere kabel ordningen. Jeg brugte strips etc. og det var mit bedste resultat. Der er mange ledninger der skal igennem nogle knapt så store huller og det gør det lidt underligt at arbejde med. Samtidig er kablerne til fx power switch, reset osv. heller ikke særlig lange.
Mht. det optiske drev fungerede installationen ved at man tog buret helt ud, satte drevet i, satte buret ned igen og - voila. Intet mere skulle der til. Fandt dog over en sjov detalje, skruerne til det optiske drev differere en smule fra de andre skruer. Derfor lå de for sig i en lille pose markeret "CD-Rom", hvilket slår mig som absurd da de fleste har skiftet til DVD og snart skifter til HD/Bluray :-)
Harddisk buret:
Nemt at bruge, gode bløde gummiindlæg, dog lidt for bløde da de kan falde ud hvis der ikke er monteret en harddisk. Ved metalvæggen mod blæserne er der ikke gummi, dvs. at alle deres anstrengelser for at dæmpe harddiskene kan gå til spilde hvis man monterer drevet lidt for tæt mod væggen. Harddiskkølingen foregår, som nævnt, ved naturlig konvektion, der er hul under harddiskene så de kan have det optimalt uden at støje. Der er plads til to harddiske i boksen (Dog næppe til kablerne).
2 x 120mm:
Kan indstilles separat med High, medium eller low. Alt andet end low larmer og low er stadig til at høre. Skubber fornuftig meget luft. Blæserne køler desuden næsten kun området ved motherboard. Måde man indstiller på er ret simpel, en lille switch på en ledning til hver af de to blæsere. Desværre er det kun den ene ledning der har potentiale til at kunne nå ud af kabinettet. Så skal man ændre RPM skal man tage toppen af.
Dette er de eneste blæsere der er, udover den stille 80mm i psu.
Støjsvag, kraftig, fornuftige kabel længde og Ikke sleeved. Sådan beskriver man lynhurtigt den medfølgende PSU. Strømforsyningen er også rated til 80+ som beskriver at effektiviten er på over 80 procent. Det er med til at du betaler mindre i strøm og at der er mindre spild. Strømforsyningen er, som navnet på kabinettet også hentyder til, på 430 watt. Det må siges at være mere end rigeligt til denne slags systemer. Sidst kan nævnes at den har to stk 12volt linjer med hver 17ampere. Det burde være langt mere end de fleste har brug for i sådanne et system.
|
Low |
Medium |
High |
Idle (Kerne 0 og 1) |
34, 37 |
33, 34 |
32, 34 |
Load (Kerne 0 og 1) |
47, 51 |
47, 50 |
46, 50 |
Alt målt i graders celcius.
Så taget støjen fra medium og high i betragtning ville jeg hvis muligt nøjes med low. Det burde også være nok for de fleste.
Software
Med til kabinettet fulgte en en CD med drivers til kabinettet, eller nærmere betegnet LCD skærmen og volume knappen.
Softwaren er nemt installeret og skal være der før volume knappen virker. Desværre kan man ikke skrive custom tekst på LCD'et, den kan kun vise noget som er prædefineret af programmet. Det synes jeg ærlig talt var lidt... fesent. Jeg prøvede at finde et opdateret program, men man kunne ikke engang downloade det gamle på Antecs side, hvilken bommert.
Det er det lys der nu er i kabinettet, på standby lyser displayet også. Det hele kører via enten intern USB tilslutningen eller via et kabel der bliver ført ud af kabinettet og så ind i en af de bagerste USB stik. MEGET simpelt og det virker.