Test: Scythe Kazemaster

Diverse d.  20. marts. 2008, skrevet af MO 3 Kommentarer.  Vist: 10781 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Scythe
DK distributør: StudieData

Design og brug

 Før man kan begynde at lege med rhesostater og temperaturfølere, skal enheden naturligvis installeres først.

Her er det første man bemærker vel nok den usandsynligt store mængde kabler man skal bruge. Det bliver ikke nemmere at holde orden i kabinettet efter introduktionen af hr. Kazemaster.

  

Med et par kabelbindere og lidt omtanke kan det dog sagtens komme til at se fint ud alligevel.

Herefter er der blot at montere styreenheden i kabinettets front. Her kan metoden svinge fra kabinet til kabinet, men somoftest skal de medfølgende skruer benyttes.

 

Kazemaster fås som nævnt i sort og sølv, og en lækker feature i begge tilfælde er at bagrunden i displayet følger samme farveskema, her kan man tit finde en eller anden standard baggrundsfarve, som især ville hæmme sølvudgaven.

   

Displayet er af rigtig god kvailtet, selve styreenheden er holdt stilfuldt uden for meget gøgl og teknofest, og gør det faktisk til en styreenhed man gider at eje fordi den ikke skæmmer fronten på ens kabinet som visse modeller har en slem tendens til.

  

Montagen af de medfølgende kabler er rimelig let, kablerne er alle afmærket så man kan holde styr på hvilken blæser og temperatursensor man har i port 1 - 4.

Temperatursensorene er alle løse og kan placeres hvor man ønsker det med det medfølgende tape. De er ca 4 mm. brede og papirtynde, hvilket gør at de kan sniges tæt på processorkerner og hvad man ellers har lyst til at måle på i svært fremkommelige steder.

Blæserstyringen fungerer som den skal, man kan indstille hver enkelt blæser trinløst mellem 3,7 - 12 V ifølge manualen og her ud over også slukke de enkelte blæsere helt. Tilslutter man en blæser med udelukkende de to strømførende ledninger, som man ofte ser på lidt ældre modeller, bipper en alarm der advarer en om en defekt blæser. Denne alarm kan dog deaktiveres ved at fjerne en jumper hvis man ønsker at bruge sådanne blæsere

 

Temperaturfølerne fungerer også fint efter hensigten. Jeg har prøvet at placere samtlige følere samme sted for at se om de viste ens resultater, hvilket de gjorde ned 0,1 grads nøjagtighed. Der ud over har jeg afprøvet dem i forhold til temperaturføleren i mit eget kabinet, og her var reslutaterne ens ned til 0,5 graders nøjagtighed.

Der er desuden mulighed for at skifte mellem farenheit og grader celcius hvis man er mere til den tosseenhed, sikkert mest for producentens egen skyld så der ikke skulle laves 2 forskellige modeller til de forskellige markeder.

Opdateringshastigheden på displayet er ca. 0,5 sek. 

hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-03-2008 10:40:54
Svar/Indlæg:
7263/260
#0 God test, godt der kom lidt mere blæserstyring op 🙂 .


Thomsen399
 
Overclocker
Tilføjet:
20-03-2008 11:45:47
Svar/Indlæg:
508/11
God test!

Meget stilfuld blæserstyring. Er der nogen der ved om den kan være i et P182? Tænker på om de knapper er for lange..


DjeavleN
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-03-2008 22:12:31
Svar/Indlæg:
2959/206
Hvis det var man kunne slukke for lyset i den så ville jeg have købt den.. 😕