Software
Vi havde en del problemer med at få det medfølgende software til at virke. Vi formoder der et en generel fejl, at softwaren endnu ikke er undetstøttet fuldt ud af det nye 700-serie chipsæt, da vi også i testen med Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 (790FX chipsæt) havde en del problemer med det medfølgende software.
Vi har derfor i stedet valgt kun at bringe nogle eksempler fra tidligere tests, der beskriver softwaren generelt, og at disse eksempler derfor må tages med et gran salt.
Inden da, vil vi gerne lige benytte lejligheden, at at vise hvad der møder en, når man smider den medfølgende skive i maskinen.
Som det kan ses, så har vi altså en mulighed for at vælge "Express Install", hvor alle drivere automatisk bliver installeret, og vi kan berette at programmet også selv sørger for at genstarte computeren undervejs i processen. Desuden finder vi en lille nyttig knap med teksten "Hardware Information", der giver et hurtigt overblik over hvilket hardware der er installeret i maskinen, skulle men enten ikke vide, eller måske endda have glemt det.
Easytune 5
Det vigtigste af de medfølgende programmer, er jo det der bruges til at "lege" med. Langt de fleste highend producenter har hver deres program, hvoraf det kendeste nok er OCGuru fra Abit. Gigabytes bud hedder imidlertid "EasyTune 5 Pro", og er faktisk temmelig tilforladeligt. Fælles for tweaking-programmer er ofte, at designet på dem ligner noget der er løgn, hvoraf Gigabyte nærmere er bekræftelsen end undtagelsen.
Til gengæld er det rimelig brugervenligt, med undtagelser. I "easy mode" kan uerfarne brugere prøve kræfter med lidt overclocking, ved at overclocke i procenter. Det eneste man i så fald piller ved, er naturligvis HTT/FSB'en. Det er rimelig harmløst, og egentlig fint det er der til nybegyndere.
Til de mere erfarne er der "Advanced Mode", hvor man både kan stille på FSB/HTT, Multiplier, V-core og V-dimm. Sågar ram-divider kan man stille på; dette kræver dog, at man genstarter computeren efterfølgende. Grundlæggende er programmet ret stabilt, og jeg nåede utroligt langt op, ved blot at overclocke i EasyTune - over de 3GHz, hvis jeg ikke husker helt forkert. Det der har irriteret mig ved programmet er hovedsageligt, at det ikke er muligt, at holde pilene(til fx. hævning af FSB) inde - hvilket vil sige, at man skal klikke langt over 100 gange, for at nå boardets maksimale HTT/FSB. Tænk at sådan lille en ting kan være så irriterende.
Afslutningsvis er det også muligt, at indstille blæserhastighed. Også her har Gigabyte dog noget at lære af fx. Abit. Det er også muligt, at sætte bib-lydene til enten at komme ud af ens højttalere eller pcspeakeren. Hvis man vælger sine egne højttalere, er det endda muligt, at vælge sin egen lyd.
@BIOS
@BIOS er et program til at flashe BIOS i Windows. Der er ikke så meget at sige til det, udover at det virker udmærket. Selv fik jeg opdateret BIOS ved at sætte @BIOS til at hente nyeste BIOS automatisk fra Gigabyte og flashe - det virkede fortrinligt. Top dollar.
Der fulgte også et par programmer mere med, men ikke noget der er værd at nævne. I-Cool fik jeg aldrig til at fungere, da jeg intet kunne ændre med det. Guiden til at installere C.O.M., fungerede ikke i Vista, hvorfor jeg ikke afprøvede dette. Face-Wizard, hvilket man kan bruge til at lave sit eget opstartsbillede med, fik jeg heller ej til at fungere. Men nok om ligegyldig software - lad os komme hen til testen!..
DMI Viewer
"Hurra" tænker du sikkert, "nu kan jeg endelig tjekke vejret når jeg vil, uden at skulle kigge ud af vinduet.
Dog ikke. DMI Viewer er et program, der hurtigt kan vise dig info om det hardware du nu har på din computer. Ikke videre nyttigt, og endnu en ting man kan undre sig over følger med et entusiast-bundkort, hvor de fleste må formodes at vide præcis hvad de har i deres computer.
Face Wizard
Et sjovt lille program der giver mulighed for at ændre boot-screen til hvad man vil.